Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni i20 kaporta sağlamlığı?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mustafai20 tarafından 8 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. mustafai20

mustafai20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mustaf AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Arkadaşlar 3 gün önce yeni i20 1.4 crd style+ paketini aldım inşlh bu hafta içinde elimde olucak dün akşam amcamlar vw ve hyundaı arasında tartıştık ben vw artık marka satıyo dedim hyıdaı yeni nesil araçları bence aynı kaporta ve motor sağlamlığı diye. sizin düşüncelrinzide merak ediyorum haksızmıyım sizce? müthiş bir ön yargı var!

Duygu bunu beğendi.
  2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Vw arabaları 10mm (1cm) sac ile yapılıyor. Hyundai ise 0.40 mm (peynir tenekesi) sacdan yapılıyor zanneden bir zihniyete sadece. Yav he he diyip geçmek lazım :)

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duygu, cenker_baba ve kemal27 bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

2015 passat çelik bar koymayı unutmuşlar

Duygu, salih_karali ve cenker_baba bunu beğendi.
  4. mustafai20

mustafai20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mustaf AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    aynen yha tamam eski hyunda accentlerin felan artık ön yargısı yok bence cidden tekenek ama yeni hyundaı larda been bunu göremiyorum yani. insanımıza yaranmak yetmiyo herhalde fiyatı şişirekcsin bunlara. açıkcası polo alıcaktım ama arabada tabari caizse bomboş 55 000 lire fiyat çekiyo adam. kafayı üşütmüş bunlar.

5. mustafai20

mustafai20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mustaf AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bence Hyundaı kendini aştı kim nerderse desin..

6. kemal27

kemal27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Mustafa Kemal Bükülmez
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    gereken açıklamaancak böyle yapılabilirdi herşey açık ortada öve öve bitrilemeyen WW hali budur kaportadan pek çok şey beklememek lazım hepsi ezilebilir çizilebilir lineaya da biniliyor mercedes e de biniliyor her ikiside araba ama farkı fiyattanda anlayabilirsiniz 60 bin liraya mercedeste alınabilir hyundai de alınabilir ama 60 a alınan hyundai daha yeni olcaktır herşey imkan dahilindedir lineanın kaportası gerçekten çok inca ama piyasaya bakınca 10 arabadan 3 ü linea belki daha fazla niye uygun fiyat yakıt ekonomisi insanların beklentisi ve alım gücü önemlidir

Duygu ve mustafai20 bunu beğendi.
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Dünyaca tanınmış bütün otomobil firmalarının tasarımcıları mühendisleri ve türlüce dehaları toplanarak bu otomobilleri tasarlıyorlar ve tasarlarken elbette herşeyin belli bir standartı var bildiğimiz günlük yaşam standartı değil tabi, otomotiv ve sanayi üretim standartları olarak ele alınan DIN ISO TÜV gibi standartlara dahil olarak dayanıklılık, esnemezlik, rijitlik, hareket eden aksamın çalışabilmesi ve yakıt ekonomisi gibi yüzlerce şeyi hesaba katıp ince detaylarına kadar hesaplıyorlar sonra sac kalınlığının ne kadar olması gerektiğini buluyorlar ve otomobili buna göre üretiyorlar bu sayede beklenilen çarpma testi performans ve yakıt ekonomisi konfor gibi gereksinimleri karşılıyor,

Ama benim sevgili ve çok saygıdeğer çok çok zeki çok akıllı ve çok değerli gördüğüm sevip saydığım mübarek eli öpülesi hatır gönül insanları bu arabaları gördüğünde nasıl tespit ettiyse nasıl ölçtüyse artık kaporta sacını bir şekilde ölçtüğü arabanın sacına; ''bu arabanın sacı çok inceymiş bak dayanıksız ve teneke gibi demekki bu araba'' diyor, o zaman bende diyorum ki bu arabanın sacı ince diye yargı yürütebilen insanlar bu arabayı tasarlayan ve başarı elde eden bütün bu mühendislerden tasarımcılardan ve yılların tecrübeleri ile elde edilen üretim ve imalat standartlarından hatta ve hatta dünyadaki şu an güncel olan otomotiv teknolojisini yapan ve yöneten insanlara göre çok çok daha akıllı ve üstün meziyetli insanlar demekki:) saygı duymak hoş tutmak gerekir elbette onlara bir kusur edersek aman ha affola:)

Burası yani bu dostluk ortamı Hyundai markasına bir şekilde gönül verenlerin olduğu bir ortamdır, işte o sebepten haliyle Hyundai hakkında sac kalınlığı ve sağlamlık türevi konularda tamamen olumlu yorumları barındıran bir yer olma durumu gerçeği var, bende birçoğumuz gibi bunu destekler ve arkasında dururum eski model bile olsa o zamanın diğer marka otomobillerine bakmak o zamanın sac kalınlığını anlatacaktır.

