arkadaslar bıktım artık eradan.arabanın taksiti kadar gaz parası oduyorum..arabada kesin sıkıntı war ama cozemedim..30 tl gaz alıyorum 135 km yol gidiyor..(litre fiyatı=1.86) sizce normal mi? servise goturdugumde bana 10 tl ile minimum 60-70 km gitcek dediler ama alakası yok.simdi ortalama 40 km ye geliyor..arabaya binmeye korkuyorum..cebe zarar.....yardımcı olursanız sevinirim.acil...
30/135 = 22 kuruş yapar km de. normalde 19-20 kuruş yakar zatten (ben 19 yakıyorum). kış aylarında bir kaç kuruş fazlayakması normaldir kardeş kafana takma hocam sende mersindeymişsin. bence depoyu fulle ve ondan sonra ölçüm yap daha net olur Düzenleyen : Bor34
kardeşim gayet normal hatta az bile 11 12 lt gaz yakman benzin bile yaksan 10lt civarı yakacaktın gaz benzinden daha fazla yakar lt bazında o yüzden normal ben bu eranın yakıtı fazla diyen arkaaşları cidden anlamıyorum bende isterim 2 lt yaksın ayrı mevzuda diğer araçların bi internet sitesini açın bakın benzinli araçları tüketim değeri kaç lt verilmiş ondan sonra bu tarz şeyler söyleyin diğer araçlarda 5 lt yazıyorda bunda mı 8 lt yazıyor ben size söyleyyim diğer araçların 70 75 beygirlik 1,4 motorlu versyonları için bile 8,9 9,1 şehir içi yakıt tüketim değeri veriliyor bi araştırın bence bizim tüketim değeri 8 görülüyor o yazan değerleri tutturmanız çooooooookkk zooorr zaten araca binen her 100 kg bile 1 lt yakıtı arttırır yol şartları vs şimdi era çok mu yakıyor genel manada araçlar mı çok yakıyor
kardeş arabamda bir sorun olduğu ortada..tabi ölçümün doğru ise ben bugünkü hesabıma gçre 1,4 motor era ile 163 km yol gittim 2,07 gaz fiyatı ile 29 tl y...uzun yol şehir içi karışık. Düzenleyen : enginis58
piyasadaki 0 araçların tüketim değerlerini veren bi tablo hazırlyacağım boş vaktimde büyük ihtimalle bir daha çok yakıyor tarzı bir başlık açılmayacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
devirli kullanıldıysa, fren ile çok oynandıysa, dur-kalk normalden biraz üstü yapılmışsa normaldir... 1.86lt Ankara 20 TL ile normal sürüşde 110-115km gidiyorum devirli sürüşümde ise 90-95km
lpg nin litresi şuan 2 tl kadar sanırım en iyi ihtimalle 100 km de 10-11 lt yaksak km de 200 kusur civarına denk gelir sanırım e buda normal gibi
wallaha hocam sen tüpü ayarlat bi. bizim bir akrabada 1.4 Era war. atiker sıralı taktırdı. km de 125-130 bin yakıyor dedi. imkanı yok bn dizelle 170-180 bin yakıyorum dedim. bana ispatladı 128,9999 kurus yakıyor. hesap makınesınde kendım buldum. ağzım acık kaldı
bana 1,4 araba için fazla gibi geldi ama biraz fazla... benim araba 97 accent 1.5 ot. vit. 125 km/ 14 lt ş .içi bu normalmi kış şartlarında. evet normal 100 km/11.2 lt çıkıyor. 1.4 era çok yakmış bence. Düzenleyen : recep0220