Merhabalar.. 1 hafta önce sıfır araç alma düşüncesinde polodur, cliodur, yaristir derken hyundai'ye uğrayayım dedim.. i20'yi araştırdım.. Fiyat performans açısından en mantıklı seçenek bu geldi.. İlk gördüğümde dış görünüşü çok hoşuma gitti.. İçine oturunca, opsiyonlarını inceleyince iyice aşık etti kendine Hemen işlemlere başladım.. Pazartesi günü saat 11:00'da girdiğim showroom'dan saat 17:00'da i20 sahibi olarak aracımla beraber ayrıldım Style+ paket artı olarak cam tavan vardı ellerinde.. Çakıl gri ve içi kahverengiydi.. Bu kombinasyon çok hoşuma gitti ve ''BUDUR'' diyerek aldım Hemen gidip plaka takıntımı yerine getirdim.. Ve kız arkadaşımla kendi baş harflerimi plakaya yazdırdım İlla DC olacak Evin önüne ilk geldiği an Sanki C segmentiymişçesine duran iç kısım Sol tarafta duran Twingo'da ilk aracım.. Hala durmaktadır evin önünde.. Satılık kendileri o yüzden üzgün duruyor biraz.. Sola twingo sağ tarafa da babamın arabayı koyuyorum.. Kapı çarpma derdine son veriyorum İlerleyen zamanlarda yazılım, yay,jant kombinasyonu ile tamamlamayı düşünüyorum.. Hayırlısı diyelim Allah herkese kazasız belasız sürüş nasip etsin..
Hayırlı olsun bu renk seçimini beğendim güzel duruyor keyifli sürüşler dilerim. Sent from my iPhone using Tapatalk
başlık duman olunca dur bakalım i20 nasıl duman atar dedim kendi kendime maşallah çok güzel renk seçmişsiniz hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin...
Hepinize tek tek tesekkurler.. Duman olayini dusununce simdi fark ettim cok sukur duman atma olayi yok Yazilim derken obd'den yapilabiliyor sanirim. Chip yaptirmak diyelim en basit haliyle.. Alt devirleri biraz canlandirmak gerekiyor.
hayırlı olsun kazasız belasız inşallah bende ilerde kendime i20 düşünüyorum babamın arabasının yanına park edeceğim kardeş kardeş dursunlar.
Aslına bakarsanız aracın beynine müdahale edilip güçlendirme işlemi benzinli araçlarla başladı Ondan sonra dizellerde daha fazla beygir ve tork alınabildiği ortaya çıktı.. Yani 110 hp'lik 1.6 benzinli bir araçtan soft bir yazılımla 125 hp çıkartılabiliyor.. Ama bu araç dizel olunca 25-30 hp + olarak 60-70Nm tork çıkıyor.. Yazılım sadece araç hızlansın diye değil, alt devirleri canlı tutup aracın bayıldığı yerlerde daha fazla yakıt tüketmeden gidebilmesi için de yapılan bir şeydir.. Benim amacımda bu olacak Sonuçta 1.2 araçtan performans beklemek pek doğru olmaz Hız isteseydim şayet gider type-r alır takılırdım tatatatata diye
Aman garanti bozulmasına dikkat et ama bende dizel yazılımlı araç var tadından yenmiyor maşallah Sent from my iPhone using Tapatalk