Ama Volkswagen forumuna girerseniz bakarsanız orada da Volkswagen iyidir çok hoştur tank gibidir şeklinde şeyler göreceksinizdir, ihtiyaç halinde oraya bakılabilir:) ben kesinlikle katılmam böyle bir icraata.

Benden isteği arzusu olan varsa bana destek verdiği taktirde eğer canım da ister ise şu an bu forumda Volkswagen i yerden yere vurabilirim bunu da özellikle belirtmem lazım ama yapmıyorum istesem yaparım, çünki bu hakka sahip olduğumu şu şekilde anlıyorum; demekki birileri sağda sola Hyundai nin sacı ince diye tenekeden araba Hyundai diye konuşup duruyor:) ve sadece hyundai değil böyle usülsüz yargılamaların sonucunda insanlar filanca başka bir markaya da karşı yanlış yönlendirilip saptırılabilir, çünki işin esası BMW yada Mercedes gibi çok dünya lideri olmadıkça bir markanın diğerinden çok ta fazla büyük bir üstünlüğü olmadığı gerçeğidir mevzu sac kalınlığı gibi şeyler ise.

Ondan sonra bu kadar mühendisin uğraşıp emek verdiği 18 saat boyunca fabrikadan eve gitmeden yapıp tasarladığı bir otomobil bir sürü kalite ödülü ve güvenlik testlerinden harika notlar almasına rağmen kendisini çok iyi kanıtlamasına rağmen, bizim değer verdiğimiz çok sevgili saygıdeğer bazı insanların gözünde sacı ince damgası yiyerek teneke olup çıkıyor, hiçbir suçu yok o insanların otomobilin de suçu yok. İnsanlar kendi arabalarına binip seyahat ihtiyaçlarını gidermek yerine başka markalara niye yanlış yargılama yapıyor ki:)

Ne diyeyim sevgi ve saygılarımla, Volkswagen e binsinler onların tercihidir sonuçta. Ben o markayı görünce uzaklaşıp öyle geçiyorum yanından, işte o da benim kararım. Neden diye sorulursa bence verilen paranın karşılığını verebilecek bir araba değil çünki.

baosavrin, mustafai20 ve kemal27 bunu beğendi.
  8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kaporta kalınlığı araç sağlamlığı demek değildir:)

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  9. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ben he he deyip geçmiyordum bozup geçiyordum. Ama sonra düşündüm etme cahille muhabbet küstürürsün. Gerek yok.

Adam anlamaz ki bilimsel konussan. 2012 de İİHS nin small overlap testinde gördük. Audi A4, Bmw3, Mercedes C, Jetta... Bir Elantra, Civic kadar güvenlik sağlayamadılar.

Ayrıca 2012de elantra-civicde esp standartken bu çok bilmiş alman hayranları boşline espsiz jetta aldılar. Esp ne desen bilmezler.

10. mustafai20

mustafai20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mustaf AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    aynen arkadaşlar dedğiniz gibi insanlrımızda direk ön yargı var.Adam adam karpuz seçer gibi kaportaya vurup saç kalınlığını anlayabiliyor. Bizim millet bilin altına yerleşmiş bir kaç marka var onlardanda kazık yemek çok hoşuna gdiyor. :)

Duygu bunu beğendi.
  11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Ben yeni nesil araçların hiçbirini 1 cm sac kalınlığı ile ürettiklerini sanmıyorum açıkçası.

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yok ben zaten kinaye yapmak istemiştim. İnsanlarda ki algı seviyesi çok farklı. Alman malı diyip başkasını görmüyorlar :)

13. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Pardon kardeşim.

Murat bunu beğendi.
  14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ne demek. Saygılar

15. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ön yargıları yıkmak zordur. Siz doğru tercih yapmışsınız bana göre. Ayrıca siz mutluysanız gerisi hikaye.

16. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    2015 VW polonun ağırlığı 1,104 kg iken 2011 getzin ağırlığı 1,188 kg.Eğer poloya karbon kaput, çamurluk vs. koymadılarsa bir tarafından çalmışlar demektir.Bu kapı içi çelik bar, kaporta aksamı vs. olabilir.
    Geçen gün bir teyzeoğlu ile muhabbet arasında VW 'in sağlamlığından bahsedildi bende direk üst taraf resimdeki kapısı yırtılınca çelik bar olmadığı meydana çıkan VW resmini gösterdim, teyzeoğlunun yüzünün şeklini görmeliydiniz.

