Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 Kullanıcıları Buraya !

'İ20 Forum - Club' forumunda i20 Troy tarafından 25 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Yeni i20 sahibi olan üyelerimizin araçları ile ilgili olumlu-olumsuz görüşlerini burada paylaşalım.

İyi paylaşımlar :D

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
  3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
  4. ödemişli

ödemişli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i20 jump aldım kurban bayramı öncesi kullanırken araçda ön koosoldenmi yoksa arka danmı olduğunu anlayamadığım hafif bir ses olmakta kaynağını tesbit edemediğim yardımalrının için teşekkür

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Mehmet Bey forum kuralları gereği Tanışma bölümünden kendimizi tanıtmamız gerekmektedir.

Ne tür bir ses gelmektedir. Hafif bozuk yollarda tıkırtı sesi mi, cızırtı sesi mi, yoksa çukurlara girdiğinizde süspansiyonlardan gelen bir ses falan mı?

Aracınız hayırlı uğurlu olsun i20 güzel bir tercih...

6. must@f@

must@f@ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Allah hayırlı etsin aracınızı. O ses benim aracımda da vardı. Hiç kesilmedi. Kaynağını kesin olarak bulamadım. Ama bu forum sayfalarında bu kaynağı bilinmeyen sesin kesilmesi ile ilgili değişik çözüm yolları olduğunu okumuştum. Belki el freninden geliyor olabilir. O ses geldiğinde el frenini elinizle tutup hafifçe oynatın. Ses kesiliyorsa kaynağı artık bellidir.

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Muhtemelen aracın plastik aksamlarının olduğu bölümlerden geliyordur. Bu kısımlarda birazcık işçilik zaafiyeti var. Araç kendi sınıfında en sessiz en bol donanımlı en iyi yol tutuşu, en ekonomik olunca haliyle bazı yerlerde zaafiyetleri bulunmaktadır. Ülkemizin yol şartları da belli olduğu için haliyle ufak tefek seslerin gelmesi çok normal. Takmamak gerekiyor...

8. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bende 24 kasım 2012 tarihi itibariyle 1.25 jump aldım.park sensörü ile 27150 tl ye aldım.Arabanın seriliğinden yol tutuşundan çok memnunum. Ben daha önce vecta c kullanıyordum.Sonuçda i 20 küçük bir araç o yüzden beklentilerimi ona göre belirledim.Arabanın bir sıkıntısı yok ama sadece arabanın arka tarafından ekzos sesimi artık bilmiyorum ama bir ses var o geliyor.Rahatsız edicimi yok ama daha önceki araçlarda böyle bir şey görmedim sizin araçlarınızda da var mı merak ediyorum.Ben aracı herg
    n yoğun trafikde kullanıyorum oturduğum yerde de baya yokuş felan var.Araç şuan 7.4 felan gösteriyor.

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hayırlı olsun... Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

Yol tutuşu çok çok iyidir. Araç zaten oturaklı bir araç... Sınıfındaki araçlar arasında en iyi yol tutuşuna sahiptir diyebilirim. Kimileri süspansiyonlarının sertliğinden şikayetçidir ama bu araçla yemek molası hariç hiç durmadan 10 saat yol gittim araç içersinde hiç bir şekilde rahatsızlık hissetmedim... Çok keyifli bir kullanımı mevcut. Ayrıca seriliği de şehir içi için çok büyük avantaj.

Yoğun trafikte 7.4 güzel bir değer. Katalog değerleri içersinde ki bizim araçların yol bilgisayarı da hemen hemen pompa ile aynı değerleri veriyor... Gaz pedalına daha iyi hakim olursanız ve ilerleyen zamanlarda da vites değişim göstergesine uyum sağladığınızda yakıt tüketiminiz düşecektir.

Arkadan nasıl bir ses geliyor... Kesik kesik tıss tıss gibi bir ses geliyorsa benzin pompasının sesi...

10. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Çok teşekkür ederim. Ses sesiz bir motor sesi gibi yani bir şey çalışıyo gibi ses rolantide duyuyorsun hareket halindeyken sesi pek hissetmiyorsun mesela ben kurumun oto parkına aracı çekerken duyuyorum sesi özellikle teyp felan açık değilse o ses geliyor.Belliki orda birşey çalışıyo ve sesi içeriye veriyor.Bence normaldir çünkü anormal bir ses değil.

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Önceki mesajda dediğim gibi siz kesin yakıt pompasının sesini duyuyorsunuz... Araç hareket halindeyken de camdan dışarı kafanızı çıkarıp dinleyin... Arka tekerleklerin olduğu yerde altta... Hemen arka koltukların altında bir yerde yakıt pompası var... Ses tahminimce ordan geliyor... Lifte alıp baktırın servise...

12. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Bende bir hafta oldu alalı 1,2 sense çok memnunum sadece direksiyonun plastik oluşu kötü, onu da en kısa zamanda deri kaplatırsam çok iyi olacak

13. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Eğer dediğiniz gibi bir ses ise tahminimcede o olsa gerek bence servis o sese normal diyecektir.Yani diğer tüm i 20 lerde de geliyorsa problem yoktur.

14. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    daha araba 360 kmde 10 gün olmasına rağmen full depo 550km diyor tahminimce 2000km felan olduğunda 650 yi görür gibime geliyor deposu kmde 6,5 gördüm ben şu anda

i20 Troy bunu beğendi.
  15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam sen merak etme. Daha da düşecektir yakıtın. Ben uzun yolda 4.6 yı görmüştüm tamamen 90 km/h hız sabitle gitmiştim. Yokuş çıkarken gaz a hiç yüklenmiyordum bazı bazı 70km/h hızla yokuş çıkardım. İstanbul gibi bir yerde 6,5 LT falan böyle soğuk havalarda çok güzel değerler... Maşallah diyelim ;) Yakıtı nerden aldığınızı da yazar mısınız.

Kazasız sürüşler dilerim...

16. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    arkadaşlar kardeşime i20 sense 1.4 cvvt otomatik vites alacağız. normal 37590tl fiyatından, indirimli fiyatı 35990tl. biz 34400tl ye anlaştık. boya koruma, motor koruma ve kauçuk paspaslar hediye. fiyat nasıl, aracın kronik sorunu varmı, özellikle otomatik vites için diyorum. eşi kullanacak. yakıt sarfiyatı nasıl, malum benzinli. bu araçlar troy diyemi geçiyor, tr üretimimi, bide boya dökülmesinden bahsediliyor, kronik bir sorunmu.

17. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İ20 ler izmit te üretiliyor diye biliyorum. Sense paketi de yeni i20 lerde yani troy olarak gecen i20 degildir.

LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Abi vereceğiniz karar şimdiden hayırlı uğurlu olsun inş. Ben 2012 i20 Troy kullanıyorum. Yani yeni i20 lerden önceki kasa. Otomatiklerin yakıt tüketimini bilmem ama forumun çeşitli köşelerinde benim yakıt tüketimimi görebilirsiniz... 7619 km yaptık... Ortalama 5.8 LT/100 km yakıt tüketti... (manuel vites) Kronik sorunu 2011 yılına kadar geri vitese zor geçme olayı vardı. Artık öyle bir sorun kalmadı. Araç TR üretimi... İzmit ASSAN da üretiliyor... Hyundai nin bence her aracında boya zaafiyeti var. Benim aracın boya kalınlıkları tavanda 120-140 mikron, yan kapılarda 80-90 mikron kaputta 100-120 mikron çıkmıştı. Çok güzel hediyeler vermişler... Bana hiç bir şey vermemişlerdi gıcıklar :D:D:D

Ben manuelini öneririm... Araç gayet oturaklı... Sağdan soldan gelen rüzgarlardan kolay kolay etkilenmiyor...Süspansiyonu yeni i20 lerde biraz yumuşatılarak konfor artırıldı. Aracın motor sesini asla duyamazsınız... İç hacim gayet yeterli... Bagaj sınıfındakilerden en yüksekler arasında... Donanım olarak gayet yeterli ama sanırım sizin alacağınız modelde geri görüş kamerası yok...

Şimdilik diyeceklerim bunlar...

Kazasız belasız...

ftamirci bunu beğendi.
  19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bilmem haberiniz var mı ama 2012 yılında çıkan kanuna göre yılbaşından önce alınan araçlar 2012 model olarak görükecek... Eskiden 8. aydan sonra ki araç modeli bir üst yıl olarak yazılıyordu ama artık öyle bir durum yok... Bilginiz olsun... Eğer aracın binicisi iseniz ki benim gibi bunun bi önemi olmaz ama al-sat düşüncesi olursa bu önemlidir...

20. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    teşekkürler. mecburen otromatiğini alacak, eşi kullanacak. tabi kendide kullanacak. aslında kendi toyotacıdır. daha önceki araçları hep corrollaydı. ilk defa hyundai alacak, ata plazaya götürdüm. hyundainin araçlarına hayran kaldı. nerdeyse i30 veya ix35 alacaktı ama genelde eşi kullancağı için mecburen b sınıfı ve otomatiğe yöneldi.

yalnız bu hyundai bayilerinde çalışan bazı elemanlar müşteriye karşı çok umursamazlar. aracı satmaya değilde, satmamaya çalışıyorlar. neyseki servis danışmanı ender beyin yönlendirmesiyle başka bir müşteri danışmanı (müge hanım) kolaylık gösterdi, bayağı yardımcı oldu, ilgilendi. her ikisinede teşekkürler.

i20 de gerçekten çok hoş. muadillerinde sunulan opsiyonel donanımların çoğu standart olarak veriliyor. opele gittik corsa için, en fulünde bile arka camlar otomatik, bide ön konsol çocuk oyuncağı gibi, hiç hoşumuza gitmedi ford fiestaya bakalım dedim, marka olarak ford a sıcak bakmıyor. netice itibariyle i20 de karar kıldık. tabi en full benzinli elite otomatik 40990tl liste fiyatı. dizel i20 de otomatik seçeneği yok, garip bir durum.

Bu Sayfayı Paylaş