Selamın aleyküm arkadaşlar. Benim sizden isteğim yardım 2015 model İ20 aracımın ön amortisörlerinin sertliğini nasıl yumuşatabiliriz.Sormuş olduğum bir parçacı bana İ20 lerin dizel ile benzinli modellerinde ki amortisörlerinde basınç farkı olduğunu,bana benzinlinin amortisörlerini taktırdığında sorunumun çözüleceğini söyledi hemde Maysan Mando larla olacağını söyledi.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hiç böyle bir işe girişmeyin çok anlamsız olur. Benzinlinin ki yumuşak , dizelin ki sert gibi bir şey olamaz , tamamen aldatmaca. Sert olmasına ya alışacaksınız yada ileride sertlik ayarlı bir coilever falan yaptırıp takacaksınız , veyahut hevesinizi alana kadar binecek daha sonra satacaksınız.
Aslında aldatmaca mı değilmi yarın yetkili servisi arayıp öğrenmiş olucam.Eğerki ön amortisör tek sınıf benzinliye de aynı dizelede aynı takıyoruz derse aldatmaca olur fakat evet dizel farklı benzinli farklı derse denemekte fayda var diye düşünüyorum.Birde monroe lar tabii.
Sert amortisör iyidir aslında, zaten esasında sert amortisör değil bozuk yol rahatsızlık verir. Demek istediğim hiç elletmeyin zaten zamanla yıprandıkça yumuşar yada siz alışırsınız.
Bende 20 modelinin sert olduğu düşüncesi içindeyim o yüzden konuya takip amaçlı yorum yazıyorum. Sonucu bende çok merak ediyorum.
yumuşaklık doğru orantılı olarak , yol tutuş ve fren kaybı yaratır, bence lastik ebasında ufak değişikliğe bakın onun dışında mudahale çok doğru olmaz diye düşünüyorum
Dizel, benzinli motorun ağırlık farklarından dolayı amortisörlerin de farklı olması gayet mantıklı geliyor.
Bana da mantıklı gelmiyor değil.Parçacıya gidip monroe amortisör varmı diye sorduğumda telefonla toptancısınımı aradı distribütörü mü aradı bilmiyorum maysan mando var dedi.Bende onun istemiyorum aracın üzerinde ondan var zaten dedim, adam da aracımı sordu benzinli mi dizel mi diye.Dizel dedim benzinlinin amortisörlerini takıcaksın dedi amortisörlerde basınç farkı var dedi.Artık rahatsız edici dereceye geldi daha yol tutuşu,fren mesafesi vb.şeyleri düşünmüyorum.
benim aracım benzinli ve amortisörler aynı şekilde çok sert en ufak bir çukurda küt diye vuruyor boşa masraf edip değiştirmeyin, beklentinizi karşılamayacaktır bu araçlar B segmenti ve maalesef konfor konusunda başarısız.
Benzinli ile dizel arasında fark olduğu agırlık farkından dolayı doğru olabilir. Lakin sert amatisör daha güvenli olur virajlarda arabanın yatmasını engeller. i 20 zaten yolu müthiş tutan bir araba değil yol tutuşunuzu zayıflatmayın yumuşak amatisör ile. Eğer amatisör sertliği ile viraj kabileyeti konusunda bildiklerim yanlış ise tecrübeli arkadaşlarımdan ricam beni düzeltsinler ki hem ben yanlış yapmıyım hemde kimseye yanlış bilgi vermemiş olayım.
Evet B segmentinde bir araç ama aracı gören birisi aracın çok güzel diyo,yolda giderken sesleri duyunca bu sıfır araç ses gelmesi normal mi dediği zaman benim de canımı sıkıyor.Forumda bi arkadaş era içinde aynı bu sıkıntıdan bahsetmiş monroe marka amortisör takıp sorununun düzeldiğini söylemiş.
Evet güvenlik konusunda dediğiniz doğru sert amortisör viraj konusunda daha iyi ama artık sıkıntı veriyor gelen sesler virajlarda da dikkatli olunca bir sorun yaşamayız diye düşünüyorum