Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yetkili servismi,sanayimi?

'Sohbet' forumunda Ümit Zengin tarafından 31 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar; başımdan geçen olayı sohbet amaçlı sizlerle paylaşmak istedim.Aracımın vizesi gelmişti devamlı gittiğim yetkili servise vizeye gireceğimi belirtip bir genel kontrol yapılmasını belirttim,eksiğim varsa maliyetini sordum bana verilen cevabı aynen aktarayım.1=sizin aracınızın arka fren takımları komple değişmesi lazım geçemezsininiz 2=sağ sol ön amortisörleniz patlak değişmesi lazım geçemezsiniz,3=farlarınız ayarsız geçemezsiniz,tamam dedim maliyeti sordum bana 658.oo tl dediler o an aklıma aracım nasıl olsa garantisi bu gün doldu deyip doğruca sanayinin yolunu tuttum,ustama olayı bir bir anlattım.Ustamda evet sağ ön amortisörde sorun var değiştirelim başka ne freninde ne farında ne yürüründe problem yok dedi,okey dedik 70 tl amortisör 20 tl işçilik verip direkt vizeye gittim,sonuç KUSURSUZ vizeden geçtik,şimdi bana sorsalar yetkili servismi sanayimi deseler(aracım 82.000 km'de)abi sanayiden şaşmam derim.Arkadaşlar yazdımlarım sadece yaşadığım bir gerçektir,sizlerle paylaştım olumlu olumsuz yorumlarada açığım,iyi forumlar dilerim.

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,787
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bence en iyi yöntem araca orjinal parçayı bulup iyi bir ustaya taktırmak. ben bakımlarda yetkili servisten hava ve yağ filtresini alıp ustama taktırıyorum. polen filtresi pahalı olduğu için onu yan sanayi alıyorum. çünkü bir zararı yok. geçenlerde ön fren balatalarını valeo marka aldım ve ustama taktırdım. servisin bir avantajı varsa o da yapılan işe garanti vermesidir.

3. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Mürsel hocam haklısınız,amortisörü sadece hyundai orijinal parçacıdan aldım ve garanti belgesinide onaylatım,benim anlamadığım servisin verdiği fiyatla,ustanın yaptığı 70+20 tl'lik masrafla hemde koskocaman KUSURSUZ geçmiştir ibaresi !

4. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bende mürsel üstadımla aynı düşüncedeyim işçilik çok pahalı

ayrıca hyundainin fiyatları şişirip indirim var demesine gıcık oluyorum

servislere yapılan denetimlerde hyundainin isizin durumunuza el atmaması yani servisin gereksiz değişim istekleriyle boş kazançlar sağlaması hoş bir durum değil bu lastikçinin çıkış yolunu çivi ile döşemesinden farksız degil

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    kesinlikle yetkili servis....Parça sarf malzeme bakımlar ucuz...işçilikler diğer markalara göre uygun fiyat...

sağ yeni sol eski olması zaten iyi bişey değil.Eski olan Yeni takılanı bozar.Tek değiştirmek pek tavsiye edilmez.Bu konuda servis haklı...

Ayrıca garanti olmasa bile yapılan işin garantisi 2 yıldır.Dışardaki malzemenin ve takan ustanın garantisi biraz fasa fisodur.Serviste resmi gerçek garanti vardır.

Hatırlatma:Garantisi biten araçlar için %30 parça %30 işçilik indirim kampanyası var şuan

Düzenleyen : mmt.88

6. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben bu ülkede 1 sefer yetkili servise gittim onda da öpücüğü kondurdular. Onun için Dürüst bir usta bulun (zor ama imkansız değil) , arabayı sadece ona götürün herşeyini o bilsin, ben ajanda tutuyorum, aracın lastiğini şişirsem bile tarih atıp 30 ps hava basıldı diye not alıyorum... Çok mu titizim ne https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley8.gif
    Düzenleyen : ankarali2010

7. lancia76

lancia76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Siz biraz fazla hassassınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif aslında olması gereken o ama birçoğumuza göre fazla hassas işte. Ben notlamam ama genelde sürekli aracımı kontrol altında tutarım. Yağı suyu, tuzu havalar vs. Zamanı gelmiş ve değişmesi gereken hiçbir şeyi atlamadan yaptırırım.

8. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bende bu aralar aynı ikilem içerisindeyim 1 ay sonra aracın 2.yıl bakımı geliyor ve servise gitsem 250-300 tl arasında bir maliyeti olacağını tahmin ediyorum, diğer taraftan araca geçen yıl dışarda LPG taktırdığım için motor ve lpg ile ilgili kısımlar zaten garanti kapsamı dışında kaldılar, Diğer kısımlar için garantinin geçerli olduğunu duyuyoruz ama ordada servis sorun çıkarabilir, Aynı bakım için gerekli parçaları internet üzerinden satış yapan malum hyundai parçacısından alırsam 75 tl ödüyorum, 25 tl işçilikle de taktırırım bana maliyeti 100 tl yi geçmez.

9. bozaci

bozaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yetkili serviste kampanya varsa bence değerlendirilir

10. lord35

lord35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yetkili servisin garanti dışında kalmış araçlara yaptğı%30 parça ve %30 işcilik kampanyasından yararlanmak için servise gittim,amortisörün tanesine 160+kdv ve 2 saat işcilik yazdılar(saati sanırım 60TL+kdv)çıkan fiyat 440TL.bu indirimsiz fiyat.%30dan yararlanabilmem içinde aracın periodik bakımını yaptırmam gerekiyormuş,onada 300 TL istediler.bende sadece hyundai yedek parça vebakımı yapan bir yer buldum(zamanında yetkili servisden ayrılmışlar kendi yerlerini açmışlar,orjinal ve garantili çalışıyorlar)amortisörleri 75+25 yaptırdım.2 tanesine200 TL verdim.periodik bakımınıda 140 TL ye yapıyorlarmış.valla devlet memuruyum sanırım artık yetkili servisin yanından bile geçmem artık.izmirdeki arkadaşlara tavsiye ederim.

Bu Sayfayı Paylaş