Merhaba arkadaşlar, "ISG (Start-stop denilen zımbırtı) aracın marş motorunu ve aküsünü yıpratmaz mı acaba?" şeklinde kafamda deli sorular var. Yeni i20nin ISGsiz araçlarının şehiriçi yakıt tüketimi 6,6 lt/100km, ISGli Elite Blue'nunki 6,5lt/100km. 100 kmde 0,01 fark ISG den kaynaklanıyorsa, ve ISG marş motoru ve akünün gereksiz yıpranmasına yol açıyorsa kullanmamayı tercih ederim. Tahmini değil, gerçek bilgi tercihimdir. 3 saattir nette bakınıyorum ama işe yarar birşey bulamadım.
Çok büyük bir avantaj ve dezavantaj olacağını sanmıyorum , hyundainin ISG hakkında doyurucu bir bilgisine ulaşamadıysanız , diğer markaların veya genel ISG mantığı ile ilgili teknik açıklamaları okursanız faydası olur kanaatindeyim. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hımmm, evet aynı değilmiş. Araçlarda artık kondansatör benzeri, tek seferlik çalıştırmaya yetecek elektrik enerjisini depolayan sistem varmış. Teşekkürler. ISG ile uyumlu LPG kiti araştırmalarına girmiştim de bu soru aklıma takılınca biraz araştırayım demiştim.
yıpratacağını sanmıyorum farklı sistemler kullanıyorlar. birde istanbul gibi çok dur kalklı bol ışıklı bir şehirde bu sistem bayağı tasarruf sağlayabilir. ama çok dur kalk yapmazsanız fazla ışıklara takılmazsanız çok bir faydası olmaz.
Turboda mı aynı değil abi.? mesela bizim aracın kapı içinde uyarı var uzun veya yüksek devirli kullanımdan sonra motoru hemen durdurmayın turbo için yazıyor. start-stop arabada pat diye duruyor bunun zararı yok mu.?
birşey olmaz yauw binin gitsin piyasada yüzbinlerce turbo araba var forumda senede anca 5-10 tane turbo arızası içeren konu açılıyor bence piyasadakilerin hepsinin turbosu bozulacak diye bir kaide yok, hani diyorumki bazı turbolar kötü kullanılsa bile kolay bozulmuyor babamın kullandığı i30 a bakıyorum ilk aldığımızda falan bilmiyoruz turbo ya nasıl davranacağımızı motoru çalıştırıp haldur huldur basıyorduk eve gelince garaja çekip pat stop ediyorduk valla daha birşey olmadı turbosuna, buna şans demek istiyorum. Ama şimdi gidip turbolu arabaya binsek bozulanı denk gelir bize Hergün çalışan motorların turbolarındaki yağ bence süzülmüyordur bile. Buna rağmen korkunç ıslık sesleri çıkaran araçlar trafikte bol miktarda türediler. Start&Stop arabanın turbosu bozulurmu? diye sormak otomatik vites arabaya frenler nasıl yetebiliyor diye sormaya benziyor illa ona da bir önlem alınmıştır Eskiden 3-4 senede bir eksoz delinirdi şimdi bir eksoz 7-8 seneden fazla dayanıyor Abi fırçasız motor gibi birşeydir kesin, değilmi?
Bir yerde okuduğum yazıda marşa basarak yada start stop sisteminin çalışması arasında muazzam benzin sarfiyat farkı var. Start stop sıcak motora direk çalışak gözü ile bakıp püskürtme yapıyor diye anlamıştım o yazıda. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi