Sw araçlar ülkemizde pek tutulmuyor ama ben yeni i30 SW çok beğendim banamı öyle göründü tam anlam veremedim ama SW havasından ziyada geniş aile arabası gibi.
Station-Wagon lar çok tutulmuyor ama araç gerçekten güzel. Yinede kendisine göre mutlaka alıcısı da var SW lerin. Bizim memlekette en çok tutulan SW ; Renault 12 T-SW yada Toros SW
bu doblo,caddy vs sınıfı araçlar çıktı station olayı bitti türkiyede eskiden kartal toros vardı onların yerine.
Station Wagon bambaşka bir araç . Bagaj derdiniz olmuyor. Özellikle Accent'ten sonra i30 dizel ve Crosswagon'a geçince işler iyice değişiyor. Hyundai CW yolda bir gören bir daha bakıyor aracın albenisi de fazla. Geniş bir aileniz varsa düşünmeden alınacak bir araç.
Aslında bu araca ve bunun gibi olanlara sw demek mantıksız geliyor...Çünkü sw dediğin en az kartal kadar geniş olmalıdır,hem aile hem ticaret için olabilmelidir. Özellikle son yıllarda çıkan sw ler o kadar küçük oluyorki hb den bir farkı kalmıyor. sw diyebilmek için bence bu i30 sw nin en az 30 cm daha uzun olması gerekir.
Aynı muhabbeti geçen gün 15. kattan aşağı bakarken benim İ30 CW'nin yanında duran Kartal'ı görünce arkadaşım ile yaptık. Kartal daha büyük gibi duruyor ama Aslında çok fark yok. Neden? Çünkü kartal'ın motor bölümüne bakın i30'dan uzun çünkü o bölümde çok fazla boşluk var. Bu gereksiz kısımları çıkartınca boy kısalıyor. Hatta i 30 daha uzun olan ön konsolu ile fark bile atabiliyor. İç mekana bakınca kartal'da kullanılmayan İ30'da bulunan plastik aksam ve izolasyon malzemelerini çıkartırsak yine Kartal'ile aynı boyuta geliyor. Ben geçen hafta köy ziyaretine gittim orada 6 çuval ve bir koli yükledim i30'un bagajı koltukları yatırmadan hepsini rahatlıkla aldı. Ayrıca bu tarz araçlara 50bin lira civarında para verip ticarete kullanmak biraz abes olur. Onun yerine Doblo, connect veya fiorino tarzı bir araç almak hem ekonomik olarak hem de kullanım açısından daha faydalı olur.