Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yetkili servislerin pahalı olması ve Fiyat rezaleti

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda master006 tarafından 21 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Türkiye'de yetkili servisler niye bu kadar pahalı? Arkadaşlarımdan duyuyordum, internetten okuduğum kadarıyla yetkili servislerin pahalı olduğunu biliyordum ama bu kadar pahalı olacağını düşünmüyordum.

Aracımda fabrika çıkışı uzaktan kumanda ile açma-kapama sistemi mevcut. Kumandası bozulduğu için işlevlerini yapmıyor. Bende orijinalliği bozulmasın diye yetkili servisten yenisini almayı düşündüm. Yetkili servisi aradım, şöyle bir konuşma geçti :

Ben : B
    Yetkili Servis Elemanı : YS

B : İyi günler bir konu hakkında bilginizi alacaktım.
    YS : Tabi, buyrun.
    B : Aracımda fabrika çıkışı orijinal uzaktan kumanda var bozulduğu için yenisini almak istiyorum fiyat öğrenecektim.
    YS : Aracınız nedir?
    B : Accent Milenyum
    YS : Hemen bakalım... 400 TL
    B : Sadece kumanda mı, yoksa tüm sistem mi?
    YS : Sadece kumanda.
    B : Peki, iyi günler.

Sadece kumanda için 400 TL fiyat çıkardılar. Müşterinin bu tarz ürünleri orijinal kullanmak istemesi bir nevi suç oluyor. 400 TL'ye kumanda olur mu? Bence bu fiyatı müşteriye sunmak rezaletten başka bir şey değildir.

Unicorn ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Muhtemelen bu parça aracınızın şasi numarası alındıktan sonra özel olarak fabrikadan gelecektir. Alacağınız parça sıradan bir parça değil sizin aracınıza özel üretilmiş olacaktır bu nedenle de fiyat yüksek çıkar. Ayrıca bakımlarda değişmesi gerekmeyen, kolay kolay bozulmayan parçalar araç ne marka olursa olsun pahalıdır. Dışarıdan almak isterseniz de çok ucuza bulamazsınız.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Duygu

Duygu Guest

yetkili serviste yaptırmadım. Amcam oto tamircisi orda servise soktum ve sadece motor yağı değiştirmek için motor yağına para ödedim , gerisini ücretsiz yaptırmış oldum :)

gogo17 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

bence de kaza bela haricinde yetkili servise gitmek mantıksız özellikle garantisi bitmiş araçlarda
    şuan garantili aracım olsa mecburen yetkili servise giderim onun haricinde gitmem

muratbaris37 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Sarf malzeme olmadığı için yüksek olması normal sayılabilir. Ford servislerine Allah düşürmesin diyeyim o zaman :)

Bence bu vesile ile güzel bir sustalı anahtar yaptırılabilir. Elantrama yaptırmıştım çok memnun kaldım.

mursel_balci ve Murat bunu beğendi.
  6. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bizim burda sustalı kodlamalık anahtarları 50 liraya yapıyorlar immo çipinide sustalıya geçirttir hiç yoktan sustalı anahtarın olmuş olur :D

<<bülent>> bunu beğendi.
  7. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Normal bir fiyat, önceki aracım Renault Megan II 2008 model, biliyorsunuz araç kartlı sistem çalışıyor ve malesef ben anahtarı kaybetmiştim, Jandarmaya gidip işlem yaptıktan sonra ( şehirde yaşayanlar polise gider) kaskodan yenisini aldım, fatura 350 tl 2009 veya 2010 yılındaydı. Anahtarın (kartın) gelmesi 2-3 ay sürdü.
    Bu arada anahtarcı kopyasını 70 tl fiyata yapıyordu.
    Ama sistem öyle işlemiyor, elinizdeki anahtarların farklı kodlara sahip (immobilizer), siz arızalı anahtarı kaybeder veya bozulursa ve siz yenisini yaptırırsanız elinizdeki sağlam anahtarın kopyası olur.
    Aracınız çalınırsa ve siz elinizdeki anahtarları kaskoya göstermek istediğinizde iki anahtar aynı olacandan dolayı kasko karşılamaz.
    Renaulta anahtar işlemi fransaya balanarak online işlem yapıldı, kayıp anahtar iptal edili ( arabanın beyininden silindi) daha sonra kargoyla fransadan yeni anahtar geldi ve gelen anahtar arabaya tanıtıldı ( tabi gelen anahtarda mekanik anahtar'da arabaya uygun yapılmıştı).
    Bu nednden dolayı işlem pahalı, hafızadan silmek, yenisini yapmak, kargoyla gelmesi, tanıtılması vs.
    Bu işlem sadece Hyundai'de pahlı değil, bütün araçlar için geçerli.

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Duygu hanım herkes sizin gibi torpilli değil , şu amcanızın tamirhanesi nerede ?

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Duygu bunu beğendi.
  9. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Haklısınız ama bu tarz parçalar her markada her üründe böyledir. Sadece parça maliyeti olarak düşünmeyin adamlar 15 sene önceki aracı parçasını sizin için stokluyor depoluyor bunun maliyeti az mı. Üstelik çok nadir ihtiyaç duyulan bir parça. 10yıl yasal yedek parça sağlama zorunluluğu var diye biliyorum yani isteseler yok diyebilirler ama var isterseniz alabilirsiniz tabi fiyat da ona göre.

