öncelikle herkese merhaba, 8 ocak'ta ankara ata hyundai'dan aracımı teslim aldım. araç şu anda 1300 km de. genel anlamda arabamdan memnunun sürüşü cok rahat konfor hissi yüksek,1.2 motorların performansı konusunda çok araştırma yaptım ve kaygılarım vardı fakat şu anda bu kaygılarımın gereksiz olduğunu anladım.zira arabam abimin j kasa astra 1.6 sından daha seri. şu anda yakıt ortalamam yol bilgisayarına göre 6,4 litre ama pompa hesabına göre 6,9 litre tüketiyorum.yani hemen hemen yarım litre eksik gösteriyor.aracı çok hırpalamadım zaten ilk 1000 km yormayın dediler.ankarada hergün toplam 32 km işe git gel yapıyorum.ve ankaranın yüksek bir yerinde oturuyorum.5 km lik bir mesafe yokuş tırmanıyorum.sizce yakıt tüketimim normalmi daha da düşermi malum havalar soğuk yokuş motor sıfır bilemiyorum.ama arabamla daha çok gezmek için bu hesapları yapmam gerekiyor.ortalama hızım 30 km çok trafiğe girmiyorum.yorumlarınızı bekliyorum.
Üstadım ben 2013 i20 kullanıyorum , benimde 1.2 motorlar konusunda dinlediklerimle aracımı kullandıkça yaşadıklarımdan kaygılarımın gereksiz olduğunu anladım , yakıt konusunda banada rodaj diye bir şey yok ama ilk 1000 km sıkıştırma demişlerdi şükür iyi izlenimlerim oldu ayrıca ilk periyodik bakıma 7000 km de girdim ( bir yıl dolmuştu) aracımın yakıtının 7500 km yi geçince düzeleceğini söylemişlerdi ve gerçekten aracım 7500 den sonra bes belli yakıt tüketimini azalttı şimdi daha da memnunum , sizde inşaallah fazlasıyla memnun kalırsınız gl gl kullanınız. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hayirli olsun, bence havalara gore normal tuketiminiz. Yarim litre eksik tespitiniz icin tabanca atmasini mi beklediniz yoksa gozle gorene kadar mi doldurdunuz? LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
herkese teşekkür ederim.aracı aldığımdan beri 3 kez aynı opetin aynı pompasından tabanca atana kadar doldurtuyorum.ışık yanınca alıyorum ve 41-42 litre benzin alıyor.üçündede yarım litre fazla yaktığını tespit ettim.tabi kabul edilebilir bir fark bence.buna birçok şeyin etkisi olabilir.ama aracın yokuşta tüketimi 15 - 20 litrelere fırlıyor aynı yokuşu motor freniyle bile insem sonuçta yarısı bile 8 - 9 litre yapıyor.sanırım yüksek bir yerde oturmama rağmen o kadar fazla yakmıyor.daha da düşermi bilmem malum ankara ve sabah 0 derecede çalıştırıyorum aracı.
Aracınız yeni ve kullanma şartlarınıza göre normal. Km arttıkça yakıtta bir düzelme olacaktır D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi