Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

YENİ KANGOO COMBI MAXI

'Sohbet' forumunda vedatkanka tarafından 28 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar şirkete dün sıfır Kangoo Express Maxi Combi 1,5 DCI (85bg) geldi. Araç şasesi uzun, ticari tip. Arka taraf camlı. Uzunluk 4,5 metre, yükseklik 1,90.
    Araçla ilgili ilk izlenimlerim. Ön koltuklar uzun boylu şoför ve yolcular için rahatsız edici ve dar. ön cam görüş açısı, fiat doblo ile kıyasladığımda daha dar. ön direkler çok geniş. Dış sesler araç içine fazla fazla geliyor. Müzik sesini duymak için iyice açmak gerekiyor sesi. Ayrıca müzik sistemi çok kötü. Sanıyorum ticari olarak düşünüldüğü için sadece şoför bölümünde hoparlör var. Arka kısımda hoparlör yok. Yine doblo ile kıyaslıyorum doblonun arkasında hoparlör vardı. Koltuklar rahat değil. Ticari diye konforu en dipte tuttuklarını düşünüyorum. Motor gürültüsü oldukça fazla.
    Gösterge panelinde hararet göstergesini anlık göremiyorsunuz. Bu bana biraz saçma geldi. Hararet yükselince göstergede STOP lambası yanarmış. Araç farları çok çabuk kirleniyor. Dün akşam yoldaki çamur ve balçık 3-4 km sonra farlara sıvandı. Kör kör gittik.
    Araç uzun. Ama motor 85 beygir. Yüklü olunca sanıyorum fazla yakıt tüketecek. Almayı planlayan varsa bence vazgeçsin! (şahsi fikrim)
    Marka yada model kötülemek huyum değildir. Daha önce bende bu arabanın aynı markasından kullandım. (Adını yazmıyorum Fransız malı olduğu için) Yedek parçası ucuz ama sürekli arıza çıkarıyordu.
    Hyundai'yi farkını bu arabaya binince bir kez daha anladım. 2007 Starex crdi uzun yolda arkadaşım uyusun diye ortalama 150-200 km kadar kullanmıştım... Kıyaslamak doğrumu bilmiyorum ama, onunla bunun arasında ciddi farklılık var.

2. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bu tip araçta dobloyu şeklinden ve piyasasından ötürü tek geçerim. Ama sağlamlık garanti olsun diyorsan kesinlikle caddy. ha şu yeni transit beni bitirdi

3. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araba dökülüyor, daha 3. gün arka kapının kolu kırıldı. Kapı stop lambasına su girdi. Buharlandı... Kaput fitili yerinden çıkmış, el yordamıyla taktık geri.

Radyosu çok dandik. Frekans arama işlemini bulana kadar 3 adım geçmek gerekiyor. Frekans yükseltme tuşuna basınca frekans aşağı gidiyor, düşürmeye basında yukarı gidiyor...
    Arka tarafta hoparlör yeri var ama içleri boş. Direk kaporta görünüyor.
    Dışarıdaki tüm ses içeride... Çok gürültülü çalışıyor. Bas bas bağırıyor.
    Arka cam rezistans bağlantılarından biri kırıldı. Bağlantı noktasındaki metale bağlanan bölümdeki contaları yerine oturmuyor.
    Koltukları çok alçak, taburede otururmuş gibi hissi veriyor. Hamamda gibi.
    Çok dandik ve tasarım hatası cam suyu fıskiyeleri var. Ayrıca cam silgilerini cama yapışmasın diye kaldıralım dedik. Malesef kalkmıyor.
    Ön cam direkleri çok kalın, görüş açısını çok kesiyor. Güneşlikleri koymasalar mış daha iyiymiş.
    Anlayacağınız 10 üzerinden 2 puan veriyorum ben.
    Düzenleyen : vedatkanka

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ama dedim ben almayın onu, combiler dökülür gelin kısa alın diye :D

5. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bizde dedik ama, dinletemedik.
    Ya bu arabanın ön cam ve yan kelebek camlara hava üfleyen kanalları çok kötü tasarlanmış. elimizde bez, camlardaki buharı sile sile dolaşıyoruz. Hele ön cam, berbat. Berbaaat.... Buhardan birşey görünmüyor. Sürekli silmek lazım.

6. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok abi, siz hava modunu içeride dolanma şeklinde ayarlamış ve klimayı kapatmışsınızdır. Yoksa bezle silecek gibi buğu yapmaz.

7. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Belki inanmayacaksın ama, iç dolaşımda da, dışarıdan temiz hava alma modundada, klima açıkkende, kapalıykende denedik...
    Sorun ne biliyormusun, ön cam ızgarası camın sağından ve solundan 15-20cm iç tarafta kalıyor, sağ ve soldaki kelebek ızgaralarınında yönü hatalı.
    Diğer arabalarını bilmem ama Kangoo combi maxi tasarım hataları ile dolu.

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Normal üretim için tasarlanmış arabaya 20 cm eklersen öyle olur tabi :) Tekrar söylüyorum, ben uzak durun demiştim :D

9. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Vedat hocam parçası ucuz yazmışsın ama bence değil...yan komşumda var yeni kangoo kısa...triger seti değişimine 800 tl fiyat verdiler o da garantiden çıkardı aracı...sileceklerin kalkmamasını bende bugün onun arabasında gördüm...çok da fazla şaşırmadım...ne de olsa fransız...ama ne yalan söyleyim arkadaş tam bir hyundai düşmanı...o silecekleri görünce çok güldüm...

10. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bizde çok şaşırdık. Bu arabada daha çok hata var.Mesela öndeki güneşlikler, bunlar sağa ve sola açılıyor fakat, üst tavan rafını uygun tasarlamamışlar. Yana çevirip gözünüze güneş gelmesin diyorsanız, o güneşlik insanın gözüne girecekmiş gibi kılıçlamasına duruyor. İşlevsel değil.
    Ayrıca torpido gözü de çok kullanışsız. Neden derseniz navigasyon cihazını içine koyalım dedik, tutacağıyla birlikte, tamam açıkken içine giriyor ama kapatırkendeğiyor. Torpido aydınlatması da yok.
    Bakalım başka ne eksikler çıkacak. İşte Fransız'ların bize sattığı arabanın kalitesi...

11. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Silecekleri kaldırabilmek için özel bi yöntem var. Motor stop etmiş ama kontak açıkken silecekleri 2 yani hızlı çalışma moduna alın. Silecekler ön camın ortasına yükselir. O zaman kaldırabilirsiniz.

12. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hemen deniyorum :)

13. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sadece renault < Fransız markalarını boykot ediyoruz > ta böyle değil ki, çoğu marka böyle çıkartıyor araçlarını artık. Silecekler kaputun içerisine gömülü olunca yüksek hızlarda ses çok daha az oluyor. Vedat abi, bu kadar hata çıkarmaz bi araç asla. Mais'a götürün. Ya sizin elemanlar eşşeğe biner gibi biniyor, ya da o araçta bi hata var. Çünkü kimden duyarsam duyayım Kangoo sağlam, Doblo dökülüyor der. Sizin iş tam tersi. Bu kadar dayanıksız bi araç değil.

14. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Erçin senin dediğin yöntemi denedim o silgiler açılmıyor maalesef. Acaba başka bir püf noktası varda biz mi bilmiyoruz? Yoksa silgi fırçalarını değiştirmek gerektiğinde nasıl değiştiriliyor? Hadi buzlu karlı havada kaldırmayalım ama silgileri yılda 1 kere değiştirin diyor katalokta ama nasıl değiştirileceği yazmıyor.

15. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ha birde yeni öğrendiğim bir şey daha bu kangoo ya muz silgi takmak istersek, silgi kollarıyla takım halinde değiştirilmesi gerekiyormuş. o olayda biraz tuzlu olur sanırım.

16. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi siz becerememişsiniz, o dediğim şekilde açılıyor. Başka özel bi yöntemi yok. Kim kollarla birlikte değişecek dediyse bi yerinden sallamış.

17. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    :) bizzat denedim erçin... az daha zorlarsam kökünden kırılacak. açılmıyor. yada ben beceriksizim :)

18. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Muz silgi taktırmak isterseniz silgi kolları ile birlikte değişmesi gerekiyormuş! SEBEP : Muz silgi açıklığı daha fazla olduğu için cam fitillerine çarpıyormuş. Bir yerinden sallayan arkadaşta Ostim'de Yıldız sanayi sitesinde re-na-ult yedek parçası satan arkadaşımdır senden iyi olmasın ;)

19. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Neyse, böyle binecez artık :) yapacak birşey yok. :) Satan dünden razı, alan ise biraz kırmızı biraz sarı :)

20. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi yapamamışsın. silecek kolunu 2. moda aldığında (sadece kontak açıkken) aracın silecekleri çalışıyomuş gibi en dik pozisyona gelir, orada kalır.
    Muz silgi açıklığı mı ? abi cama değen kısımları aynı, bi yere çarptığı falan yok. Yerler öyle sanayi ustasını ne diyeyim.

Bu Sayfayı Paylaş