Herkese selamlar 2014 model yeni i20 style aracımda lastiklerle ilgili problem yaşıyorum 15-20 günde bir şişirmem gerekiyor aynı pompada şişirdiğimde bile iki ölçüm arasında 4 lastikte farklı farklı çıkabiliyor. Önleri 34 arkaları 31 yapıyorum kapı yanında bu şekilde yazıyor. Şimdi tekrar şişirdim boraktım akşam tekrar aynı yerde kontrol edicem. Sizde böyle problem yaşayan var mı ?Birde benzin için en iyi benzin istasyonu sizce shell mi opet mi ?
31 ps iki kişi 34 ps ise 4 kişi yüklü lastik basıncı olmasın inmesine anlam veremedim lastikçide kontrol edilmesinde fayda var
Bendede aynı problem var sürekli basınç ikazı veriyor 195/55/16 ebatlar için 32 psı gösteriyor lastik üreticileri ama 36 psı basmazsam ikaz ışığı sönmüyor
Hyundai bayisine bu durumu sorduğumda 4 lastiğin basıncıda aynı olursaki sorun yaratmayacağını belirtti. Mesela önler ve arka lastikleri 32psı yapacaksak 4ünüde eşit yapmalıymışız uyarı vermesin diye.
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim Burak abi. Demek istediğim o standartlardan başka lastik hava basıncını ayarladığımızda verilen uyarıyı giderme konusunda 4 lastiğinde eşit basınçta olması gerekiyormuş. Belki yardımcı olabilirim düşüncesinde olup bilgiyi paylaşmak istedim