Merhabalar, 2022 model i20 mpi 1.4 otomatik aracima, lovato ego taktirdim. Tek sikintim aracin benzin sarfiyati. 1 ayda aracimda full benzin deposu lpg kullaniminda yarim depoya dusuyor. Kac defa aldigim yere gotursem ayar yapiyorlar ama sonuc yok. Bu durum normal mi, bana pek normal gelmedi. Tasarruf yapayim derken daha cok masrafa girdim. Yardimci olabilir misin bana.
Araç LPG'ye geçmeden hareket ediyorsanız tahminen ne kadar bu şekilde yol alıyorsunuz? LPG kitinin özelliklerini bilmiyorum. Normal şartlarda o kadar tüketmemesi gerekiyor. Bende Atiker var. Belki 3-4 ayda yarım depo gidiyor. Ben sabah aracı çalıştırır çalıştırmaz hareket ediyorum benzinde ve uzun bir yokuş tırmanıyorum. Ayrıca çoğu zamanda LPG bitiyor bir müddet benzin ile devam ediyorum. Ona rağmen yarım depo gidiyor neredeyse 3-4 ayda.
Lovato sirali sistem. Benzin ibre sorunu yok aracimda. Gunde 6 km benzinde gidiyor. O da lpg ye gecmeden once calismasi.
Bence günde 6 km çok. Ki ilk çalıştırtırmada olduğu için sarfiyat çok yüksek olacaktır. 1.4 otomaiğin ilk çalıştırmada km'de 12-15 lt arası ortalaması oluyor. Heleki yokuş filan çıkarsanız ortalama 15lt ye çakılır. 1 ayda hergün sabah- akşam ilk çalıştırmada toplam 6km benzinde gittiğinizi düşünürsek 20-25 lt yakıt normal. Neden bu kadar geç geçiyor LPG'ye. Ben sabah çalıştırıp yola çıkıyor. 1-2 derece havada bile 1 km olmadan LPG'ye geçiyor.
Onceden toplam o km de maksimum olarak boyleydi. Simdi sabah araci calistiriyorum, otomatik jikle normal devir ayarina geldiginde 2 km sonra gaza geciyor. Bu durumda yarim depo sarfiyat norml midor sizce?