Arkadaşlar merhaba ikinci el 2015-2016 model yeni i20 1.2 mpi pan tavan almayı düşünüyorum. Araçın görünüşü estetiği hoşuma gidiyor. Ama kafama takılan birkaç teknik soru var; - Mpi motorların performansı nasıldır (mesela 8 valfe diyorlar sorun teşkil edermi) - Aracı çoğunlukla şehir içi kullanacağım. Dur-Kalk ve rampalarda hantallaşma oluyormu - Her ay 1 defa Urfa-Antep yapiyorum (ort 300 km) bunun dışında yılda 1-2 kerede olsa tatile gidiyorum. Uzun yolda aracın yol tutuş ve sürat performansı nasıldır. Sollamalar filan? - Lpg uyumlu olduğunu duydum. Lpg performansı ne kadar etkiliyor. - Cam tavan ile normal tavan arasında fiyat dışında bir fark varmı (arabanın çekici filan) Biliyorum çok sordum şimdiden kusura bakmayın yardım ederseniz sevinirim. Alıp almama konusunda kararsızım vereceğiniz cevaplar benim için önemli olacaktır. Teşekkür ederim.
Merhaba Sait Bey. Hoşgeldiniz. Forum kurallarını okumanızı tavsiye ederim. Sorduğunuz her soru için yüklü miktarda kullanıcı yorumu mevcut forumda.
Hoşbuldum Hakan bey sağolun. Haklısınız forumda vardır bayağı gezindim ama tam olarak sorularıma cevap bulamadım birazda acelem var diye yazdım Malum 1 - 2 araç buldum i20 alıp almama arasındayim
Ilk once yanlişi duzeltelim. Arac 8 valf degil 16 valf. Atmosferik bir motor oldugundan dogru vitesle ve dogru devirle gidilirse arac gitmem demiyor. Çekmez gitmez soylentilerine pek kulak asmamak lazim. 84 beygirlik bir arac nasil gitmesi gerekiyorsa oyle gidiyor. Lpg ile de gayet uyumlu bir motor. Dogru bir montaj ve ayarla benzindeki gidişiyle hic bir fark yok. Yol tutus olarak da gayet guzel ve oturakli bir arac. Uzun yolda da yalitimi ve sessiz motoru sayesinde yeterince konforlu.
Tevfik bey cvbniz için teşekkür ederim. Yani aracın şehir içi ve dşı perf. memnunsunuz, ve motorda 16v anladım. Kimileri bu araçla sollamanın pek keyifli olmadığını kimileri ise rampalarda aracın çok düştüğünü söylediler. Ondan bi duraksadım
2 yıldır kullanıyorum, aracımdan çok memnunum. ses yalıtımı, donanımı, oturaklılığı, sürüş zevki ve malzeme kalitesiyle C segmenti hissi veriyor. Sollamamazlık ve rampada çekmemezlik yapmaz ama sizin "sürat performansı, sollamalar falan" dan kastınız sola çıktığınızda vitesi küçültüp gaza kökleyince öyle koltuğa falan yapıştırmaksa 1248 cc 84 hp atmosferik motor ve neredeyse 1200 kg ağırlığında bir araçtan öyle bir performans beklemeyin. LPG'ye benzinden daha uyumlu
Hakan bey cvb için tşk ederim. Yok o anlattığınız gibi sola çıkıp vites düşürmeyi yapmam. Yani eğer yapmadan sollayabiliyorsam yapmam tabi. Ayrıca cam tavan yakı tüketiminde daha fazla içer gibi söylemler doğrumu? Bu araç gerçekten B ile C Seg. arası ve cam tavanlada baya bi gösterişli Mesela siz şehir içinde benzin yada lpg de 1 lt ye kaç km yapiyorsunuz acaba?
Sollamaya çıktığınızda vites düşürüp gaza basmanızı tavsiye ederim Öyle yazmamdaki kasıt öyle yapılmaması gerektiği değil, öyle yapınca aracın çok atak bir karakter sergileyememesidir. Yoksa zaten 100-110 ile gitmiyorsanız, Benzinli araçlar optimum torku 4000 devirlerde verdiği için sollamaya çıkınca vitesi bir düşürüp gaza köklenmesi gerekiyor. Ne var ki araç ağır (cam tavan ile biraz daha ağır) ve motor 1,2 atmosferik. Aracım cam tavalı değil ama 50-60 kglik (tamamen salladım) bir farkın o kadar da etkileyeceğini düşünmüyorum. Arabamın ilk yılında şehir içinde oturuyordum. 29 km/saat hız ortalaması ile 100 kmde 6,5 lt yakıyordum (yol bilgisayarı 6,2-6,3 gösteriyordu). Geçtiğimiz yıl şehir dışına taşındım, LPG taktırdım. 50km/saat hız ortalaması ile yol bilgisayarı 5lt/100 km gösteriyor. 6 litre LPG yakıyorum. evimden iş yerime mesafe 30 km. Hız sabitlemeyi sürekli kullanıyorum. En sağ şeritten limitin 70 olduğu yerde 77 ye , limitin 90 olduğu yerde 85'e sabitliyorum. Hayatımda saatte 100 km hızı geçmedim. Arabamdan ve yakıttan çok memnunum. Beklentim düşük, fazlasını alıyorum.
"Ne var ki araç ağır (cam tavan ile biraz daha ağır) ve motor 1,2 atmosferik." yani bunu olumsuz anlamdamı diyorsunuz? Atmosferik motorun öz. bilmiyorum örnek bir bilindik araba söylerseniz bilirim. Bende daha önce Opel Astra G kasa vardı 1,6 lpg li Şehir içnde biraz sert kullanırdım arabayı. Anlaşılan i20 daha yumuşak kullanmalı ki keyfi alınabilsin
Ayrıca siz tekrar alacak olsaydınız (maddi duruma bakmasızın) cam tavanmı alırdınız. Yoksa yine normal tavanmı. Pakette Style ise ?
Yollarda gördüğünüz benzinli araçların çoğu atmosferik motorludur. Yani turbo beslemesiz. Benzinli turbosuz Clio, Fiesta, Punto, Corsa, Astra vs.... Arabadan beklentimi ve nasıl araç kullandığımı yazdım, yani ben aracın, motor hacmine, gücüne, torkuna göre ağır olmasını olumsuz olarak değerlendirmem. Ama başkası için olumsuz olabilir. Araçtan beklentinizi bilemem. Benim aracım Elite paket, cam tavanlı değil, Antalya'da yaşadığım için cam tavanlı araç almayı düşünmem de. Cam tavanlar zamanla ses yapabiliyor, fitilleri güneş, oto şampuanı vs faktörler nedeniyle deforme olabiliyor, güneş perdesi aşırı sıcaktan gevreyebiliyor.
He anladım atmosferik motoru eywallah. Cam tavandanda olan çekinceniz mantıklı. Cam tavan daha pahalı hatta. Bayii bile sıfır alırken 3000 tl fark istiyor cam için. Sıcaklık olayına gelince bende Urfalıyım Ant ile beraber ülkenin en sıcak ilidir. Çok sıcaktır Urfa avantajımız nem yok buralarda. Cam tavansız beyaz style daha uygun fiyata alabilirimde. Çok yordum sizi kusura bakmayın hakan bey
Estağfurullah ne demek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız inşallah. Alacağınız arabayı illa ki bi denersiniz zaten. Arabaya 3-4 kişi doluşun, hafif yokuş tırmandırın deneme sürüşünde
Alırsam illa deneyeceğim bu dediğinizi Bakalım artık, o zaman ya cam tavan yada normal ikisinden birine karar verip alacağım.