Arkadaşlar yeni i20 sahibiyim henüz 1000 km civarında araç. Yogun trafikte seyrederken hafiften frene bastığım zaman hart hort gibi sesler geliyor. Bu normal midir ?
2014 i20 aldım. nasıl bir fren sesi var inanamazsın. sokaktaki trafikteki herkes bana bakıyordu. hemen gittim fren balatası aldım bitmiştir diye. balatayıda yine i20 den çıkan markayla aynı aldım frenciye gittim "abi bu frenler yeni seni 20 bin daha götürür" dedi. aldığım markaylada aynıydı. 1 hafta çektim o sesi. dedim yok kardeşim şimdi gidip başka marka alıcam onu tak dedim. değiştirdim başka balata aldım taktım tık ses yok. not: markaları hatırlamıyorum
Genelde o ses fren balatasının sert olmasından kaynaklanır. Balata spreyleri ile sıkın biraz olsun kesilir. Ama çözüm değişim. Daha yumuşak ve kaliteli ile ama şunu da es geçmemek gerek yumuşak ürün sert ürüne göre daha hızlı bir şekilde aşınır.
Orjinali mando benimkilerde mandoydu bundan önce tık ses yoktu aptallık ettik servisie gidip alamadık mando beşer aldım sıcaklarda nadiren ötme sesi yapıyor ama genede beşer iyi marka o kadar sıkıntı yapmadı HIQ dan iyidir
benimde oluyor gaart guurtt , metal parçalar ayrılıyor gibi bişi, ama bir iki defa , böyle bir garip basınca oluyor sanırım. çok sık yapmıyor. Ondan dikkate almadım bende .
Çok teşekkürler yorumlariniz için arkadaşlar. Benim bahsettiğim ses tiz ses degil böyle hartt hortt kaba bi ses. Araç sıfır ondan midir acaba.