Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni i30 yerinde yatma, çizilme ,branda

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda canberk1997 tarafından 29 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    iyi günler arkadaşlar yeni i30 aracım derslerden ve benzin fiyatları yüzünden 1 aydır evin önünde yatıyor acaba bunun araca bir zararı var mıdır? servisten aldıgım bilgiye göre 4 günde bir 10-15 dakika durduğu yerde çalıştırılırsa bişey olmazmış bide arabamı çizmişler :RpS_cursing::(kafam onada bozuldu pastaylada geçmiyor biliyorum saçma bir soru ama aracıma düşkün oldugum için soracağım değeri düşer mi ? acaba sizin yorumlarınız benim için önemli bide unutmadan araca branda aldım o da rüzgarda sallanıyor bi güvenlikçi abi sallandıkça iz bırakır dedi doğru mudur ? acaba hepsi için ayrı ayrı yorum bekliyorum arkadaşlar iyi günler

2. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Çok geçmiş olsun. Aracınzı yeni olduğundan boyası daha çok taze ve iyi bir usta eğer ticari kaygıları bırakabilirse lokal yapabilir. Otoking gibi yerlere bir bakmanızı öneririm. Bıranda gevşek kalırsa tavan-kaput köşeleri gibi yerleri dalgalandığı için aşındırabilir. Aracınız metalik boya görünüyor, buda bıranda için daha bir riskli. Çünkü opak boyaya göre metalikler daha incedir. Yatan araba gezenden daha çabuk yıpranır kondisyon olarak zayıflar.çok uzun süre yatan araçta lastiklerinde balanstan tututda amortisör takozlarına,kapı fitillerine kadar çatlama ve deformasyonlar olmakta. Bu yazdıklarımı aynen yaşadık. Üniversite okuduğum yıllarda babam aracımızı kullanmadığı için 4 tane sıfır lastik atmıştık. Lastiklerde çatlama ve balans meydana gelmişti. Viraj demiri burcu ve çeşitli kauçuk takozlar değişmek zorunda kalmıştı.Aracın km si 25 bi km civarıydı. Bence yerinde çalışmaktan çok aracınız gezerek çalışmalıdır.

3. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    1- Öyle 4 gün felan olmasına gerek yok da, haftada 1 kere 5 dk. çalıştırmak yeterli olabilir.
    Ama size asıl tavsiyem, yerinde çalıştırmak yerine bir yere gidip gelmenizdir. Çok daha faydalı olacaktır.

2-Benim şahsi tavsiyem pasta cila vs. vs. ürünler ile ne yaptırabiliyorsan yaptır ve öyle kalsın.
    Yani çizik gidermek için kaporta boya yaptırtma sakın. Bizim vatandaşa boyalı dedinmiydi aklına bin türlü şey gelir.
    Doğrusunu söylesende inanmaz, acaba başka bişey yüzünden mi boyattı diye kafasında hep soru işareti kalır.
    Şu haliyle değerinden pek bişey kaybetmez fakat kaporta-boya falan yapılırsa o zaman değer kaybeder işte :)

3-Son olarak brandanın rüzgarda sallanması yüzünden boyası zarar gören bana henüz denk gelmedi.
    Olsa bile belli belirsiz bir yıpranma belki meydana getirebilir. Tabiki bu brandanın malzemesinin-kumaşının cinsiyle de çok alakalı.

4. kaanbaba199

kaanbaba199 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Kaan Yazmacı
    benim elantramda vardı mersindeki hyundai hata yapıp yanlışlıkla aracıma boya koruma yaptırmış bende sesimi çıkartmadım bedavaya geldi şu ana kadar çizik olmadı fakat geçen gün bıranda yüzünden stop lambası çizilmiş dikiş bölgesi gelmiş heralde tek sorunum o birde benim araç çalıştığım için 6 gün full yatıyo 1 veya 2 gün ancak çalışıyo pek bi sorun olmadı o dediğiniz dizellerde oluyormuş galiba öyle duymuştum

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    4-5 gün çalışmayınca bişey olmaz, olsa benim gibi aracını h.sonu kullanan herkesin aracında olurdu. Brandaya sıcak bakmıyorum, önceki aracımızin boyasının yanmasında önemli rol oynadı. Tek çizikten bişey olmaz değer de kaybetmez boydan boya değilse

35mustafa35 bunu beğendi.
  6. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Brandadan uzak durun boyayı mahvediyor başka aracımda tavanda boyayı kaldırmıştı

7. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    + brandalı araç daha çok dikkat çektiğinden çizme vb durumlara daha açık hale geliyor.

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçmiş olsun aracınızı 10 gün dahi çalıştırmasanız bir sorun teşkil etmek , tek bir çizikte nazarlık olsun , branda olacağına boya koruma yaptırırsınız hiç bir şey olmaz olabildğince gölgede bulundurmaya çalışın aracınızı birşey olmasa bile insan acıyor :)

9. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben üniversiteye geldiğim ilk yıl araba babamında kullanmaması yüzünden 2 ay yatmıştı.daha sonra 5 ay yattı.En son aküsünü değiştirmek zorunda kaldık o kadar.Arada babam çalıştırmaya gidiyodu otoparka sadece başka hiç bi sorunu olmadı Allah'a şükür...

10. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    branda boyayı mahvediyor.

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    branda yerine 3 senede 1 sefer güzel bir pasta cila ila aracınızın ruhunu okşarsanız oda parlayarak mutlulugunu ifader eder..... Brandaya karşıyım mümkün oldugunca ılık sogukda olmasın yerlerde yatırmaya çalışın aracı.

12. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler aracımı bu gün yıkadım çizik zaten ince bir çizikmiş pasta cila yaptım geçmedi bi arkadaş cam sakızıdır dedi (bu arada araç 1 aydır çam ağcının altında) böyle çok ince bişey çizik olsa pastayla geçerdi diye düşünüyorum eğer çam sakızıysa çok ince olurmu? çam sakızıysa nasıl çıkarta biliriz

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  14. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
  15. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    bide hocam yazdığınız linke giremiyorum

16. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
  17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    temizlendiğinde boyada tırnak takılan çukurlar oluşmuştur ama hemen olacağını düşünmüyorum.

link bende sorunsuz açılıyor

ankaraya gideceksen boom garage da berkay var, selamımı söyle bol bol. bu işlerde çok başarılıdır, gözüm kapalı bırakırım kendi aracımı.

canberk1997 bunu beğendi.
  18. yeknet

yeknet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yekta Ağaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bu akşam i30 aracım için branda aldım. Kullanma talimatına uygun kullanıldığında boyaya zarar vereceğini sanmam. Çok uzun süre bırakmak doğru değil zaten, 3-4 günde bir çıkarıp havalandırın diyor. Önceki aracıma birkaç kez boya koruma hatta son seferinde sonax nano koruma yaptırmıştım; ancak kuş pisliğine dayanmıyor. İstanbul'un martı ve kargaları adeta asitli yapıyorlar. otoparkta da sıra sıra ağaçlar var. Yani brandasız olmayacak. Çoğunlukla haftasonu kullanılacak dolayısıyle hafta içi kapalı garaj da olmadığından branda kullanacağım. Komşulardan biri de astrahb aracında kullanıyor o da tavsiye ediyor.

Bu Sayfayı Paylaş