Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni lastik ve ebat seçimi

'Excel Forum - Club' forumunda aybasan tarafından 23 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu aralar benim excelin lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum epey uzun zamandır kullandığım için baya aşındılar fakat yakın zamandada değiştirmeyi düşündüğümden pahalı bir lastik almayı açıkcası düşünmüyorum bu nedenle mümkün oldugunca ucuz bir lastik almak istiyorum burada yol üstünde biriki yerde 57 tl gibi fiyatla lastikler gördüm ama durup soramadım henüz.bana önerebileceğiniz lastik varmı bu kriterlere uygun izmirdeyim.

..ikinci olarakta bildiğim kadarıyla bizim standart lastik ölçümüz 175/70 R13 82T fakat bu ölçü dışında hangi ölçüde lastik taktırma şansımız var ve daha iyi olur diyebileceğimiz ölçü nedir birde bizim standart jantlarımıza hangi ölçüdeki lastik seçenekleri uyuyor..teşekkürler şimdiden cevap yazacak ilgili vede bilgili arkadaşlara

2. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hocam size önerim izmir metro'dan olabilir belki yada herhangi bir lastikçiden olabilir pirelli alın. max 60-70 lira dır vede çook uzun ömürlü. o fiyata alınabilecek en iyi lastik bence. ölçüleri değiştirmeklede hiç uğraşmayın derim değmezhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : Bleda

3. Misafir

Misafir Guest

Ölçü konusunda Bleda'ya katılıyorum, ayrıca satmayı düşünüyorsanız "çıkma lastik" takın....

4. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Açıkcası çıkma lastik hiç düşünmüyorum 3-5 fazla verip sıfır almayı tercih ederim..enazından satsam bile alacak kişiyede nisbeten faydası olmuş olur.50 tl civarına lastikler var çeşitli marka
    ..İstediğim sadece marka önermeniz yada kullanıpta memnun olmayanlardan aman şu markadan sakın alma şeklinde öneriler.teşekkürler

5. pirelliyi pek tavsiye etmiyorlar ama ilk lastiğimiz pireli idi pek sorn yoktu

175 70 r13 ise siz buna

165 70 r13 takarsınız

185 60 r13 taakrsınız tavsiyem 185 60 r13 tür

lastik olarak michelin iyidir.özlelikle energy serisi...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    pEKİ 185 60 R13 tavsiye etmişsiniz bu ölçüdeki lastiğin 175 70 lastiğe göre farklılıkları nelerdir ve tabiki asıl soru olarak bu verdiğiniz ölçüdeki lastiğin kullanımda yaratacağı farklılık ve getirisi ne olacaktır?

..Kısacası avantaj ve varsa dezavantajları neler olabilir?

7. 185 taban genişiği olacak yol tutusu artacak
    60 yanak da hoş görüntü sağlayacak

dez avantajı ise 60 yanak daha ince olduğu için biraz sekebilir ama kesinlikle 70 görede jant üstüne oturmaz..

8. mucarx

mucarx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim arabalara bence çok lüx lastiğe gerek yok.bende brigstone var çok memnunum.ama bundan sonra eskidiğinde gt-radial taktıracam 55 tl...

9. ilker

ilker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    175 70 13 lastiğe karşılık gelen 185 60 14 tür. hız ve km göstergesinde %1 sapma olur sadece

Düzenleyen : ilker

Bu Sayfayı Paylaş