Abilerim kardeşlerim hepinize hayırlı geceler . Aracı aldığımdan beri 1.5 aydır üstünde 195 50 15 taşlaşmış opel jantlarıyla çıkma lastikler vardı . Araçda yolda giderken çakıl taşı arıyodum üstünden geçmemek için çünkü araba sürerken kasılıyordum artık . çakıl taşı bile ciğerlerime işliyordu . Aracın ses gelmeyen tarafı kalmadı çok keyifsiz bir araç olmuştu benim için 110dan sonra köy yolunda gider gibi zırıl zırıl sesler var soğudum araçtan . Çelik jant bakıyorum 15 inc 900den aşşağı yok , lastik desek 170 lira tanesi gerildim iyice . Bi jant lastik içinde 1600 küsür para vermek istemedim düğün vs yaptık . Gittim hyundai için 4 tane era teneke jantı aldım . 4 tane kapak aldım 14 inc . Lastikleride 175 65 14 aldım petlasdan . Nakitte lastiği 130dan verdiler . Araca taktırdım oturdum direksiyona . Direksiyon pamuk gibi yumuşacık olmuş . . Kasisten geçiyorum , önceden araç içinde hoplarken kasisi tümseği hissetmez oldum . Bir rahatlık ama anlatamam yani yaşamanız lazım o hazzı İşe gittim akşam dönüşte eve uğrayıp babamı aldım otobana çıktık yolda dedim aracın titremesi kesildiyse kesildi kesilmediyse şimdi eve geçip satılık ilanı açıyorum . O derece soğumuşum , otobana çıktım yol müsade ettikce 110 140 170 dayadım aracı ve pamuk gibi yolda gittiğimi hissetmedim , nası mutlu oldum anlatamam Aracı 1.5 ay önce yeni aldıgım gün gibi sevinç doldu içim yağ gibi akıp gidiyordu önceki aracım gibi yolda . Orjinale geçmekle hem yarı yarıya masrafdan kar yaptım hemde aracımı yeniden sevmeye başladım Aracın üstünden çıkan 4 adet 195 50 15 ebatındaki lastiği orda tanımadığım bir genç çok heves etti kaça bırakırsın vs dedim al hediyem olsun çöpe atıcam yoksa 4 adet jant lastiğide orada verdi gitti . internette ölüye 200 300 lirada isteseler o kirli şeyleri araca koyup eve getirmeye üstümün başımın batmasına taşımama değmez , ıvır zıvır mesajlar pazarlık edip devamlı arayanlar felan beladanda kurtulmuş oldum
Hayırlı olsun, aynı ebat aynı lastiği bizim Getz'de kullanıyoruz sıkıntı yok çok şükür ama Getz'in nedense balans ayarı çabuk bozuluyor. Jantları servisten mi aldınız fiyat nedir acaba?
Teşekkür ederim valla hic memnun kalmadim durumuda iyi degildi etki etmis olabilir jantlari cikmaci arkadasimdan aldim 100 liraya 4unu Samsung Galaxy Note III cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim çok sagolun valla satmayi düşündüm artık Samsung Galaxy Note III cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çıkan lastikler hankook evo s1 ısınınca çok iii yol tutan lastiktir.herhalde sizinkilerin tarihleri baya eskiymiş. şuan benim arkalarda bunlardan var
Oncelikle hayirli olsun dilerim. ancak almisken lastiklerini 185 60 alsaydin.ve petlas yerine daha yumusak bir lastik alsaydin.yokohama mesela. o zaman farki daha fazla fark ederdin ☺
Hayırlı olsun, ben de 195/50/15 ebatına geçtim yeni bozuk yollarda biraz daha fazla ses yapıyor yanak ince olduğundan sanırım çok esnemiyor, ama uzun düzgün asfaltta çok keyifli oldu araç, savrulmalar yatmalar gitti zırıltı titreme de yok sanırım balans ayarıyla alakalı
Hayırlı olsun kardeşim.sorunlarının düzelmesine sevindim.şu an benmde arkada 195-50-15 var öndede orjinal saç jantlarıyla 175-70-14 kış lastiği var.15 janttaki sertlik bunlarda kesinlikle yok.arabanın direksiyonundan tıkırtı geliyodu 15 inçlerde bunlarda hiç sıkıntı yok bir boy bile ne kadar etki ediyomuş.orjinalden vazgeçmiceksin.
Hayırlı olsun güle güle kullan yeni tekerlerini Kılavuzda yazan ölçüler neyse bence de o kullanılmalı.
Hayırlı olsun kardeşim, jant olur zamanla bu haliyle de güzel, güle güle kullan. Asus Cihazımdan Gönderildi.
Herkese çok teşekkür ederim çok sağolun Valla jant lastik işinde bu deneyimden sonra mümkün oldukça orjinalden yana olucam böyle % 100 oranda araçta değişim görmek paha biçilemez