Merhabalar, Bugün bakanlık tarafından yapılan açıklamada '' Sonradan eklenen tüm multimedya vb ekranların cezaya tabi olduğu'' belirtildi fakat bir yandan da ''görüşü kısıtlayan/engelleyen ekranlara ceza yazılacak'' deniyor. Bu durumda benim i20 jump paket olan aracımda kendi taktırdığım ekran var zaten style ve elite paketlerinin orjinalinde de aynı yerde fabrika çıkışı ekran bulunuyor ama benim aracımdakini teyp yerine ekledim diye ihtimali var mıdır bu model özelinde ? kafalar çok karıştı açıkçası belki bilen veya tecrübe eden vardır diye sormak istedim ?
Benim 2013 i20 de de teyp çıkartılıp 9” multimedya taktırmıştım. Göğüs üst hizasını geçmiyor ve görüş alanımda aynanın arkasındaki siyah çilli bölgede yol kamerası ve hgs kabı var. Bizim teyplere bir şey diyeceklerini sanmıyorum.
Doğru düzgün bir açıklama yok bazıları diyor ki orjinalini taktırmalısın az önce baktım 18-25 bin ₺ arası fiyat çekiyorlar niye vereyim o parayı aynı yere aynı boyutta ekran gelecek yanda tuşlar olunca ceza mı yemeyeceğim çok saçma. Muayeneden vs. geçer heralde bu şekilde? eski teyp duruyor ama takmak istemiyorum navigasyonda bu işime yarıyor. saçma sapan bir açıklama yaptılar ne detayı var ne tutarlılığı kime neye güveneceğiz anlamadım.
Bakanın açıklamasına göre görüşü engellesin ya da engellemesin, her türlü sonradan taktırdığınız multimedyalar yasak. Nasıl tespit edilir bilmiyorum.