Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni vergi sistemi

'Sohbet' forumunda getz34 tarafından 30 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  2. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    İnşallah hükümet gerçekleştirir bu yeni vergi sistemini..Sıfır araçların vergileri azaltılıp eski araçların vergileri artırılacak bu yöntem ile,düşünsenize Murat 131 veya Şahin olan adam 500 lira vergi ödeyecek,sıfır alan kişi 300 lira https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Artık gerçekten dışarıda 80 model araç görmek istemiyorum,tamam maddi durum meselesi ama çevreyi de kirletmeye hakları yok..

Düzenleyen : cemceylani

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abi peki adamın hayalinde 67 model bi shelby varsa ne olacak yada bir aracın eski kasası daha güzelse ve onu almak istiyorsa?bence bu düşünce yanlış devlet piyasadan eğer eski araçları kaldırmak istiyorsa daha mantıklı birçözüm yolu üretmelidir...

4. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5

67 model shelby veya bu tarz klasik araç tutkusu olanların çoğunluğu zaten maddi durumu gayet iyi olan kişiler o yüzden onları pek etkilemez..
    Aslında devletin tek amacı bu araçları piyasadan kaldırmak değil,onu ben ortaya attım..Havayı çok fazla kirlettiğini hepimiz biliyoruz eski araçların,artı ne kadar sıfır araç alınırsa bu da ülkeye artı yatırım olarak geri dönüyor,tamamen ülke ekonomisini etkilemese de etkiliyor..

Bir de sıfır araba alan adamın ne günahı var? Sen sıfır aldın madem paran vardır o zaman,ver bakalım 900 lira vergi,ama orada adam murat 131 e 50 tl vergiyle biniyor hemde çevreyi kirletiyor..Ve kaza yapma riski yeni nesil araçlara göre çok daha fazla..

Bence çok mantıklı bir çözüm..Hemen de uygulanması lazım..Mesela komşumuzun eski model bi arabası var,markası rus Vaz olması lazım yani lada nın yan markası gibi,1980 model falan dır..adamın araba bütün gün evin önünde yer işgal ediyor,arabayı senede bir iki kere kullanır o kadar yani..Park etmek isteyenler edemiyor,sabahları çalıştırmaya uğraşır bütün mahalle rahatsız olur kontağından vs.

Ve tabiki gelişmekte olan ya da gelişmiş ülkelerin yollarında Şahin,murat tarzı araç görmek can sıkıcı her ne kadar zamanında bizde bu arabaları kullandıksa da..hatta ben murat 131 de araba kullanmayı öğrendim,sempatim de vardır ama işte zamana yenik düşüyor..

Düzenleyen : cemceylani

5. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:

abi tamamda peki bunun co ölçümü ne işe yarıyor muayene ne için varpeki aracı neden belli zamn aralıklarıyla muayeneye götürüyoruz sana bazı konularda hak veriyorum ancak dediğim gibi bazı kriterler koymaları gerekir diye düşünüyorum...

6. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim burdada bi adam var iki sıfır km araba aldı 2 yıl önce,arabaları bi park etti o park ediş...2 yıldır kontağına basılmadı arabaların,hem arabalar yata yata mafoldu hemde yer kaplıyor mahalle kızıyor ama ne yapsın adam yol kenarına koyar istediği yere bence park vergisi çıkmalı,bir evde 3-4 hatta daha fazla araba var bu nedir ya?bi tane araba neyine yetmiyor kardeşim,diğerlerini süs olsun diyemi veya hava olsun diyemi alıyorsun?

bu arada bende 1990 model altındaki araçların piyasadan silinmesi gönülden istiyorum.En çok kirleten onlar,en çok yolda kalan onlar,en çok benzin yakanda onlar birde hele bir farklı tarzda bir gencin eline geçtimi tamam artık egzos gürültüsü,zenon far v.s ortalığı karıştırıyorlar.yolda kalan arabalar %90'ı eski model tofaş reno < Fransız markalarını boykot ediyoruz > lada v.s den oluşuyor

yukarda arkadaş 67 model bir araba varsa demiş aslında bu tarz 50 yaşına basacak araçlar antika kategorisne girmelidir.farklı kategoride bunların korunması sağlanabilir.

ama dediğim gibi diğerlerinin kaldırılması için gönülden tam destek veriyorum inşallah vergileri 1.000 tl olurda baş belası araçlar trafikten azalır....75 model reno < Fransız markalarını boykot ediyoruz > veya 85 model hurda şahin veyada 1990 model bitik durumda bir lada gibi örnekler çoğaltılır.

7. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    tamam hayırlısı olsun diyelim

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
  9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    2 litre dizelim vardı sattım, şimdi 1.2 araç bakıyorum sırf vergisi düşük olsun diye

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Evet belki shellby alacak adamın parası vardır ancak ben mesela... Volkswagen kafer yada T2 hastasıyım... İkisinin de en yenisi 74 model... Kendi adıma bütçemde yeterli değil bu arabalara 900 lira vergi vermeye... Ne olacak peki? Hiçkimsenin önemsemediği bu klasikler yatak araba olarak çürümeye mahkummu edilecek? Bence yanlış bir sistem bu... Çevreyi kirletiyor diyorsunuz... Madem çevreyi kirletiyor egzoz emisyondan nasıl geçiyor araçlar? Bu testleri yapan, onay veren yerler kör mü? Demekki çevreye verdiği zarar kabul edilebilir düzeyde ki egzoz emisyon şulu alıp yoluna devam edebiliyor...

11. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet zenginden az alınsın para parası olan zengin az vergi versin
    garibandan fakirden orta halliden çok fazla vergi alınsın suçlarıda az paraları olup yeni araba alabilicek güçleri olmaması olsun eski araba ancak alabilicek güçleri olsun birileride garibanın ortahalli nin ezilmesinden mağdur düşmesinden zevk alıp ohh çok iyi oluyor desin.

havayı kirletmekse türklermi kurtarıcak havayı afrikada ortadoğuda kafkasyada kısaca dünyanın avrupa amerika dışındaki geri kalan bütün kesminde insanlar emisyonun e sini bile bilmeden araçlar sürüyorlar bir bizmi emiyona geçdikmi dünya tertemiz bir yermi olucak savaşlar sonmu bulucak ozon tabakası artık delinmiycekmi vaybe ne milletmişiz..

emisyona karşı değilim avrupadaki emeklinin maaşı benim emeklime verilirse avrupadaki işçinin maaşı benim işçime verilirse madem avrupa stadanratlarında veergilendirme yapılıcaksa avrupa standartlarında memuruma işçime emeklimede maaşlandırma yapsınlar.. o zaman emisyon sistemini desteklerim..

Düzenleyen : panzer

12. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifEmre bir an 'Beğen' butonunun olmasını istedim ne yalan söyleyeyim...

Düzenleyen : TuracENGIN

13. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  14. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tşk.ederizde verdiğin link çalışmıyor :))

linki kopy pasta yaptığında bir boşluk ver linkin sonunda

saygılar.
    Düzenleyen : TurkSpace

15. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sizde sorun var sanırım bizde gayet güzel çalışıyor :)

16. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bunların inanıyorumki çok mantıklı ve güzel çözümleri vardır ama işlerine gelmez illaki halkın sırtına bineceklerya sömürmek için,o yöntemleri asla uygulamazlar.çünki yemeye sömürmeye proğramlanmışlar.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

saygılar

Bu Sayfayı Paylaş