MERHABA ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 1 HAFTA ÖNCE YENİ BİR İ20 STYLE OTOMATİK KAŞMİR KAHVE ALARAK ARANIZA KATILDIM. TASARIMI ÇOK GÜZEL. KONFORU, İÇ MEKAN FERAHLIĞI, YOL TUTUŞU İYİ. KULLANMADIĞIM ZAMANDA BİLE ARADA AŞAĞI İNİP İÇİNDE OTURUYORUM. (BU ARADA İLK ARACIM ) ARACIMDA 195/55/R16 CONTİNENTAL LASTİK VAR BU LASTİK YAZLIKMI KIŞLIKMI YOKSA DÖRT MEVSİMLİKMİ NASIL ANLARIM. YAZLIKSA KIŞLIK ALMAM GEREKİR Mİ YOKSA YENİ OLDUĞU İÇİN BU YIL İDARE EDERMİ. 2000 DE ÜCRETSİZ KONTROLE GEL DEDİLER. BU ARADA DAHA İLK DOLUM DEPO ŞUAN YARIMDA 290 KM YAPMIŞIM ORTALAMA TÜKETİM 10.4 LT/100 KM KALAN MESAFE 340 CİVARLARI GÖSTERİYOR. BU YAKIT VERİLERİ SANIRIM DAHA DÜŞER AMA FABRİKA VERİSİNDEN 2 LT FAZLA ŞUAN. BİRDE OTOMATİKTEYKEN İLK KALKIŞ BAZEN BİRAZ AĞIR OLUYOR BEN TİPTRONİKTE KULLANIYORUM. ARABAYI ÇOK BEĞENDİM . ŞU 1.4 ATMOSFERİK MOTOR YERİNE 1.3 TURBO BESLEMELİ BİR MOTOR VE 4 İLERİ TORK KONVENTÖRLÜ OTOMATİK ŞANZIMAN YERİNE CVT ŞANZIMAN KULLANILSAYMIŞ HERHALDE YOK SATAR KENDİ SINIFINDA LİDER OLURDU. TEŞEKKÜRLER HERKESE KEYİFLİ SÜRÜŞLER.
Hayırlı olsun , mevsim yakıtı etkileyen baş aktör olup , yeni olması da önemli , aracınız 7500 km yi doldurunca belirgin bir yakıt düşüşü ile ataklık olacaktır , aracınızdan önceden alıp sorunlarını paylaşan arkadaşların ilk şikayetlerinden biri C sütununun çizilmesi olayıydı şimdiden bir siyah folyoyla bu sütunu koruyabilirsiniz , ilk araba ilk göz ağrısıdır 1990 yılında aldığım Hacı 124 ü bir yıl kullandım ve sattığı da yerine 1986 şahin gelinceye kadar çoluk çocuğun ağladığını unutamam , allah kaza bela vermesin. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Esas konuyu galiba unuttum bir lastikçiye de sorabilirsin yada lastiğin yanağına bak eğer yanakta açıkça All Season yada bulutlu bir güneş resmi varsa 4 mevsimdir yok eğer Winter vs yazıyorsa kışlıktır. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hocam yöneticilerde uyaracaktır ama ben önceden söyleyeyim , kurallar gereği BÜYÜK harf kullanmıyoruz. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Araçlar sıfır alınırken asla kış lastiği ile verilmez. Standarttır her zaman yaz lastiği verilir. Markası ne olursa olsun kışın kesinlikle kış lastiği kullanılmalıdır. 4 derecenin altına inen havalarda yaz lastiği özelliğini yitirir ve sertleşir ve bu durum sizin en küçük bir buzda bile kaymanıza kaza yapmanıza sebeb olur. Ayrıca çevirme olması durumunda 600 TL cezası var. Ben petlas aldım dört tane toplam 700 TL. Ceza ödemektense hem kış lastiğini al güvende ol hem de paran boşa gitmesin. Yakıt tüketimi konusunda da yapabileceklerin var. Genelde sıfır araçlar ilk yağ değişiminin olduğu bakıma kadar çok yakarlar. Fabrika verilerine göre 2 litre fazla yakıyorsa o normaldir. Zaten fabrika verileri düz bir yolda ve normal hava şartlarında yapılan ölçümlerin sonucudur. Ani hızlanmalardan kaçınırsan, daha yavaş kalkışlar yaparsan ve gaza daha sakin basarsan az yakıt tüketimini yakalarsın. Eğer yakıt konusunda yine şikayetlerin devam ederse lpg taktırabilirsin ve iyi bir marka montaj ile herhangi bir sorun yaşamadan en az %40 yakıt tasarrufu sağlarsın.