<<bülent>> bunu beğendi.
  10. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hehe bende kendim yapıyorum bende tamirciyim :D

Duygu bunu beğendi.
  11. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    yetkili servisler resmen dalga geçer gibi fiyat veriyorlar...
    getz 1.4 radyatör sordum 650 tl dediler internetten orjinal 250 tl ben dışarıdan 150 tl ye aldım yan sanayi
    servisten sorunca plakayı soruyor devamlı müştermisiniz değilmisiniz diye bakıyorlar sanırım değilseniz fiyatı atıyorlar gibi geliyor bana

12. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,919
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    @ysuatsenyurt @sebo68 @Önal Uzaktan kumanda spesifik bir parça ama daha önce servise baskı balata değişimini sormuştum verdikleri fiyat 1500 TL idi. Bu mantıkla baskı balata da spesifik bir parça çünkü yedek parçacılarla veya parça tedarikçiler ile karşılaştırdığımızda gayet fahiş bir fiyat verdikleri ortaya çıkıyor. O zaman araç nasılsa 15 senelik boşver deyip baskı balata seti de satmayıp, stoklamasınlar.

13. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben sadece bu fiyat politikası sadece Hyundai de olmadını başka şirketlerde de aynı oldunu belirttim.
    Not: şimdiye kadar üç adet sıfır aracım oldu ve sadece Meganın ilk bakımına servise gitmiştim.
    Gerçekten servisler çok pahalı, ben buna aynen katılıyorum.

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Ben hyundai ve kia servislerinin tr sartlarinda uygun oldugunu dusunuyorum

Bazen enteresan parcalar cok yuksek fiyatlara cikabiliyor sizinkide o sekilde olmus

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Getz kara jant tanesi 225 lira, iç güneşlik 165 lira, kapı camı altı siyah plastik çıta 25 lira:) benim bildiklerim bunlar, onun haricinde yağ filtresini dışarıda değiştirdiğim ilk bakımda üzerinden epey güzel bir filtre çıkmıştı sonra asaş filtre ye döndü en son fil filtre satıyordu servis belki yedek parçaları bu şekilde devam ettiriyorlardır zamanla eski model arabanın yan sanayi parçaları piyasada arttıkça yan sanayi üreticisinden hyundai kontrollü olarak servisler için ürettiriliyor olma ihtimali yedek parçayı zamanla ucuz yedek parça yapar ancak bazı sarf malzemesi tarzı parçalarda olur bu olay. Telefonda 400 lira dediği trigeri 250 liraya nasıl aldım o da bir acayip iş, 70 liralık triger kayışı seti takıp supapları eğersek masraf en az 8000 lira olduğu için birde o motor asla eskisi gibi olmayacağı için triger setine 250 lira verdim 400 de verebilirdim ama 70 lira trigere verip supapları eğilmeyen bir sürü araç sahibi var ben yinede ne olur ne olmaz diyerekten gidip onu servisten aldım eğer servisten orjinal kayış almasaydım o endişeyle kötü olurdum hiç endişeye girmek istemedim. Cam çıtalarım çatladı hemde hepsi servis garanti yüzünden fatura muhabbeti yaptı o zamanlar forumda üye değilim lanet olsun garantinize dedim hepsini paramla değiştirdim. Foruma üye olsaydım öttürürdüm onları.

Onun dışında bujidir motor yağıdır silecektir dışarıda sanayide servisten daha kalitelileri var, sırf lpg muhabbeti yüzünden niye bosch buji kullanayım mesela ? bende lpg yok ve kullanım kılavuzu buji için ngk demiş champion rc10yc4 demiş bu bujiler hem kılavuzda üreticinin önerdikleri ile uyumlu hem 20 lira iken servis bosch bujilere 60 lira fiyat çekiyor?. Sonra birde şu var servisler gidiyor işine gelen ve minimum gereksinimleri sağlayan petrol şirketinden motor yağını varille alıyor ben o yağı istemiyorum mesela, illa gideceğim shell yada castrol dolduracağım veya mobil her ne ise hangi yağa güvenmişsem artık, servis gidiyor po maxima koyabiliyor opet koyabiliyor dew falan var bilmem servislerde varmı? illa kullanan servis vardır, birde açık yağı pompalı tabancayla basıyor motora onun litresine dünya para istiyor. Kışlık lastik falan satıyorlar böyle acayip servisler var önünden geçerken böyle aaaa kışlık lastik hadi servisten alalım mı diyeceğiz:).

Dky Tuzla Servisi kapandı şu an, benim kaza tamirini yapmıştı o servis kaskodan, işlem yaparken ilave olarak bizden pasta cila parası istedi, işte neymiş araba lokal olarak boyanacakmış boyanan yer parlak olmasın komple cila yapalım aynı olsun dediler ben yaptırmadım 160 liraya pasta cila yapacaklarmış:) servis ne kadar iyi pasta cila yapıyor ? birçoğumuz servisin yaptığı pasta cilayı bilir çok güzel itinalı yaparlar ya:) servise 160 vereceğine git dışarıda ziebart a sonax a yada kxl garage a 250 lira ver cila yaptır hiç olmazsa kalitesi kanıtlanmış türden adam gibi cila yaparlar:) Servisin cilaya 160 lira istemesi garip orası oto kuaför değil sonuçta bakım ve onarım yapılan bir yer.

orjinal buji kablosu takımı almıştım en son servisten 140 küsür liraydı gelde sıkıyorsa onu orjinal alma:)

İşte böyle bazen servis bazen dışarıdan, her parçanın iyisinin satıldığı yer ayrı bence ama fiyat gayri ihtiyaridir. Ben genelde verimli olacak ve otomobile özel olan baş ağrıtma ihtimali sıfır olan türde ekipman ve yedek parça seçmekten yanayım kalitesini önceden bilemediğim şeyleri kendi sektöründe lider firmaların ürünlerinden kullanırım iyi olmamasına araştırmaya sormaya gerek kalmaz veya şüphe duyacağım yedek parçanın da orjinalini alırım aklım kalmaz nerede satılıyorsa fiyatı mühim değil.

16. Duygu

Duygu Guest

malatya :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş