Merhaba, Yeni i30'unu ilk 10bin bakımına götüren arkadaşımız oldu mu? Olduysa kaça mâl oldu, bizimle paylaşabilir mi? İkinci olarak da aracı 4-5bin km'ye ulaşıp, sadece kontrol amaçlı servise götüren var mı? Bazı araçları sıfır alırken sadece görsel kontroller için ilk 4-5 bin kilometreden sonra serviste kontrol ettirin şeklinde uyarıyorlar ama ben aracı alırken benzer birşey söylenmedi. Bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler,
Sorunuzun tarihine göre vereceğim cevap geç ama güncel bir bilgi ve başkaları da merak ediyor olabilir diye yazıyorum. 2 gün önce götürdüm 10000 km bakımına. Bu bakımda yeni i30 için sadece yağ ve yağ filtresi değiştiriliyor. Seçenek olarak rodaj temizliği de yapılabiliniyor. Tabi ek bir masrafla. Yeni i30lar hyundai kitapçığında 20000km bir bakıma çağırılıyor. Ama dip notla belirtilen 10000km de bir de yağ bakımı gerekiyor. ben 10000 km bakımı için: toplam 385 TL verdim. Rodaj temizliği dahil. O olmadan verilen fiyat ise 285 TL idi. 20000 km. bakımı ise 431 TL olduğunu söylediler. yani 20000km de bir 700-750 TL bakım masrafı olmakta. Bence fazla.
Evet bence de fazla görünüyor. Benim aracım otomatik dizel 3650 km. şuanda rodaj temizliği de neymiş ilk defa duyuyorum bilginiz varsa paylaşır mısınız.