Merhaba arkadaşlar; Yeni i20 elit model kullanıcısıyım. Aracımın saatini nekadar ayarlarsam ayarlayım araçı kilitlediğim zamanda kalıyor. Aracı nezman çalıştırırsam saat ordan devam ediyor. Ancak Navigasyonu açarsam navigasyon saati ile güncelleme yaprak doğru vakti göstermekte. Böyle bir sorun ile karşılanınız oldu mu acaba ? Ne yapmam gerek. ( Resim alıntı olup Araçtaki standart donanımdaki ekran paneline aittir )
AVN'nin navigasyon zaman ayarlarından otomatik ayarı kapatınca düzeliyor ama sd card bölümüne girince tekrar kayıyor. Sanırım saati daha ziyade uydudan ayarlayacak şekilde yaparak durumu böyle sürdüreceğiz.
İ20 style da ki teyipde de aynı sıkıntı var. Saat bi saat geriden geliyor değiştiremiyorum. Yaz saati kış saati vs birşey var da biz mi bilmiyoruz ?
Aracın ayarlar - genel ayarlardan otomatik güncellemeyi kapatınız. Navigasyon ekranından çıkış yapınız. Kontağı kapatınız anahtarı çıkarıp bir süre bekleyiniz. Tekrar kontağı açınız. ana menü üzerinden sol alta bulunan saate tıklayınız saati ayarlayınız. Tekrar bozulmaz. ( Ben bu şekilde ayarladık dan sonra bir daha saat de kayma yaşamadım. ) Ayarlar Genel ayarlar kısmı kilitli olabilir şifresi : 888888 Buradan Hareket halinde video oynatmayı engelleme seçeneğinde kapata bilirsiniz. Bu şekilde çözüme ulaştım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa denemelerini tavsiye ediyorum.
genel ayarlardan gps güncellemesini kapatıyoruz . sonra kontağı kapatıp açıyoruz. saati ayarlıyoruz bir daha bozulmuyor doğru mu anladım. peki aracın navigasyon ayarlarında bır sıkıntı yaratıyor mu ? bakabıldın mı