Merhabalar arkadaşlar aracım garantili olduğu için ufak bir sorun yüzünden geçenlerde yetkili servise yolum düştü aracım 10500km de serviste sorunumu çözdüler çok şükür. Garantinin devam etmesini istiyosanız aracın bakımı gelmiş 1 ay içinde yaptırmanız gerekli dediler bende kabul ettim 6200 tl ödeme yaptım. helix ultra professional A0-L 0w 20 Yağ kullanmışlar birde hangi kafayla yapmışlar bilmiyorum ama Antifirizi full üstünde doldurmuşlar. boşalttım tabi neyse Neden 0-20 kullandıklarını sordum Hyundai öyle istiyor artık bu yağı kullanacağız dediler tatmin olmadım cevaba Hyundai Aradım müşteri hizmetleri teknik ekibe bağladılar yine akıllıca bir cevap yok ben daha önceki aracım dahil castrol edge 05-30 kullandım hep bu yağdan sonra motor çok sessizleşti bu hoş hadi önümüz kış eyvallah ama yaz ayları için kafamda çok soru işareti var. Fikirlerinizi merak ediyorum. son olarak faturayamı yanlış yazıldı bilmiyorum helix ultra professional A0-L 0w 20 (A0-L) Diye bir yağ bulamadım shell sitesinde
kartelaya uygun yağ konulmuş, sistemde hava olma ihtimaline karşı full üzeri soğutma sıvısı konulur. sorun nedir ben anlamadım.
0-20 yağ bildiğim kadarıyla soğuk iklime sahip ülkeler için değilmiydi fazla ince bir yağ değil mi. en azından türkiye için 05-30 daha uygun olmazmıydı
0w20 ve 5w20 kartelada görünüyor. günümüzde aşırı güç üretmeyen ve yağ soğutucusuna sahip araçlar için yeterli.
Daha önce bu konu defalarca kez bu motor için konuşuldu, özetle 0W-20 soğuk iklimler, sakin sürücüler için bu motorlara koyulabilir. Öte yandan, bu yağın günümüzde bu motora entegre edilmesinin tek sebebi Hyundai' nin emisyon kaygısıdır, bu nedenle sorduğunuzda size cevap veremiyorlar. Bu motoru Mısır'da 15-40 ile, Arabistan'da 20-50 ile çevirenler var. Bana kalırsa en optimum ve akıl karı yağ 5-30, her şarta gittiği için kaygısızca sürüş yapılabiliyor. Yine de kartelada yazdığı için kullanımda bir problem olmayacaktır, sadece dikkatli kullanım senaryosu gerektirir kartelanın en altındaki yağ olduğu için. 2014'te bu motor ilk çıktığında kartelada 0-20 seçeneği yoktu mesela, 5-20 seçeneği vardı ve ''ortadoğuda 5-20 kullanmayınız'' yazardı. Bu da sıcak iklimde ve sıkıştırmalı kullanım senaryosunda bu motor için 20 viskozitenin tehlikeli olabileceğini düşündürürdü.
Serviste artık 5w30 yağ olmayacakmış . Bana aracınız eski dediler sanayiye götürün dediler. Tek benzinli giden ben vardım . 2006 model Era
Arkadaslar selam dün aracı servise bskım için verdim aracım 2021 1.0 tgdi aracıma koydukları motor yağ 0/20 yasmışlar işk kez duydum bu yağı bilgisi olan var mı yağ hakkında öğrenmek isterim
Gayet normal . Fabrika artık ince yağlara geçti kalın yağ kullanımını istemiyor. Kullanma kılavuzunda önerilen sıcaklık değerlerine göre yağ numarası yazar. O değerlere göre değerlendirmek lazım. Üretici bu yağı tavsiye ediyor. Hyundai servislerinde artık 5w30 yağ bulamayacağız .
Merhaba, evet motorunuz için sadece bu yağın kullanılması gerekiyor, yağ seçimi doğru. 1.0 T-GDi güncel ve teknolojik bir motor, dolayısıyla bu yağ ile hem verimli hem de güvenli çalışabiliyor.
Düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon değerleri, küçük hacimden yüksek güç elde etmek. Bunların hepsini birleştirdiğinizde mecburen daha ince yağ kullanımı ortaya çıkıyor.
Bugün 20 km yol yaptım aracı park ettim rutin kontroller için bi kaputu açıp bakayım dedim genleşme kabındaki su full çizgisinin çok az üstündeydi demek ki ben haftalar önce ilk konulduğunda fark etmesem antifrizin fazlalığını ve fazlalığı çekmesem sorun ne olurdu anlayabilirmiyiz. Kapak yerinden çıkar mıydı?
Yedek su deposunun tahliyesi var oradan atardı , bir şey olmazdı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi