Merhabalar 2016 t-gdi dct otomatik tucson da 1. Vitesten 2. Vitese geçişte küçük bi yığılma oluyor. Özellikle gaza sakin basıldığında hissediliyor. bu sıkıntıyla karşılaşan var mı acaba, ya da bu bir sıkıntı mı?
Merhaba, bu bir sikinti degil, test aracimizda da bu durum vardi. Hatta 2. Vitesten 1. Vitese cekerkende kararsiz kalabiliyor.
2. sıkıntı servisteki son güncellemeyle giderildi.kararsızlıktan sonra 2. viteste toplayamıyor ve ardından da fişek gibi zıplıyordu.giderilen sıkıntı buydu yani. Ben bu vites geçişi içinde bir bülten çıkacağını tahmin ediyorum. en azından benim aracıma özel bir durum olmaması beni sevindirdi.
Vw 10 senedir bu şanzımanın sorunsuzunu yapamadı hala helişmekte. Hyundai yine 2-3 senelik dct mazisine rağmen gayet başarılı. Uafak tefek yazılım düzenlemeleri zamanla gelecektir. Fakat ben diğer platformlarada bakıyorum daha şanzımanı eline alan görmedim. Sent from my iPhone using Tapatalk
şimdiden 50-60k km yapanlar var. inşallah kimse böyle sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalmaz. zira otomatik şanzıman sorun vermeye başladığında tam bir bataklık gibi geliyor bana. belki de çevreden duyduğum kulaktan dolma bilgilerin etkisi vardır bende.
Garantili bir arac, ayrica garanti bitse bile bakim icin yetkili servise giderseniz iyi niyet garantisinden (kullanici hatasi yoksa) ucretsiz parca bile degistiriyorlar.
Hyundai, 2017 yılından itibaren bazı modelleri (yeni i30) için "5 yıl sınırsız km garantisi" uygulamasını başlatıcak. Bu program 2020ye kadar (yeni kasa üretilecek modeller) tüm modellerde yaygınlaşacak.
çift kavrama şanzımanların sonunda kaçınılmaz para harcatacaktır. kavrama değişcek nasıl manıelde değiştiriyorsak ondada değişcek bana göre durum bu. yanlış kullanımda daha düşük km lerde değiştiğinden can yakıyor eksi tip şanzımanlar daha iyi bana göre
Ilerki nesil araclar daha cok sayida disliye - mesela 9 - sahip olacaklar. Yakit verimliligi acisindan DCT / DSG adina ne derseniz diyin en iyi cozum. Efendi gibi kullanir ve dur kalklarda boşa alirsaniz sorun cikarmaz diye dusunuyorum
Önümüzdrki yılların otomatikleri; 8-9 kademeli tork konvertorluler olacak. Kia 8AT FWD gelistirdi. 2017den itibaren bazi modellerinde sunmaya baslayacak.
Tercih sunulsa her zaman tam otomatik derim. Heleki yeni nesil 8 ileri tam otomatik rüya gibi birşey. Hyundai test için benim sonataya bir tane taksın ben test ederim Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tabii ki tam otomatik. Sirketin dsg passatini kullaniyoruz, rezalet titremeler vs. Tork konvektoru candir Mobilden gonderildi.
Başlığı ben açmıştım. Şu an 4500 km deyim. Yazılım güncellemesinden sonra ve km ilerlediği için sanırım hiç bi problemim kalmadı. HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizdeki Tuscon da aynı şeyi yapıyor. Hatta 1 ay önce 15.000 bakımına götürdüğümde Servise bizzat söyledim. Bu 1. Ve 2.vites arasında sarsıntı ve yığılma var diye, kontrol ettik herhangi bir şey yok dediler. Şuan araç 19.000 de devam ediyor. Anlaşılan bizzat güncelleme talep etmek gerekiyor. Hatta Servis sorumlusuna biraz da hava atarak, benim Sonata da böyle bir şey yok dedim.
Ben bu taleple gittiğimde 1000 km bakımına obd bağladıklarında güncelleme olduğunu görüp yüklediklerini söylediler. Hem beyin hem de şanzıman için birer tane güncelleme yapmışlar. HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi