Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni peugeot 308 hakkında

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda MehmetHan tarafından 7 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bu araba hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum. peugeot forumunda pek iyi söz edilmemiş ama genel olarak iyi gibi. 1.6 156 hplik turbo benzin motorun yakıt durumunu performansını merak ediyorum dizelden ziyade. 1.2 motoru 130 hp imiş ama 1.6 sı 156 hp olunca insan merak etmiyor değil. hiç peugeot kullanan varmıdır ? test videolarında diğer peugeotlarla pek alakasının olmadıgını söylüyorlar küçük direksiyonla falan 208 i andırıyormuş. full donanım cam tavan opsiyonu vs 72.000 tl gibi bir fiyatı var 0 km de ne dersiniz alınabilir mi ?

DİPÇE : resimleri internet bağlantım yüzünden atamadım kusuruma bakmayın konunun ilerleyişine göre atarım

2. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    İç tasarım olarak ben çok beğeniyorum , Malum fransız oluşundan ötürü kafalarımızda soru işaretleri oluyor , dış tasarımda ön arka fena değil ama yandan büyük camlarla eski nesil gibi duruyor . Ben biraz performanstan kısıp Opel Astra 136 lık dizel , i30 , ceed falan alıp chip ile yola devam etmek isterdim sanırım tabii kişisel yorumum :D

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,947
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    bisürü aynı sınıf aracın içinde kararsız kalmak ta kötü :) yalnız bir şey daha var yanılmıyorsam turbo benzinli arabalara da chip uygulanıyor. 156 lık 1.6 ya chip uygulansa devasa bir şeye dönüşür mü bunu düşünüyorum. birde gözümü korkutan yakıtı. fabrik verisi 5.8 lt yazılmış ama gerçek değerler ne olur diye düşünüyorum. lpg uyumu olur mu yada uygulanır mı buna gerek olur mu vs vs .testlerde genelde içi dışı hatasız kullanılan malzeme düşük kalite hissi vermiyor gibi söylemler var ve panaromik cam tavan olayı araç içini baya ferahlatıyor.
    ki beni bu arabaya çeken bir şey de 18 lik jantları :)

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,947
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yakıt konusunda polonyalı iyi test etmiş :)

Oranlarsak 1.2 araç benim 2.4 sonata'dan çok yakmış :p

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Mehmet pejo sitesinden bir form doldur test sürüşü için olmadı telefonla arayıp sıkıştır bakalım ne diyecekler arabayı vereceklermi? 72000 liraya 208gti veriyorlar bundan çok daha güzel bence. Fabrika yakıt verimliliği değerleri çok kötü değil, 150-200hp lik bir motorda zaten kalkışlarda falan gaza abanmaya gerek yok hatta sakin kalkışlarda dur kalk yaparken park ederken çoğu zaman öyle vınn diye gaza basmana dahi gerek olmayacak, çoğunlukla küçük gaz pedalı hareketleriyle çok rahat heryere gidilir zaten araba dediğin böyle kullanılır, rampa yukarı zırt pırt vites küçültme gibi hareketlerde yok, motor devri 2000-2200 devir arası sürsen hadi 7-8 litre yaksın 6000 devirleri sıkıştırınca 15 yaksın ne olacak elinin altında kuvvet var güç var. Yakıt yakıştan ziyade turbo yu kaç sene kaç kilometre boyunca acaba nasıl elinde sağlam tutarsın orası daha esas konu. Cam tavan tangırtısı varmıdır yokmudur su kaçağı olması riski nasıldır bunlar var birde öndeki ilave park sensörü gibi yada altı tane hoparlörlü hifi setleri gibi şeylere fazladan 3000 4000 lira para vermek ne kadar mantıklı iyice düşünmek lazım binici kullanıcı bunların pekçoğunu ihtiyaçtan saymaz binici bir kullanıcı için satarken arabanın full olması önemli değildir, ancak alırım üç sene sonra masraf çıkarmaya başlar satarım kolay satılsın full olsun tüp takılabilir cinsten olsun yada kim sürerse sürsün gaza fondip basarak sürsede benzini illaki az yaksın diyenler için alırken 3000-4000 lira fazla verip satarken bu parayı ikinci el değerinde nasıl zararsız çıkarırım gibi düşünceler çok karmaşık şeyler:) hiçbir zaman kafa yormadım bu gibi şeylere, ama sıfır alıpta 10 sene belki daha uzun süre binmek ve binerken ona sevgilisi gibi davranmak daha aklıma yatar hep.

Test sürüşünü iste, yol planı yap, herkesin aldığı hisler ile geribildirimi farklıdır.

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu gruba girersen ve servislerini kullanirsan hyundai servislerini ozleyeceksin. Ayrıca her an sorun çıkar korkusu ile arabana bineceksin. Bu 1 sene citroen kullanan biri olarak yorumlarim.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

8. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Mehmet Haklısınız Turbo benzinlilerde de güç artışı oluyor , malum bu ülkede bu araçlara kolay ulaşamıyoruz tek seçeneğimizi uzun süre kullanmak istiyoruz ;) Rekabet fazla çok güzel modeller var maalesef piyasada ;)
    Serdar Bey'in paylaştığı tüketim testi kafamızdaki bazı sorulara cevap niteliğinde . Şehir içinde bu değerler dur kalk trafikte tabii artacaktır :)

