Arkadaşlar son zamanlarda dövizin hızlı yükselişi ve ekonomimizin genel durumu ve vergi oranlarının yüksekliği sonucu , devletin izni ile yenilenmiş cihaz alıp satan firmalar çıktı piyasaya ( easycep vs gibi) devlet izin lisansı ile telefon , tablet, pc , robot süpürge vb gibi cihazları alıp , yenileyip satıyorlar. İhtiyaç halinde , Bu tür yerlerden telefon almak ne derece doğru , alınır mı ? Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Yenileme nasıl yapılıyor tam bilmiyorum , mesela bir telefonun ; bataryası , mikrofon arızası, şarj girişi gibi noktalarında tamirat ve değişim yapılmışsa bu durumda tercih edilmemeli mi ? Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
ben sıfır iphone almıştım moskovadan, 3-4 sene kullandıktan sonra bataryası çabuk bitmeye başlayınca kendim değiştirmek için içini açtım, telefon tamirli çıktı, kablo çekmişler anakartına vs. bu şekilde tamirli olacaksa almamak daha mantıklı.
Eğer yetkili serviste işlem görüpte yenilenmiş diye satıyorlarsa onlar güvenilirdir ancak dışarıda herhangi bir telefoncunun yenilenmiş dediği telefonu ben şahsen tercih etmezdim
Tiktokta izlemiştim özel iphone servisi paylaşmıştı bilindik bir teknoloji marketinde satılan yenilenmiş cihaz diye satılan telefonun ekranı ve bataryası yan sanayi takmışlardı
Hocam sanayi bakanlığı geçtiğimiz aylarda bir kaç firmaya cihaz yenileyip satma ( kk na 12 taksit tercihi de var) lisansı vermiş , TSE ve Sanayi Bakalığı belgeleri var , amacı belli yerler. Herhangi bir telefoncu söz konusu değil yani. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Hocam mağdur olan varsa hakkını arayabilir derim , ben sadece kafama takıldığı için sordum. Şu an elimdeki telefonu değerlendireyim dedim denemek için , bir yenileme firmasına pc den girip form doldurup baş vurdum , adam 8-9000 bin bir fiyat veriyor , cihazı gönder incelerim kusuruna göre bir fiyat belirlerim teklifimi yenilerim diyor. Kabul etmezsen cihazı iade ediyor. Diğer yandan bulunduğum şehirde telefoncu denilen ölücüler var , aynı cihaza 5-6 bin teklif veriyor. Yenileme yerine satmak mantıklı gibi ama almaya gelince benim de çekincelerim var. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Orijinal servisinde orijinal batarya değişmedikçe o telefona dokunulmaz. Bataryanın olayı orjinalden şaşma. Telefon dediğin de batarya. Orjinal batarya = fabrika sıfır sandık motor Camı kırılmış bir makina da kolay kolay adam olmuyor. Ya ben hep dandiğine denk geldim. Yada servis dışında bir yere güvenme gibi bir şey. Açılan makinaların hep WiFi iyi çekmedi. GPS çekmedi. Şu anteni bir türlü beceremediler. Birisi makineyi kullanıp sıkılacak bir yeri bozulmadan satacak ve Orjinal batarya ile değişim yapılacak o zaman kullanılabilir. Ama garantisi bitmiştir. (lenovo p2 pro garantisinin bitmesine 1 ay kala anakart yakmıştı. Parayı iade ettiler) Güncelleme almaz. Vesaire. Şikayetvar filan sitelerde şikayet filan var mı iyi bakmak lazım.
Yenilenmiş cihaz pazarda adi esnafın sattığı meyve sebze gibi dıştan güzel poşette çürük . 2.el garantili cihaz almak daha mantıklı diyorum.
Zaten yemilenmiş ürünlere ( telefon) 12 ay garanti veriyorlar hocam devlet bunlara şart koşuyormuş , yani adam 2. El ürünü , bir vatandaştan alıyor , bakımını yapıp 12 ay garantili bir diğerine satıyor. Görünüşte güzel gibi ama sıkıntı yaşayanlar da var. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
O halde o firmaların yenileme adı altında yayınladıkları mevzuatlara bakmak lazım Ahmet abi,örneğin içlerinde orijinal parça ile yenilendiklerini söyleyen ibareler varsa firmaya güveniyorsan o telefonlar satın alınabilir.Bir sorun yaşaman durumunda zaten telefonun içinden mevzuata aykırı parçalar çıkarsa yasal olarak hakkını arayabilirsin,örneğin orijinal parçalarla revize edilmiştir der yan sanayi pil çıkar,öyle bir durumda hak iddia edebilirsin. Benim yenilenmiş telefon tercih etmem için,o telefonun gerçekten orijinal parçalarla yenilenmiş olması ve fiyatınında nispeten uygun olması gerekirdi şahsen.İlerleyen zamanlarda ülkeninde gidişatından dolayı bu yenilenmiş telefonlar piyasayı daha fazla dolduracaklar,öyle kullan at durumu olmayacak yani ve maalesef insanlar içindeki pile,anakartına bakmaksızın bu telefonları fiyatından dolayı tercih edebilecekler.Hakkıyla sağlam iş yapacaklarını bilsem sürdürebilirlik açısından bence faydalı bir uygulama yenileme işlemi ancak ortalık maalesef çakal dolu,hiç belli olmaz.
Haklısınız hocam , bire bir apple /Samsung ürünlerini kullanarak bir yenileme yapacaklarını ben de sanmıyorum. Belki işçiliği ucuz tutabilirler ancak parçalarda o kadar ucuz değil. Bir Emekli öğretmen arkadaş iPX sattı ( easyC….e) net 7826 tl ödeme yapmışlar. Telefona sadece batarya düşük kusuru bulmuşlar , şimdi bu bataryayı orijinal yenilemek var yan sanayi yenilemek var bunlar da satış fiyatını etkileyen bir şey tabi. Devletin sıkı kontrölünde işini 4x4 yapan yeri de bulmak zor. Kısa sürede ithalata dayalı elektronik ürünler kullanıp atmak ekonomiye büyük zarar , öte yandan bu ürünleri yenilemeyle kullanıma garantili sokmakta iyi fikir aslında. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Android işletim sistemli cihazlar yapıları gereği her şekilde düzenlenebilir ve kişiselleştirilebilir cihazlardır. Bu özgürlük kullanımda çok işe yarasa da onarımda biraz riskli adımları da beraberinde getirir. Yenilenmiş cihazlar sadece donanımsal ve kozmetik iyileştirmeler içermez. Ayrıca cihazın üreticisi tarafından donanımların toplamına özel olarak atanan güvenlik sertifikaları da sıfırlanır. Cihazın çalışması için de OEM veya test sertifikaları atanır. Bu da cihazı kullandığınızda bazı banka uygulamalarının "cihazınızın root dizinine yetkisiz olarak erişilmiş, güvenliğiniz gereği uygulamamızı bu cihazda kullanamazsınız" uyarısı vermesine sebep olur. "Bazı banka uygulamaları" dememin sebebi sektörde teknolojiyi yakından takip eden ve güvenliği ciddiye alan sadece birkaç banka olmasındandır. Bu bankaların uygulamaları kullanıcılarını cidden korumaya çalışır. Çünkü yetkisiz erişilen kök dizine sonradan tekrar erişilmeyeceğinin garantisi olmadığını bilirler. Çalınan kredi kartı numaraları, kişisel bilgiler, uzaktan erişimle boşaltılan hesaplar hep bu açıklardan ve kullanıcının tedbirsizliğinden faydalanır. Bu sebeplerden yenilenmiş bir cihaz tercihinde iOS işletim sistemli olanı, yani herhangi bir iPhone modelinin tercih edilmesi daha akıllıca olur. Yukarıda yazdığım Android özgürlükleri iOS'da tam tersi şekildedir. Yetkisiz erişime izin vermez, kullanıcının çok fazla değişiklik yapmasına engel olur, donanımsal bir değişiklikte cihazın başlatılmasını dahi engeller, böyle paranoya derecesinde birçok güvenlik önlemi vardır. Bunları kişisel olarak hiç iPhone kullanmamış, hatta felsefeleri ve kültürleri sebebiyle Apple'a tamamen karşı biri olarak yazdım.
Mesajınız yeterince aydınlatıcı hocam teşekkürler @fume , ben en son akıllı telefonlar çıkmaya başladığında Nokia 5800 yarım akıllı telefon kullanıyordum ve sonra iPhone serilerine başladım 6 dan başlayarak iPX e kadar geldim. Şu an 4 yaşında olan iPX cihazım acil batarya diyor ama cihazın açılmasını istemiyorum bu nedenle model yükselterek değiş tokuş ile üste vererek bir modele geçmek istiyorum. Android cihazlarda olan güvenlikteki zayıflığın iosta olmayacağını söylemeniz rahatlattı beni , cihazı boşaltırken “ Tüm ayarları sıfırla ve fabrika ayarlarına dön” komutu ile her şeyin silineceğini , iTunes ve iClouddan da çıkınca hiç bir bilginin kalmayacağını düşünüyorum. En önemlisi de banka uygulamaları tabi. Yenilenmiş cihazlar konusunda başka bir firma var aynı zamanda Apple yetkili servisi ( gürgençler ) onlarla da temas kurdum ama değiş tokuş sonrası istenen üste oldukça yüksek ve beklemedeyim şu an. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Gürgençler ve Troy dönem dönem vitrinlerine yenilenmiş iPhone cihazlar koyuyorlar ama talep çok olduğundan hızla tükeniyor. Bu popülaritelerinin diğer sebebi tabii ikisinin de Apple lisanslı satıcılar olmasından, yani sık sık denetlenmelerinden kaynaklanıyor. Bu iki satıcıyı takipte kalın derim. Takasta elinizdeki cihaz ne olursa olsun alıcı firma kendi kârı gereği hakkından düşüğünü teklif edecektir ama bilirsiniz ki güvenilir bir isimden cihaz alacaksınız.
EasyCepi ( çok dandik) ve Gürgençleri biliyordum da Troyu bilmiyordum hocam sağolun. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi