Arkadaşlar Yeni i20 1.2 elit blue aracımda gaz pedalı özellikle yüksek viteslerde iki aşamalıymış gibi davranıyor ikinci aşamaya geçecek şekilde gaza fazla bastığımda da herhangi bir değişiklik olmuyor. Bunun mantığı nedir bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
hız sabitleyici ile ilgili olabilir mi böyle dip gaz yapınca devre dışı kalan sistemler var ! ihtimal dahilinde
ikinci kademeye geçişte gaz pedalı hafif bi sertlikten geçip en dibine kadar basılıyor, hız sabitleyici veya hız limiti sistemini devre dışı bırakıyor aynı zamanda aracı yüksek performansta çalıştırıyor özellikle 2. ve 3. viteste motor sesinin değiştiğini duyabilirsiniz.
Alphan Bey, arabam avatar resmimdeki i20 elit blue Pan 1.2 araç 2000 km'de iken yağ lambası yandı söndü servise götürdüm 1 lt yağı eksik dediler ve ilave ettiler şuan 5000 km de yine lamba göz kırptı gittim. Yağı yine eksiltmiş komple yağı ve filtreyi değiştirdiler 2000 km sonra yine gelin bakalım dediler eğer yine aynı sorun olursa motor garantiden değişecekmiş. Siz hiç yağ kontrolü yaptırdınızmı ? Kayseri Hyundai Petrol ofisi marka yağ kullanıyor ne hikmetse arada yağını kontrol edin derim.
aracım şu an 4250 km de 7 aydır kullanıyorum yağını şimdi kontrol ettim eksiltme falan yok tertemiz çıktı
Tam tersi vites göstergesi yandığı an vites değiştiriyorum tamamen şehir içi kullanım şuan yol bilgisayarı ortalama 6,3 gösteriyor aracı hiç zorlamadım zaten kafama takılmıyor değil acaba düşük devirde kullandığım için mi yağda eksilme oldu diye bir de şu petrol ofisi marka yağ aklıma takılıyor garanti dışı kalmasa castrol yada shell kullanacağım ama malesef servis petrol ofisi kullanıyor.
PO olması ile alakası yoktur bence başka sıkıntısı vardır C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi