merhaba arkadaşlar yeni kasa i30 um var ... malum benzin fiyatları aldı başını gitti o yüzden lpg taktırayım diyorum siz neyi önerirsiniz ve yakıt nasıl olur aracım düz vites yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
Gdi motora 2 cesit lpg gordum ben su ana kadar. Birisi normal sirali sistem digeri sivi sistem. Benim ix35 ilgimden oturu bu motorlara lpg olayina epey merak saldim. Kendi nacizane fikrim ozelliklede 2. El ilanlarinda 1 tane sivi sistemli arac gordum bu ilanlari ix35 sportage ve i30 da baktim. Fakat sirali sistem olup 5000 km de falan dunya araba var. Sivi sistemli ilani aradigimda araci sattigini soyledi bana. Sirali sistem yada sivi sistem hic bir gdi motor lu arac kullanmadim ama sanirim bu araclara sirali sistem olmuyor. Pek tekniginden anlamam ama gdi da enjektor piston basinda yani emme manifoltuna lpg ejjektoru nasil takiliyor bilmem ama mesafe yuzunden pipolu sistemdeki mesafe muhabbeti gibi ayar bozulmasi olur gibi. Gdi uyumlu diye satilan sirali sistemler 3000tl civarinda. Bu kadar para verince 2000 daha verip sivi sistemi dusunurum ben. Ayrica sivi sistem arac test sansinizda var firmalarda bulundugunuz bolgeye gore.