Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni İ20 Navigasyon Bağlantı Sorunu.

'İ20 Forum - Club' forumunda MesutKar. tarafından 2 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. MesutKar.

MesutKar. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mesut KARYAĞDI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar;

Yeni kasa elit model i20 kullanıcısıyım. Araçda standart bulunan daiichi navigasyon ekranı bulunmakta. Üzerinde de İnfonav'ın Dont Panic yazılımı bulunmakta.

Aracı ilk aldığımda Navigasyonu açtıktan 1-2 dk sonra Gps'e bağlanıyordu. Şuan bazen Navigasyon ekranı donuyor hatta bağlanması bile 30-40 dk buluyor. Sistem SD kart ile çalışıyor. Güncelleme yapmak için slotundan kartı çıkarmıştım bir defa ama haritaların güncel olduğun için bir işlem yapmadan geri slotuna taktım. Bu işlemden sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Sizce sorunun sebebi ne olabilir ? Ne yapmalıyım ?

2. Gorazul

Gorazul Guest

Merhabalar. Yeni i20 Elite otomatik sahibiyim. Yanlız son 1 haftadır dokunmatik multimedia ekrandaki radyoyla ilgili sorun yaşıyorum. Radyoda 6 tane kayıtlı frekans vardı. Durup dururken ilk frekans olan 87.5 e sabitlendi. Ne yaptımsa hangi tuşa basıyorsam kesinlikle değişmiyor. Otomatik aramaya bastığımda ise yine aynı kayıtlı radyoyu çalıyor. Ve intro yazısı çıkıyor frekansın üzerinde. Ayrıca dokunmatik ekranda hiçbir fonksiyonu çalıştıramıyorum doğru düzgün. Sanki dokunmatik görev yapmıyor gibi. Arada bir ise kayıtlı radyo kanallarını kendisi sırayla geziyor. Servise sordum reset atın dediler yaptım ama değişen birşey yok. Bu sorunu yaşayan var mı ?

3. MesutKar.

MesutKar. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mesut KARYAĞDI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun ben böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Inşallah biran önce çözüme kavuşturabilirsiniz.

4. Gorazul

Gorazul Guest

Teşekkür ederim. Bu sorun ilk defa 2 hafta önce falan oldu. 1 hafta kadar devam etti. Son bi akşam arabayı çalıştırdım baktım düzelmiş. Fakat 3 4 gün önce aniden tekrar oldu. Anlamadım sorun nedir. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama daha 3 aylık araç böyle bi sorun olunca ister istemez can sıkıyor

5. InterTecH

InterTecH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Aykut Ezer
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Tüm kayıtlı frekansların silinip 87.5'e sabitlenme olayı bende de oldu ancak benimki arıza değilmiş. Normalde FM1 kullanıyorum ama yıkamacı arkadaşlar temizlerken FM2'ye geçmiş. Kanallar sıfırlandı sanmıştım ama sonradan fark ettim.

6. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu navigasyonun teknik ozelliklerinin yazili oldugu bir yer var midir ?

7. MesutKar.

MesutKar. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mesut KARYAĞDI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bulabileceğiniz tek bilgi kitapçık. Servis bile teknik bilgi veremiyor.

8. Gorazul

Gorazul Guest

Bende FM1 kullanıyorum hep ama öyle birşey ki FM kanalını değiştirsem bile 87.5 frekansı değişmiyor. Hangi tuşa basarsam basayım hep 87.5 çalıyor. üstelik dokunmatik görev yapmıyor. Ve bazen kendiliğinden düzelip bazense yine aynı oluyor. Servisi aradım sordum. Reset atın dediler yaptım ama değişen düzelen birşey yok. Benim bildiğim resette kayıtlı radyo kanallarının silinmesi lazımken herşey yerli yerinde yine duruyor resete rağmen.

9. Raskoln

Raskoln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bülent Saltık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşlar yeni i20 navigasyon cihazı rota gösterimi yapmıyor, konum olarak da izmit fabrikanın orda bir yeri gösteriyor. sanırım konum bulmakta bi sıkıntı var hava kapalı olduğundan olabilir mi? yada navigasyon anteniyle bir sorun olabilir mi. saatide gps ten otomatik güncelliyor. benzer bir sorun yaşayan oldu mu yardımcı olursanız sevinirim.

10. Ufukalp

Ufukalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ufuk Duran
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar,araçlarınız yepyeni,pırıl pırıl,hiç bir şekilde sıkıntıya girmeyin verin servise onarıyorlar mı,değiştiriyorlar mı ne yaparlarsa yapsınlar o onların sorunu.
    Ben 2011 crdi vgt team Era ma naviin marka 7'' navigasyonlu multimedya ekranı taktırdım,navigasyonu açtığımda haritaları getirmesi 10 saniye sürmüyor,Türkiye'nin öbür ucunda bir adres girsem ve hedef olarak belirlesem 5 saniyede rotayı çiziyor,giderken talimatına uymayıp başka yöne dönsem anında bir iki saniyede gittiğim yöne uygun yeni rota çiziyor. SD kartı ben de çıkarıp taktım bir sorun olmadı çok memnunum ben.

11. MesutKar.

MesutKar. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mesut KARYAĞDI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Merhabalar. Tarif ettiğiniz sorunu ilk bende aracı teslim alırken karşılaştım. Sorun sd kattan Kaynaklı. Benim satın aldığım yer gelen tüm Araçların içinde gelen sd kartları toplayıp araç teslim edilirken teslim ediyorlardı. Ancak önceki Sürüm araçlardaki yazılım ile yeni i20 yazılımı farklı bunu bilmiyorlar. Bu Yüzden tüm kartlar bir poşette saklıyorlar ve raskele veriyorlardı. Ben de ilk açtığımda İzmit deki Huundai fabrikasını buluyor konum bulmuyordu. Bayideki sd kartları tamamını denedim. orjinalinde gelen Kartı takınca düzeldi. Kartın içinde dontpanik isimli bir navigasyon programı Olmalı. Yazılım Bağlantı Noktaları ona göre tanımlı. Bu Yüzden Kartı tanımıyor araç fabrikada test edilirken bulunduğu son konumu Görüyor. Gerekirse tüm kartları Bayiinizden isteyiniz hatta sorunu bahsetin Kartı alınmamış yeni i20 araçtan Kartı çıkartıp denemelerini isteyin. Sorunu çözemezseniz özelden mesaj atarsanız size yazılımı mesaj atabilirim. Aynı lisans numarasına sahip olacağımız için Güncelleme sorunu olabilir.

12. Raskoln

Raskoln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bülent Saltık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benim aracı aldığım bayi Neziroğlu onunda Hyundai ile anlaşması bitmiş daha bu konu hakkında irtibata geçmedim. Zaten güncelleme için toolbox a taktığımda ix35 diye gördüm. Dediğiniz gibi uyumsuz program yüklü sanırım. Bayi ile irtibata geçeyim umarım yardımcı olurlar. Değilse sizden programı isteyebilirim ama dediğiniz gibi her kartın lisansı tek sonuçta.

13. MesutKar.

MesutKar. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mesut KARYAĞDI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Siz gene bir irtibata geçiniz. Eğer sorunu çözemezseniz ben size bilgileri gönderirim. Güncelleme de Kartı siz İnternet'e bağlamazsanız bir sıkıntı olmaz zaten 2 ah önce Güncelleme geldi sanmıyorum 1 yıl içinde yeni Güncelleme gelecek. Ben Güncelleme gelirse tekrar size bilgileri gönderirim sizde sadece kopyalama işlemi yaparsanız sıkıntı yaşamayız gibi. Tabi öncelikli olarak okadar Ücret ödeyerek aldığımız araca ait lisans numarasını almanızı tavsiye ederim. Iyi günler dilerim.

14. Raskoln

Raskoln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bülent Saltık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler yardımlar için..

15. Gorazul

Gorazul Guest

Bizde de 2014 model yeni i20 var..uzun zamandır bırakın navigasyonu multimedia dokunmatik ekran görev yapmıyor..radyo takıldı 89.5 e öyle çalıyor işte..fırsat olmadı ki gidelim bi servise..en yakın servis Ankara da

16. Raskoln

Raskoln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bülent Saltık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bugün Ata ya gittim önce cihazı sökelim dediler sizin söylediğiniz yanlış kart meselesini söyleyince başka i20 den denediler sorunsuz çalıştı, kartı İst.a gönderip yenisini talep ettik 10 güne gelirmiş umarım gelen kart sorunsuz çalışır paylaşım için tekrar tekrar teşekkürler Mesut Bey..

17. MesutKar.

MesutKar. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mesut KARYAĞDI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sorununuzu çözüme kavuştursugunuza sevindim. Ben sadece bildiğim kadarını paylaşarak yardım etmeye çalıştım. Bu forumun amacıda bu zaten. Aracınızı kazasız belasız kullanmanız nasip olsun. Iyi günler dilerim.

18. Raskoln

Raskoln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bülent Saltık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kazasız belasız iyi günler..

19. Ufukalp

Ufukalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ufuk Duran
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Ne güzel... Servisin bile hemen sökelim asalım keselim dediği sorun,forumumuz sayesinde çok basit bir şekilde çözülüyor.

20. Gorazul

Gorazul Guest

Benim dokunmatik ekranın görev yapmaması radyonun tek bi frekansa takılıp kalması bu sorunların kaynağıda mı kart sorunudur acaba ? Bizde Ata dan aldık aracı..

Bu Sayfayı Paylaş