VW parasının arabası değil, hele VW sahiplerinin sandığı gibi bir BMW ya da Mercedes hiç değil...

Parayı ve 6 ay sıra bekle gelen araç şansına, ne gelirse.Ha bide arabaın ikinci eli sıfırından pahalı.Satan vatandaş sıfırını 6 ay bekleyene kadar al burda hazırı var diyor.Bence phaeton ve golf 3.2 R hariç vw'ye o para verilmez.

17. 35Ugur35

35Ugur35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Uğur Ak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yeni nesil araçların bir çoğu artık az yaksın çok kaçsın derdin de 0.9 cc motor olan aracın saçını adam illa ki inceltecek o motor o aracı götürmez yoksa. Artık herşey ticarete döndü. Hem şöyle bi durum var yaya can güvenliği diye bi standart var o standart ise aracın ön saçlarını olabildiğince absorbe etmesi için canlıya zarar vermesin diye inceltmeye hatta plastik carbon karşımı kullanmaya kadar gitti. Şu da bi gerçek 80 km üzerindeki kazalarda hiç bir firma garanti vermiyor, marka ne olursa olsun. Türkiye de sağlam kalın saç kurşun geçirmez betona kaya çarpsam bişey olmasın diyorsanız başbakanlık araçlarında bulabilirsiniz :)

18. ArresT64

ArresT64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet KARAKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Pekii Bu Aracın yaptığı kazayı yeni i20 ile yapsak araç ne halde olurdu ? belki daha kötü bi durumda olacaktı o yüzden araç kötülemeyi bırakın aracı sadece kaporta olarak değerlendiremezsiniz.. yanlış anlaşılma olmasın bende i20 kullanıcısıyım 20 gün oldu arabamı alalı memnunumda araçtan.. şuda bi gerçek ki WW gerçekten iyi bir marka..! Parasının Arabası Değil Diyenler Bence Bu Tabir Sadece Bazı Modellerinde Geçerli Onlarda Jetta Ve Polo.. Passat Ve Golf Verilen Parayı Hak Ediyo BENCE..

19. PolisÖzelHarekat

PolisÖzelHarekat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    134
    Ad Soyad:
    Batuhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    30-HAKKARİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    saçına bakıp aracın sağlamlığı anlasilmaz.

kaporta, saç kalınlığı değil şasenin sağlamlığı önemlidir onu da gözle ya da kapısının kapanmasıyla anlayamazsınız

nice spor araçlar var çarptığın gibi dağılıveriyor, saçlarını inceltmeye çalışıyorlar, hafifletiyorlar, hatta bazı araçlarda çamurlukları bile plastikten yapıyorlar, bisiklet çarpsa kırılıyor fakat dış kaportanın dışında şase milim oynamıyor, kabin olduğu gibi yerinde.

hani derler ya kırmızı ışıkta duruyordum arkadan lüks araç çarptı ön tarafı dağıldı benim tampon bile yamulmadı işte oradaki darbe aracın içine yansıyor ve şoför kafayı cama vuruyor biraz daha hızlı olsa yolcular fırlıyor biraz daha hızlı olunca kabin fırlıyor ya da şase kopup araç ikiye bölünüyor

çarpışma testlerini inceleyin araçların kağıt gibi kıvrıldığını ama kabinlerine girmediğini göreceksiniz

Ozetlemek gerekirse onemli olan aracin darbeleri iyi absorbe etmesi katlanma noktalarinin guclu olmasi ve yasam alanini korumasidir

Son düzenleme: 25 Aralık 2015
    oguztiryaki55 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. Duygu

Duygu Guest

hyundai nin başarısını ciddi anlamda kıskandıkları için böyle yapıyorlar . Başka birşey için değil. müthiş ön yargı değil müthiş kıskançlık var ve devamla biz hyundai sahipleri olarak kesinlikle araclarımıza toz kondurmamamız gerektiğini düşünüyorum. kime i20 dersem yüz asan olursa aniden lafı çarpıyorum. gerekirse kalpte kırıyorum. çünkü başka çare bırakmıyorlar adama :) alabiliyorsanız daha iyisini siz alın güle güle kullanın diyorum. Vellasıl kelam benim aracım bütün beklentilerimi (performans rahatlık olarak ) bana sağlıyor. banane vw den :D çok param olsa yine o aracı almam zaten o kadar soğudum bnların hyundai araçlara laf etmesinden :) çok sinirliyim :)

Asel Kaan Efe ve Sabahattin bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş