Merhabalar yeni i20 de kullanilan turbonun ömrü hakkinda forumda bir bilgiye ulasamadim. Getz lerde kullanilan turbonun omru çok kısa idi acaba bu sorun i20 lerde de devam ediyor mu? yine garrett marka turbo mu mevcut araclarda.
Turbo ömrü bakım ve kullanma şekli ile alakalı. İlk çalıştırmada rölantide motorun turboyu yağlamasını beklemeden devri yükseltirseniz, turbonun soğuması için zaman ayırmazsanız, sürekli yüksek devirde kullanırsanız, motorunuza tam koruma sağlayan yağı kullanmazsanız ve bakımlarınızı zamanında yapmazsanız turbonuzun ömrü azalır.
yeni i20 henüz çok yeni turbo dayanıklılığı hakkında yorum yapmak için erken bunu zaman gösterecek o zamana kadar turbo yada motorun diğer aksamlarını emniyetli biçimde önlem alarak kullanmaktan başka çare kalmıyor, bakımlarda turbo lu dizel dpf li araçlara özel ve tabi ki i20 crdi nin önerdiği motor yağını kullanmak, orjinal yağ filtresi kullanmak ve motor ısınana kadar turbo yataklamasına yeterli yağ gidene kadar motor devrini turbo milini yıpratmayacak devirlerde kullanmak gibi önlemler gerekecek, gerisini zaman gösterecek benim fikrimce olaylar böyle gelişecek.
Yeni i20 de kullanilan turbonun marka ve modeli bilinirse deneme yanilma yapilmadan bi fikir edinilebilir diye dusunuyorum. Serdar hocam cevap verirse konu netlesir sanirim
Turbolar zayıf değil , Turbo bozmadan 150.000-200.000 km yapanlarda vardı bu forumda. Aynı Turbo VW TDI da kullanıyordu. 1.5 CRDI deki Turbo Eski 115HP 1.6 CRDI lerdede mevcuttu onlar niye bozulmuyordu Şu yeni 136 HP 1.6 CRDI lerde sesinden anladığım kadarıyla daha farklı bir Turbo kullanılmış. 128 Hp lik 1.6CRDI lerin turbo sesine benzemiyordu. Kaldıki 1.4 İ20 CRDI Turbosu sorulmuş , Eski i20 dede Turbo sorunu yoktuki yenisinde olsun. Korkmayın bu kadar arkadaşlar araç 5 sene garantili . Bişey oldumu egsoza kadar değiştiriyolar. Sadece Turbo nun marka ve modeline görede bu dayanıklı bu dayanıksız diye ayrım yapamayız , O turbonun alt yapısıda önemli , Nasıl yağlanıyor , Nasıl soğutuluyor.
@Ersin in dediklerine ilave olarak basıp yürürsen, gelince kontak kapatırsan filtre değişim zamanını geçirirsen yağına bakmazsan her turbo kucağa alınmaya mahkumdur D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi