Arkadaşlar merhabalar bende yeni i20 var daha 5 aylık dün sabah bir on on beş dk hız sabitleyemedim hız sabitleme göstergesi yanmasına ragmen set eksi tuşuna bastığım halde sabitlemedi hiç bu sorunla karşılaşanız oldu mu?
çoğu araçta araç çalıştırıldıktan sonra bir defa fren pedalına basmadan hız sabitleme çalışmıyor. bir de öyle deneyin.
bikaç kez başıma geldi ama aynen yukarıda da yazıldığı gibi frene basmadan hız sabitleyiciye geçmiyor onu fark ettim.
cevaplarınız için teşekkür ederim ben her zaman frene basmadan hız sabıtleme tusuna basıp ardından set eksıye bastıgım zaman calısıyordu o an bır ara 15 20 dk calısmadı sımdı gene normale dondu ama frene basmak gerektiğini bilmiyordum hız sabıtlemeyi acmadan once frene mı basmalıyım mesela 100 e sabıtlıcem sabıtlemeden once bır kere frene basıp oyle mı sabıtlemeyı acmalıyım ? hızım 100 km bu arada
Merhabalar, sanırım yazılımda sıkıntı var bende de aynı durum oldu 90km hızla giderken devreye girmedi moralim bozuldu. Ertesi gün yine denedim hiç birşey olmamıi gibi çalısıyordu.
i20 kullanma kılavuzu sayfa 5-50: Düz vitesli araçlar için, motoru çalış- tırdıktan sonra hız sabitleyiciyi ayarlamak üzere, fren pedalına en az bir kere basmalısınız. aracı çalıştırdınız ve hızlandınız, çalıştırdıktan sonra hiç frene basmadınız, o zaman hız sabitleyici devreye girmiyor. yani hız sabitleyiciyi açarken o anda frene basmanıza gerek yok ama motoru en son çalıştırdığınızdan beri en az 1 defa frene basmalısınız.
Tucson'un da gostergede ışığı yanmasına rağmen çalışmıyordu, serviste başka bir Tucson'dan parçlari tek tek söküp denediler (direksiyon, kol, zemberek) sorun hangisinde diye ama nafile çalışmadı bir türlü. Daha sonra başka bir servise araç tekliyor diye gittim debriyaj swici arızalıymış değiştirdiler hız sabitleyicide çalışmaya başladı, birbirini tamamlayan devrelermiş. Demem o ki sabitleyici sorunuyla birlikte eğer aracinızda kalkışta veya vites değişimlerinden sonra tekleme varsa hiç uğraşmayın çözümü basit.
benim santa Fe'de de hız sabitleyici devreye girmiyor, sorun fren svicinden kaynaklanıyor. kronik demeyelim ama 10 yaşında çoğu Tucson ve santa fe'de bu sorun görülüyor. bu konuyu açan arkadaşın aracı yeni, bu nedenle debriyaj ya da fren svicinden değildir diye düşünüyorum. sorun büyük ihtimalle çalıtırdıktan sonra hiç frene basmamaktan kaynaklanıyor, bir defa frene dokununca çalışıyor.
Bir ihtimal zaten benim başıma gelen ama fren olayını hiç denemedim çünkü illa basılıyor frene park yerinden çıkarken, ana yola çıkarken mutlaka frene basilıyor anca ana yolda durup stop edip çalıştırıp hemen denemek lazım. 6. Yılında bozulmuştu swich, ama Era'larda çok daha erken debriyaj swich sorunu yaşayanlar var ama onlarda hız sabitleyici oladığından tekleme sikayetiyle beliriyor.