Arkadaşlar bugün aracı yıkadıktan sonra fark ettim boyada pütürlenme ama nasıl diyim böyle pütürün üstü boyalı bunu nasıl giderim sizin aracınızda da aynı şey var mı acil yardım
portakal kabuğu görüntüsüdür o, 250.000 tl lik araçta bile gördüm fabrikasyon boyalar öyle çıkıyor. illa ayna gibi olsun istiyorsanız wet sanding gerekir, nette bolca bilgi var. kısaca zımpara+pasta+cila yapılmalı, işin ehli olan kişilerce.
Portakal kabugu degilde Buyuk ihtimal marspiyellerden bahsediyor HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi
hocam partakal kabugu deyilde fazlalık tan bahsediyorum böyle boya düz geliyo hafif bir çıkıntı var in ucu kadar sonra gene düz 3 yerde var nasıl geçire bilirim
Arkadaşların da dediği gibi arac boyanırken bazı olumsuz ortamdan veya boyadan vb. nedenlerden kaynaklı portakallanma denılen durum oluşmuştur.Aracınız garantili değilmi?Bu fabrikasyon hata serviste halletmeleri gerekir bence siz servise uğrayın.
Eğer Olay Portakalsa Bu Bir Hata Değildir..Yurtdışında Bu Portakal Görüntüsünü Yok Etmek İçin 1 Hafta Uğraşıyolar..
Eğer gercektende portakalllanma varsa fabrikasyon bır boya hatasıdır cünkü boyanan yüzeyde portakallnama vardır buda fab. larda sıkca yasanan bır sorundur.Fabrikada portakallanan yuzey fazla ise zımparalanıp arac tekrar boyaya girer bir yerde varsa pasta uygulaması yapılır düzelmiyorsa duruma göre o kısım tekrar boyanır.Erkanın yazdığına göre sadece bir yerde portakallanma var bir hafta gibi bi zaman almıcanı düşünüyorum. Erkan; portakallanma aracın bellı bır yüzeyinde olabıldığı gibi değişik birkac yerindede olabilir.ayrıca portakallanmanın bir cok nedenı olduğu için aracını komple bır boyacı ustasına kontrol ettırmende fayda var.Yada beyaz florasanla çok iyi aydınlatılmış bir ortamda arac üzerinde ışık yansımasına bakarakta aracını kontrol etmende fayda var.
hocam bahsettiğin su zımparasıyla yapılan işlemmidir?far temizliğinde olduğu gibi boyanın ince bir katmanı alınarak oluyor sanırım. birde boya renk tonunu açmanın bir yolu varmdır?
Erkanın araba metalık renk, metalık renklerin üzerinde vernik olduğu için zımpara cila işe yaramaz çünkü sorun vernığın altındakı metalık boyadadır.
evet 2500-3000 gibi su zımparaları ile yapılıyor. boya tonunu açmanın yolu var mıdır bilemiyorum ama sonradan yapılması zor gibi. sonradan boyanan yüzeyde portakal kabuğu görüntüsü daha bariz belli oluyor ama sıfır bile olsa gördüğüm bütün araçlarda bu mevcut. fabrikadan wet sanding+polisaj yapılıp çıkan araçlar egzotik sınıf oluyor. diğer araçların üretimi sırasında fabrikada kimsenin zımpara ile uğraşacağını sanmıyorum. foto olursa iyi olur tabi ersini dediği gibi maşbiyel kısımları daha bariz kabuk görünümü olan araçlar da mevcut.
Eğer böyle birşey varsa satan kişinin önceden bu bilgiyi vermesi gerekir, bende bir gün i30 u görmek için gittiğimde bana böyle bir araç olduğunu, fiyetının da diğer sıfırlara göre daha uygun olduğunu belirtmişlerdi.