Dün yeni i20 1.0 turbo style plus otomatik test aracını kullandım. Araç 1.0 olmasına rağmen başarılı bir performansı var. 3 silindir dezavantajlarını hissetmedim. Trim sert plastik belki de eleştirilecek tek tarafı bu. İç hacim ve bagaj gayet geniş. Küçük de bir seyahat çantası hediye ettiler. Şimdiden alacak olanlara keyifli sürüşler.
Ben dün sırf merakımdan gidip bayide inceledim. Fotoğraflarına nazaran canlı gözle aracın dizaynı oldukça güzel. İç trimleri bana accent era hissi uyandırdı ama B segment bir araç için çok fazla beklentiye girmemek lazım. B segment bir araç için 350 litre bagaj hacmi güzel. Yakın zamana kadar C segment HB araçların bagajı bu kadardı. Bayinin içi ve dışı i20 doluydu. Belki 25-30 tane araç vardı. Ellerinde sadece 2 adet araç kalmış. Diğer hepsine kapora almışlar.
çok ilginç bir duruma imza attı hyundai. 2013 i20 vardı bende 4 cam otomatik. 2016 i20 ile değiştirdim arka camlar çevirmeli. yani model yükselince donanım en azından aynı kalmalı diye düşünüyor insan. tamam eskiye göre bazı ek özellikler katılmış elektrikli ayna, lastik basınç sensörü gibi ama mevcudu da düşürme en azından.
Hemen fahiş fiyattan ilana düşmüş. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...d-1.0-t-gdi-otomtk-style-plus-871082271/detay