Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni i30-yeni astra

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda Önal tarafından 25 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Herkese merhabalar,
    Bu aralar Era ' yı değiştirmeyi düşünüyoruz, arabamdan bir şikayetim yok ama üst sınıfa geçme niyetim var. Ne bileyim süspansiyon olsun konfor kullanım zevki vs. Arabam için düşündüğüm fiyat 22bin 2009 model 30.000km team abs kazasız temiz yani, O civar gider diyorlar neyse düşündüğüm araçlar i30 ve astra belki golf. Araç benzinli olacak dizel olursa B sınıfı olabilir o da sadece poloyu begendim ama sonuçta B sınıfı o kadar iste gönlüme yatmadi.
    * i30;
    Hyundai bildiğimiz marka klasik sorunsuz sağlam araç benim gözümde imaj olarak bir problemi yok ama millete anlatamazsin i30 burda sadece 2 tane var yani hiç tutulmadı astra ise makyajlisi 10-15 tane var satarken deger kaybı astraya göre daha fazla olacak bu bir gerçek. 1.6 gdi style 44.600 diyor ama ekolüne mesaj geldi 42500 diye daha fiyat iner mi aklima takilanlar i30 a da blue ve i20 gibi makyaj değişiklik gelir mi? Gelirse hic hoş olmaz benim için. Benzinli i30 yakıtı konusunda hiç yorum vs duymadım nasıldır? Fabrika verileri pek tutmuyor hyundai de o yüzden çekiniyorum onun haricinde donanım yol tutuş sağlamlık konusunda içim rahat. T-gdi gelse şöyle 1, 2 yada 1, 4.direk alınır.

Astra;
    1.4 turbo 46000 diyor 1.6 eski motor 42000 ama 5 vites cok yakar diye düşündüm . Opelin fabrika verileri çok yakın yakıyor bizzat kullandım. 4bin lira motor artı birkaç donanım için nasıl. Opel eski opel değil diyen de var ama cok memnun olan da var buralarda çok tutan bir araç. 1, 6 ve Özellikle 1.4turbo hakkında bilgisi olan varsa çok ihtiyacım var çok sorunlu mudur? Forumlara baktım genelde manifold sorunu diyorlar huylandim. Onun haricinde süspansiyon olarak ve kullanım olarak astra ya bittim i30 dan daha hoşuma gitti tatlı sert . Parça fiyatları oldukça yüksek opelde ama servis olarakta hyundai artık pek aşağı kalmıyor almanlardan.

Bir de assan olması işin içinde keyfimi kaçırıyor ama hyundai hastalığı da bir başka aklımızın köşesinde hep . Yoksa direk sorunlu morunlu gidip alicam astrayi. Bir de 1.2 tsi golf var ama 44600 lira ona pek içim isinmadi.

Ayrıca 30 peşin geri kalan kredi düşünüyorum sizce araç kredisi mi ihtiyaç kredisi mi almalı araç alınca rehinli falan oluyor sıkıntı olur mu kusura bakmayın uzun oldu. Yorumlarınızı bekliyorum.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Alacağınız araç hayırlı olsun , Ama Opel alman falan değildir :)

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    hayırlısı olsun diyelim sıkıntılı bir süreç :)

Önal bunu beğendi.
  4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sağol Doğru haklısın üretim olarak alman diyelim.

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İ30 da Alman Ar-Ge li Çek üretimidir :)
    Astrada bildiğim kadarı ile Alman üretimi değil Polonya üretimlidir..

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Onu bi sorusturayim hb leri de polonya ysa o iş yatar almam kesinlikle.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bahsettiğiniz araç Astra J oluyorsa Polonya üretimi diye biliyorum. Bu bir seçim kriteri olmamalı ; Sonuçta bu araçlar neredeyse el değmeden üretiliyor.

8. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet sıkıntılı bir süreç işallah keşke demeyeceğin bir seçim yapar ve mutlu olursun şimdiden ne alırsan al hayırlı olsun diyorum.Seçim konusunda tecrübe ve bilgisi olan arkadaşlara bırakıyorum sözü..

Önal bunu beğendi.
  9. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    i 30 tavsiye ederim kullanan bırı olarak degıl de ...

farklı markanın farklı modellerını kullanan ve ılkkez yenı ı 30 deneyen ınsalar sasırıyorlar vede sunu soyluyor...
    cok ıyı ıs cıkarmıslar...
    sız yuregınıze sınenı alın ve keyfını surun derım
    saygılar

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hangisini alırsanız alın hayırlı olsun.

Astra : Her zaman ülkemizde tutulan ve yeri olan bir modeldir. Opel'i ayakta tutan tek model bile diyebilirim. 9 yıl Astra G sahibi olmuş aile bireyi olarak güzel iyi araba ama masraf açmaya başladığında ishal olmuş çocuk gibidir. :)

i30 : İlk kasasıyla dahi ülkemizde baya bir itibar, saygıyla yerini buldu. Helede son kasası ile bakıyorumda o vw aşıkları bile laf edemiyor. Bencede son derece güzel ve harika bir araç. Yakıt konusunda ise diyebileceğim birşey yok ne yazıkki.

Bulunduğunuz ilde bu araba tutulmayabilir, önemli olan ülke genelindeki durumu. İstanbuldan Ispartaya, Kocaeline Getz almaya gittik. İstanbulda yokmuydu zibil gibi vardı ama bizim istediğimiz temizlikte özellikte orada bulduk. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

11. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    i30 bende test ettim ama dizel otomatikti benzinli manuel nasıl olur yakıt konusunda bilmiyorum. Ama i30 gerçekten küçümsenmeyecek bir araba öyle fransız japon araçlarindan üstün benim gözümde. Ama umdugumu bulamazsam satarken sıkıntı olacak bu kesin. Opel alırsam hem içime siniyor hemde baktım sorun çıkardı anında satar kurtulurum diye düşünüyorum nasılsa alanı çok 2.elde. bakalım o anki duruma göre bambaşka bişey de alıp dönerim eve hayırlısı

12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İşte o ishal olma olayı korkutuyor beni sadece:D. Astra G hangi motoru kullandınız yakıt nasıldı klasik modeller de var ama J kazalarla pek fiyat farkı yok değmez diyorum. 1.6 G ve J aynı motor i30 kullanan tanıdık hiç yok soralım yakitini falan astra çok var hepsi iyi diyor ve 10 15 senelik astraci hepsi yenisi çıktıkça habire yeniliyorlar.

13. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    ben 1.4 turbolar 1.6lara yakın yakıt tükettiğini duydum, daha cumartesi opel showroomuna gittik kuzenimle açıkcası iç mekan kalitesi astrada çok güzel hayran kaldım özellikle koltuklarına ve konsal tasarımına ama fiyat-donanım olarak i30 daha önde gözküyor eğer i30u elite donanımında alırsanız gerçekten çok dolu bi araç almış olursunuz yok yok araçta

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2001 sedan 1.6 16V 100 hp Comfort donanımlıydı bizimkisi. Babam sıfır almıştı ve tüm bakımlarına ek olarak akü, lastikler vb şeyleri dahi yetkili serviste taktıran pimpirikli, kıl, yün, tüy bir adamdır. Arabayı 9 yıl sonunda 34 bin km'de sattı, artık ne kadar kıl, tüy olduğunu aklınızda canlandırın :)

Opel Astrada iki ayrı 1.6 motor kullanıldı. Ecotec 100 hp ve 103 hp Twinport olarak adlandırılan. 103 hp olan H kasasında kısa süre kullanıldıktan sonra yerine 115 hp olanı geçti.

İlk yıllarda yakıtı pek bizi eklemiyordu ama son yıllarda can acıtmaya başlamıştı. Zaten fabrika verisine göre şehir içi 45 kuruştan aşağı yakması imkansız. Uzun yolda ise kullanıma bağlı olarak iyiydi.

Opel karekteristlik olarak sert süspansiyona sahiptir, 1-2. viteslerden pek birşey beklenmediğinde iyidir. Babamın Astrası varken benim yine 1.4 benzinli Getzim vardı, şehir içi kullanımda babam bile benim arabamı çok çok sevmişti. Astrayı ben şehir içi sevmiyordum çünkü kullanımı hantal kalıyordu.

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İç mekan kalitesinin nereleri mesala ? Bende inceledim, torpidonun belirli ufak bir kısmındaki kaliteli malzeme dışındakileri vasat buldum.

16. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Bayide bana da 0.3-0.5. Lt oynar dediler de ben inanmadım ş.dışı 1 lt oynar diyorum işin ekonomik boyutu da var tabi paramız yeterse turboya niyetliyim donanım takıntım yok i30 alırsam style yeter esp hız sabitleyici alaşım jant olsun yeter diğer standart donanımlar zaten var ikisinde de donanımdan ziyade motor önemli benim için otomatik klima sensor falan anlamsız benim için donanıma vereceğim parayı benzine verir gezerim benim mantık o.

17. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    bana 1.4 turbo 1.6 gdı dan az yakar gibi geliyor bide vergi farkıda var astra daha avantajlı burada iş biraz sizin duygularınıza da kalıyor sanırım. bu linkte arabayı satın alan kişi arabayı açıklamış, genellikle opsiyonları açıklamış ama motor ve süspansiyon bölümünden bilgi edinebilirsiniz Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, Cosmo, Flexride Kullanıcı İncelemesi

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    1.4 ile 1.6 arasında vergi farkı yoktur aynı vergi dilimine sahiptirler. konuyu acarsak 1300cc 1599 cc arası aynı vergi dilimindedir.

19. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    haklısınız aklımda bi yerden öyle girmiş hep öyle sanıyorum :)

20. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    olur öle seyler arada ;) biz accenti aldıktan sonra öğrendik 1.6 vergi diliminde oldgunu 1.3 motor oldugu halde ;) 1341 cc yapmıslar yapsana 1299 cc ;)

Bu Sayfayı Paylaş