Arkadaşlar ben aracımın far aydınlatmasından memnun değilim farını değiştiren oldu mu neyi tavsiye edersiniz acaba?
Aracınız yeni 3 yıl muayenesi yok. Eğer memnun değilseniz düzgün bir xenon kit öneririm. Zaten Farlarınız mercekli. Ayarınıda yaptırdıktan sonra çok rahatlıkla kullanırsınız :RpS_thumbup:
benim tavsiyem de osram night breaker yada phılıps marka modelini şu an hatırlamıyorum %70 daha fazla ışık sağlayan ampüllerden takabilirsiniz,daha iyi aydınlatma yapıyor daha açık renkte sarı yanar uzaktan beyazımsı görünür.
Bende böyle bir şey düşünüyorum Xenondan ziyade muayene zamanı söktür bir daha taktır ugraşmak istemiyorum daha aydınlık olsa yeter bunu sağlayan ampüllerde mevcutmuş yani sizin dediğiniz osram nigt breaker duydum fazlasıyla philips de öyle siz kullandınız mı bu markalardan birini acaba ?
Abi xenonla uğraşmak istemiyorum ampül işimi görür diye düşünüyorum bilgileriniz için teşekkür ederim
Ampülden ne istediğinize karar vermeniz önemli öncelikle. Beyaz ışık mı yoksa iyi adınlatma mı istiyorsunuz? Beyaz ışık görsel olarak hoş gözükse de görüş için pek randımanlı olmuyor. Benim araç merceksiz olduğu için xenon düşünmedim. Mercek olsaydı 2500-4000K arası xenon düşünürdüm. Piyasada kalitesiz offroad ampülleri var 100w gücünde. Birkaç gün onlardan denedim ve beğenmedim. sonradan öğrendim ki standart ampüller 55w gücünde ancak bu ampüller 100w olduğundan araç arıza lambasını yakabilir veya elektrik tesisatında probleme yol açabilirmiş. Ben H4 Osram NightBraker Plus kullanıyorum. Beyazımsı sarı diyorlar ancak bence kısası normal sarı uzunları beyazımsı sarı. Görüş kalitesi derseniz 10 numara.
Beyaz olanlar, ben de Osram NB kullanıyorum yağmurda yolu adet göstermiyor kör uçuş hissi veriyor, öncesinde xenon vardı yağmurda sıkıntı yoktu, forumda bu durum için mesajlar var onlara göz atmanı tavsiye ederim.