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    şimdi şöyle bir şey var açıkçası. biz touranı alırken geçiş arabamız diye aldık ve binmişken eradan daha güvenli ve konforlu bir şey olsun diyerek aldık. ve yakıtı acaip fazla. uzun yolda 8 lt ortalama sürat ise 120. erada sivasa gider gelirdik 400-450 km kadar yol toplamda ve 50-70 tl arası yakıyordu. bu araba 150-160 tl yakıyor benzinli oldugu için. babam artık (memur adam) yoruldu belli benzine para yetiştirememekten :D birde şu var geçen sunroofun tutma kolu kırılmış 1100 tl demişler :D ondan arabayı satacak artık :) sıfır arabalara bakıyorda bilmiyorum ne olur. o yüzden kafamda bir profil oluşturmalıyım çünkü babamdan fazla ben kullancağım malum 18 e geldik gayri :)) az yakmalı önemli olarak. benim içinse bastığında gitsin yani boş araba olmasın misal accent blue. ama C sınıfı hatchback hiç kullanmadık. açıkçası aradığım şey eranın gücüyle touranın konforu birleşsin ama az yaksın :D 308 de dediğim gibi sitesinde videolarında falan güzel geldi gözüme

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    pejo olması potansiyel olarak arıza ve dayanıklılık açısında bir problem, ama araba yol üzerinde çok başarılı bakın videoya, bu ilk yazdığım cümle sindirilmezse zaten tercih etmemek lazım, fakat insan aklı gönlü gidip geliyor işte, performansı tamam araba gibi araba işte diyoruz mesela sonra düşünüyoruz acaba üçüncü vites senkromeçi ilk 15000km de bozulur mu? yada manifolt çatlama riski varmı veya fren diskleri çok kibar frenlemelerde bile salgı yapmaya başlayacakmı? gibi gidip geliyoruz:)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    araba iyi güzel şekil itibariyle de tatmin edici ama iş servise , tamire, dayanıklılığa gelince duruyorum bir. ne bileyim her arabada başka bir sorun toyota diyorum yağ yakıyor aklıma o düşüyor. vw demiyorum bile o derece sevmiyorum motorlarını ... opel diyorum elektronik problemler... hyundai diyorum diyorlar yolda zıplıyor kayıyor bilmem ne. :) içim gidiyor şöyle bakınca da aslında :) ha nazik kullanırız genelde fazla ezmiyoruz arabayı yoluna göre kullanıyoruz babam ne kadar seri gitmeyi sevse de arabayı yıpratmadan devrinde kullanıyor (5 seneden fazla makam arabalarına eskortluk yapmış ılgaz dağında ) :) hiç mi kurtarır bir yönü yoktur bu peugeotun ? :)

12. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Citroen Ds3 benim tasarım olarak çok beğendiğim :D Maksat kafa karışsın :p

13. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    DS4 teki hayvani duruş daha hoş :D ama bana değil aileme araba bakıyorum malesef :(

14. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    :) Ds4 biraz leylek gibi durmasa , arka camlarıda açılsa şahane araç ;)

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    citroeni karıştırmayalım abi neyse :) şimdi kullanıcı yorumlarına bakıyorum peugeot ta aynı hyundainin düştüğü durumda. 10 yıldan fazladır aynı aracı kullanıp rutin bakım dışında servise gitmeyen binicilerde çok alıp sanayiden çıkamayanlar da. ben hyundaiden dolayı anlıyorum peugeot sahiplerini de çünkü diğerlerine göre hyundai teneke bize göre de pejo plastik araba :) ama tabiki hyundaide daha duymadım aldım 15 20 bin tl masraf yaptım bilmem ne diyen birini..

16. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Böyle alıp 150.000 km ye getirene kadar değilde 3-5 sene kullanılacaksa Fransız arabası alınabilir ama değer kaybı biraz fazla oluyor malum . Kuzenime Zamanında ds3 benzin otomatik aldırdık sattı c4 dizel yarı otomatik aldı az kullandığından problem yaşamadık ;) Bu dizeli uzun süre kullanırsa bakalım neler yaşarız ;)

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Heyecan aramak bu olsa gerek :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    neden ki abi ? şunu düşünüyorum ben :) tabi cahilliğime verin siz sizin kadar tecrübeli değilim asla ama i30 için vw cilerin söylediği şeylerin hemen hemen aynını 308 için söylüyoruz biz de :) i30 u kullanan kopamıyor ya 308 de öyleyse ??

19. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Evet Heyecan aramak gibi oldu ama kısa süre kullandığımızdan üzmedi bizi ;) Kaymak asfaltta çok iyi yol tutuşu ve rafine sürüşü vardı ama iş bozuk şehir yollarına geldiğinde sertti kerata içim gidiyordu dan dun vuruntudan :) İçi çok genişti özellikle ön sağ koltuğun önündeki torpido o kadar öne alınmıştı ki koltuğu öne getirdiğinizde arkadaki yolcu için muazzam alan açılırdı , derin torpidoyu citroen hala kullanıyor çok akıllıca . Birde arada bende kullanırdım çok dikkat çekiyordu led farları olsun formu olsun araçta farklı bir ruh var işte ;)

Fotoğrafları Hyundai image uploaddan yükletmedi sürekli hata verdi buradan yükledim ;)

20. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    direksiyon hep aynı niyeyse hiç değiştirmiyorlar :) bu arada babamdan onay aldım araba araştırmalarıma resmen başladım :))

Bu Sayfayı Paylaş