Kışın her aracın elbetteki kar lastiği takması gerekir fakat hususi araçlara kar lastiği takmadılar diye herhangi bir ceza uygulaması yok. (54 ilde hususi araçlar da bu kapsama alınmış)
kar lastiği özel araçlara Bursa da zorunlu mudur acaba? birde araç yeni 5 yıl garantisi var tüp taktırsam garantisi sona ermez mi? teşekkürler.
Tüp taktırırsan aracının motor garantisi biter. Ancak LPG taktırdığın firma motoruna garanti veriyor. Öyle bir çözüm sunuyorlar sana
Garanti sorun değil bence. Arabanın garantisi var ama benzinli çok yakıyor diye gezemiyorsun. Bence bu daha kötü. LPG kaynaklı kısa sürede bir sıkıntı olmaz. 6,7 yıl sonra filan belki bir sorun olur ki o zamana değiştirirsin arabanı.
ilk depo ile 420 km yapmışken yakıt lambası yandı. 60 km daha var gösteriyordu. depoyu fulledim. 40.5 lt aldı. ilk doldurduğumda 35 km mesafe var gösterirken depo 46.5 lt almıştı. anlamadım sanki yakıt tankının 3-4 ltsi gitmiş gibi bu arada ilk depoda ortalama 10.4 lt / 100 km yaktı çoğunlukla şehir içi trafik. dün doldurduktan sonra şehir içi trafikte ve sonrasında çevre yolunda 70 km sabit hızla gittim ortalama tüketim 7 lt / 100 km gösteriyordu. sanırım biraz daha pedallara alışmaya başladım. birde merak ettiğim arabaya boya koruma v.s yaptırmam gerekir mi? herkese iyi günler.
İmkanın varsa boya koruma yaptır tabiki. Araca 2 yıl boya garantisi vermişler. Ben şeffaf plastidip yaptırmayı düşünüyorum. Bence daha dayanıklı uzun süreçli.
Sifir gelen conti. Mevsimlik bursada kisinda isi gorur sifir aracsa iyi bir glaze uzerine cila attirin yeter size ilk araciniz ya biraz uzerine titreyin bir adet wax alon ayda birde belirtilen sekilde uygulayin kiz gibi binin
plastidip; geçen trt de %100 otoda gördüm kauçuk temelli boya kaplama diyordu. boyaya zararı yokmuş. ama renk değiştirdi. bir nevi jelatin gibi boyanın üstünü kapladı. onun gibi bişeymi? aslında böyle bişey varsa fırsat bulunca kırmızı yaptırabilirim kızım ısrarla yanlış araba aldın kırmızı olacaktı diyor. bunları özel bir yerde yaptırıcam herhalde, garantiden çıkmaz değilmi? birde wax alon nedir ? bir çeşit temizleme solüsyonu falan mı? cehaletimi mazur görün 33 den sonra araba ile tanışınca böyle oluyor. teşekkürler.
Plasti dip sıvı normal boya gibi araca uygulanıyor ve kuruduğunda folyoyla aracı kaplamışınız gibi güzel bir görüntü veriyor. İstediğiniz zamanda aracınızdan sökülebiliyor. Garantiden çıkarmadığı gibi aracınıza hiç bir zarar vermez hatta korur. Ancak renk değişimi yapacaksanız ruhsatınıza işletmeniz gerekir. wax alon hakkında bilgim yok.