Selamlar arkadaşlar, Bu hafta İzmir Yükselişten i20 1.2 Elite Pan modelinin siparişini vererek aranızdayım. Sizlere sormak istediğim bir kaç konu var: Bugün vekaletimi vermeye gittiğimde aksesuar satış temsilcisi arkadaş ile görüştüm. 2 adet aksesuar kafama yattı ancak fiyatlar biraz fazla geldi. Karter koruma sacı için 450 Lira Motor altı 3m marka malzeme ile kaplamaya 1000 lira gibi bir fiyat çıkardılar. Daha sonra biraz pazarlıkla toplamda 1200 liraya indiler. Siz ne düşünüyorsunuz bu fiyatlar hakkında acaba?
Motor altı dediğin şey izolasyon ise düşünmeden alırım. Kartel sacı için bir şey diyemem kendi aracım da yok eksilikliğini pek hissetmedim.
Hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun. Fiyatına bişey diyemem, Ancak, karter koruma sacının, altı sürtme gibi durumlarda çok faydası olur.
Hayırlı olsun aracınız. Kazasız belasız günler de kullanın. Bu aksesuarları çok daha ucuza sanayiden temin edebilirsiniz
hayırlı uğurlu olsunda i20 lerde zaten alt koruma varki neyin korumasını takıyorlar anlamadım 1.2 lerdemi yok yoksa anlayamadım. bende 1.4 pan otomatık var 2016 style paket fabrika çikişli alt koruma var komple
Hayırlı olsun, kaza belasız, kimse sizi, siz de kimseyi rahatsız etmeden güle güle kullanın Zaten motor koruma var altta, bahsettiğiniz kaplama ziftimsi bir malzeme olup ses yalıtımı amaçlı olan sanırım. Kışın yolları çok tuzlanan bölgelerde iseniz alt aksamın tuzdan etkilenmesini de engelliyor diye biliyorum. Ancak aracın ses yalıtımı gayet güzel, benim için yeterli, şahsi olarak sese karşı titiz değilseniz yazık o paraya. Karter koruma için de, ben aracımla Gerede'nin yaylalarına çıktım, hatta bagaj ve yolcu dolu olarak. Çok dikkat etmeme rağmen yalnız bir yerde sürttüm altını, herhangi bir zarar da olmadı şükür. Ankara'da ise kendilerine hürmetlerimi yolladığım yetkililer yol çalışması yapmış işlek bir sokakta, rögar kapağı ise abartmıyorum kazınan asfalt sonrasında 15 cm civarında yukarıda kalmış. Bir araç hemen önümden geçtiğinden fark edemeyip aracın sol alt bölgesiyle boydan boya üzerinden geçtim. Neyse ki birkaç plastik koruma aksamının kırılması haricinde bir hasar oluşmadı. Mahsuru yoksa aldığınız fiyatı da yazar mısınız? Ben (1.2 stil paket + kırmızı renk + pan.) geçen yıl 15 Aralık'ta 47 bin liraya almıştım.
57.750 Liraya anlaştık. Aynı zamanda 2008 model 1.3 Grande Punto aracımı takasa verdim Edit: Beyaz renk
Açıkçası beni üzen durum liste fiyatı maks. 200 TL olan sac karter muhafazaya 450 lira teklif etmeleri. Sanırım karter muhafazayı bir kaç ay erteleyerek taktıracağım Önceki aracımda çok faydasını görmüştüm. Şasi alt koruma içinse 3m'in 80 kusur lira +kdv olan kutularından yaklaşık 10 kutu kullanılacağını ve davlumbazlar sökülerek içlerine de uygulanacağını söylediler. (Pütür diye biliniyor sanırım malzeme) Uygulamanın asıl amacının taşların çarpmasıyla ve İzmir'deki yüksek nemin neden olduğunu korozyonu önlemek olarak anlatıldı. %40 civarında da ses yalıtımı sağladığını söylediler. Yaklaşık yarım santimetre bu malzeme ile kaplanacakmış. Açıkçası ses konusunda aracın başarılı olduğunu ben de duydum. Kaldı ki eski aracım Puntonun sesinden sonra çok fazla takacağımı zannetmiyorum. Yani net konuşmak gerekirse tüm birikimimi yatırmış durumdayım. Bir kaç ay kullandıktan sonra bu uygulamayı yaptırabilirim ancak sıfır halde yapılırsa çok çok daha faydalı olacağını söylediler. Ama şuan kesin olarak hem karter korumayı hem de şasi altı korumayı ertelemiş durumdayım mecburiyetten. Sormak istediğim bir diğer konu ise aracı teslim aldıktan sonra yine koruma amaçlı ne yapmamı önerebilirsiniz? Mesela C sütunundaki piano black bölümün kaplanması gerektiğini çok öneriyorlar sanırım. Başka sorularınız da varsa alabilirim
Aracınız hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın. Yetkili servis diye gözü kapalı iş yaptırmayıp araştırmak gerekiyor. Araştırmakla iyi yapıyorsunuz Forumdan bir arkadaşımıza da Ankara bir bayi 15,000 TL'lik aksesuarı 8,000 TL'ye veriyoruz demiş, araştırmadan kabul edip yaptırmış, meğerse piyasa değer 2,000 TL'ymiş. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/ata-plaza-ankara-aksesuar-dolandiriciligi.37138/
O pütür konusunda 1979 model reno aracım var. Ondan kendim yaptım o kadar eski araç için ciddi mana da zaman harcadım ama sonuç güzel olmuş idi. Bu ürünün benzeri bir ürün kullandım. Ama harbi iş yapan ürünler bunlar. http://www.hepsiburada.com/mxs-putur-siyah-1000-gr-90ff2600-p-OTM90FF2600
arkadaşlar 1.2 lere bakıyorum internetten ama sıfır km satış fiyatı 2016 ların listesi 55 satışı 53 falan 2 ellere bakıyorum km leride düşük 41-42 falan yazıyor. 2.el piyasası azmı bu aracın ?
1.2 MPI Style, km en fazla 25 bin, en eski 2015, pert kaydı olmayan ve ilanı incelerken güven veren araçlar için filtreleme sonucu 109 ilan çıktı. 6 sayfadan artan fiyata göre sıraladığımda 3. sayfa fiyatları 46 bin lira görünüyor. Bu size ikinci el piyasası hakkında bilgi verebilir. Beyaz harici renk farkı 750 lira, panoramik tavan farkı 2.750 lira, her araçta yok bunlar. Acil satılan veya istisna sayılabilecekler belki aynı koşullarda 43 bin civarında, ama yazılanların doğrulanmasına ihtiyaç var, yalan / yanlış ilanlar olabiliyor malum. İndirimli liste fiyatı beyaz renk ve normal tavan dediğiniz gibi 53.600 lira. Benim geçen yıl bu ay alış fiyatım 47 bin lira, sıkı pazarlık sonucu. İndirimli liste fiyatı bile şişirilmiş, pazarlıkla aşağı çekilebilir. İkinci elinin zayıf olduğunu düşünmüyorum, ama serileri daha eski olan Polo, Corsa, Fiesta gibi modellere göre geride olduğunu duysam şaşırmam, sonradan gelip piyasa oluşturmak, marka algısını yıkmak zaman alıyor.