Arkadaslar yeni i20 de esp yi test eden ya da allah dusurmesin ama esp ye isi dusen oldu mu ? Bugun iyi viraj sayilan bir viraja 70 km civarinda bir hizla sert bir sekilde girdim biraz da bilerek girdim esp yi test etmek icin fakat bir anda arkayi savurdu gitti kendi cabamla direksiyonu ters istikamete cevirip ince bir pratikle toparladim... Clio 4 den cok cekmistim 4 sene ama o arac birincisi uokus kalkis ikincisi de esp olarak mukemmeldi ayni yerde ben k aracla cok daha sert girisler yaptim ki clio 4 te hizin cok onemi olmadan karda bile ben araci kicini attiramadim... Kalip halinde donerdi i 20 de sizin deneyiminiz nedir esp konusunda ya da gorusunuz ?? SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tam benlik bir konu . Daha onceki kullandigim araclarda abs bile yoku. Hizli arac surmeyi seven biriyim.hep kendi cabamla virajlarda kaya kaya girmeyi severdim.tabiki tek basima iken. Daha sonra seat ibizami aldim. Ve sattigim gune kadar hic abartisiz defalarca her keskin virajda esp devreye girene kadar hep zorladim.walla hic yalansiz duz yolda 100 ile dirrksyon bile vurup. Deniyordum surekli. 30 .40 cm arka acildimi hemen mudahale ederdi . Hatta soyle diyim.e5 yonunden maslak sariyer donusunu kopru sonrasi son cikis her pazar belgrad ormanina giderdim. O viraji 90 100 limit sonu giderdim tabi esp gaz kesiyo. Hic beniz uzmedi. Suanda sirkette kullanfigimiz dacia sandero stepway ve clio sportourer araclarlada benzer hareketleri cok denedim. Daciada esp herzaman calismiyo . Malesef Clio sw de esp is goruyor lakin uzun yapisi yuzunden gec mudahale ediyo. Ama i20 nin 4 diskli yapisi halbuki cok iyi calismaliydi.birde birkac blue kullanan arkadasimdan duydugum kadari ile hyundai esp sistemlerinde fren yapmak yerine dahacok gaz kestigi seklindeidi. Ama cokta emin degilim.belki yazilim cok yerinde degildir.yinede bos bir yolda kimse yokken kontrollu olarak viraj ici gazlayarak nekadar etkin calistigini hissedebilirsin.
i10 aracımda karda espyi çokça denedim gayet tatminkar geldi müdahaleleri.Biraz açılmada sonra müdahale ediyor ama bu toleransı insana keyif veriyor.
isterse clio olsun, isterse i20, isterse bugatti... ESP sistemleri Bosch, sensörüne kadar aynı sistemler, şekilleri v.s. farklı. Biri birinden başarılı yada başarısız değildir. Tabii lastik v.s. koşulları aynı olmak şartıyla.
Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar... Yani bana mi oyle geldi o zaman bilmiyorum idda edemeyecegim ama belki yazilimdan vsvsvs midir nedir su hafif acilmaya izin verme vsvsvs olabilir yani kotulemek icin falan yazmiyorum su anda clio yu bedava verseler almam ama onda daha hic arkanin kaydigini falan gormedim bana araci toplama firsati bile vermeei hatta arac goruntu kaydim da var istanbuldan antalya ya giderken gece 120 ile son anda yolumun tam ortasinda siyah bir kopegin yattigini gordum hatta gormedim yani birkac metr3 kala sadece parlayan bir goz gordum o andaki refleksle direksiyonu saga kirmisim nasil yaptigimi ben de bilmiyorum hala allah kurtardi yolda sag taraf ucurum ve mucur var bir gram sapmadan o arac tekrar yola girdi simdi i20 de deniyorum bazen virajlara bilerek sert giriyorum hafif kayma egilimi gosteriyor... Gerci clio nun suspansiyon bildigin kamyon makasi gibiydi yatma nedir bilmiyor ve yolun tum herseyini tangir tungur hissediyordun i20 de suspansiyon biraz daha yumusak ve konforlu bu yatma ve salma egilimini buna bagliyorum ama kafama takildi bos bir yerde deneyecegim bunu sayet taniyamadim araci hala tepkisini ogrenmem lazim.... Bir de lastiklerden de supheleniyorum... Kislik olarak petlas almistim clio dan sonra i20 nin ses yalitimina hayran kaldim zaten dizel olmasina ragmen benzinli cliodan coook daha az ses yapiyor ama petlasi cikarip ustunde gelen michellin leri takinca kislik oeylastan daha fazla ses yaptigini gordum bir de yol tutusu zayifladi acikcasi michellinler bana pek bi guven vermedi :/ SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Lastik ciddi fark ettiriyor olabilir. Ben yol tutuş ve frenleme olarak i20 üzerinde gelen Michelin Energy Saver lastiklerden memnun değilim. Sürtünme katsayısını düşürerek yakıt tasarrufu amaçlanmış, ancak 3 kuruş az yaksın diye çıkarılan bu lastik doğru düzgün yol tutmaz, ani durumda frene asılınca yere yapışmaz bir ürün olmuş.
ESP için ayrı ayrı testler yapılıyor tabiki donanımlar (lastik vs.) etkilidir ama yazılımsal farklar yok mudur...
Ben yazilimsal fark oldugunu dusunuyorum... Ama benim kiyasim clio ile i20 arasindaydi aks araligi vsvsvs gibi sartlarin hepsi etkili... İki araci kiyasladigimda bence clio bu konuda daha basarili.... Sonucta araclarin yuksekligi aks mesafesi vsvsv farkli.... İki aracin da arti ve eksisi var... Esp anlaminda clio bir kac tik onde... Ama konfor yalitim, vsvs acisindan i20 acik ara onde SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam siz de ayni dusunuyorsunuz degil mi cok sevindim buna husnu kuruntu mu yapiyorum diyordum sonucta piyasanin en pahali lastiklerinin basinda geliyor.... Yol tutusu ve fren mesafesi bence hic iyi degil michellin in SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üreticiler sadece bir kac parametrede yazilimsal mudahalede bulunabiliyor. Buna yazilim degilde ince ayar diyebiliriz. Asfalt kosulunun rijit olmadigi durumlarda esp nin bir artisi yok. Bu tip bir yolda sorun yasiyorsaniz hic bir sistem size yardimci olamaz. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten allah dusurmesin kardesim esp devreye giriyorsa ciddi bir tehlike potansiyeli var demektir... SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ac kapa dugmesi var zaten ama kapatmanizi tavsiye etmem ... Sadece buzlu yollarda rampada kalkis yapmaya cakistiginiz zaman kapatin yoksa kalkis yapmaz ama sonrasinda acmayi unutmayin SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yok yol kuru asfalttı hergün kullandıgım virajda, amacım rionun limitlerini test etmekti. venga daha eğlenceli