değerli arkadaşlar.aracımın 30 bin bakımı geldi.sorum şu : aracıma lpg taktırcam kurbandan sonra.malum garanti den çıkıyor.bu durum da iyi bir usta bulup özel servisemi gitmeliyim,yoksa yetkiliyemi.? özel servise git diyen arkadaşlarımdan samsunda veya sinopda işinin ehli güzel bir usta tavsiyesi olan varmı..?
hocam aracı nasıl olsa garantiden çıkarıcaksan basit rutin bakımlar (yağ değişimi, filtrelerin değişimi vb.) için özel servisi tercih et tabi ama triger değişimi gibi çetrefilli işlerde yine yetkili servise gidersin..bir de lpg taktırınca araç garantiden tümüyle çıkmıyor heralde..forumda bir araştırın isterseniz
Ben artık normal bakımlar için özel servis , teknik bilgiler gerektiren konular içinde yetkili servisi tercih ediyorum. Özeldeki bazı kendini usta sanan insanlar olmayan bilgileriyle rezil edebiliyorlar. Paran ile rezil oluyorsun resmen.
teşekkür ederim arkadaşlar sağolasınz.garanti meselesi zaten kafamı çok karıştırıyor.gazın geçtiği yerler garantiden çıkıyormuş. vs.siteden bunu öğrendin.usta meselesi önemli.samsunda adam gibi usta bulmam lazım
Lpg takılınca sadece motor ve enjeksiyon sistemi garantiden çıkıyor. Diğer elektronik ve mekanik parçaların garantisi devam ediyor. Garantimin bitmesine 2 yıl varken lpg taktırdım, bir hayli parçayı garantiden değiştirdim. Bakımdan çok garantiden işlem yaptırmak için servise gidiyordum.
garanti dışına çıkıyorsa, özel daha mantıklı. Ama yine de eğer ustana çok güvenmiyorsan, çetreffilli işler için yetkiliye devam edilebilir
Güvenebileceğin bir özel servis biliyorsan eğer bende özel servisten yanayım. Mesela Mersin'de yaşıyor olsaydın eğer sana Gökhan Otomotiv tavsiye ederdim. Gökhan hocam çeşitli başarılara imza atmış ödüllü bir teknik elemandır Aynı işlemi daha uygun fiyatlara yapıyorlar özel servislerde
Burada arkadasımızında dediği gibi güven önemli unsur. Fakat önemli işlemlerde triger set değişimi gibi yetkili servisi tercih etmeniz yararınıza olabilir.
yeni konu açmak istemedim inşaallah sorumun cevabını alırım... aracımın 90 bin bakımı için servise mi yoksa özele mi gitmeliyim? triger kayışı ve v kayışlarının değişmesinde ustanın ehil olması gerektiğini düşünüyorum ayrıca 90 bin bakımında servis ve özel arasında ne kadar fark olacaktır sizlerin fikirlerini almak isterim...teşekkürler...
diğer bakımlar neyse de ben ağır bakımların serviste yapılması taraftarıyım kardeşim. fiyat araştırıp bence etkili serviste yaptır.
Özel Servisde Çalışan Arkadaşlarımda Var, Yetikili Servisinde Hepsini Tanıyorum, Tanıdıkların Yoksa Yardımcı Olabilirim.
arabam 4 yaşını doldurduğu için v kayışını değiştirmeyi düşünüyorum bugün özel bir hyundai servisi ustasıyla görüştüm sadece kayışı değiştirelim rulmanlar ses yapmadığı için değiştirmeye gerek yok dedi komple set olarak mı değiştirmek doğru yoksa sadece kayışı mı değiştireyim? Birde triger kayışındaki gibi gerginliği iyi ayarlanmazsa kopma riski falan var mıdır? bu yüzden yetkili servistede yapmayı düşünüyorum bir yandan.