Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni i20 coupe yolarda

'İ20 Forum - Club' forumunda can01 tarafından 31 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)

ve dijital klimalı :)

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Digital klima maalesef Avrupaya giden i20 lerde var :) Türkiyede üretiliyor ama Türkiyede yok :D

Duygu bunu beğendi.
  3. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    motorda lazım buna kasa tamam bide 1.4 t-gdi olsa 180 hp tamaam

fatihsevim bunu beğendi.
  4. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynen 1.4 t-gdi filan olsa varya polo gti cılar filan çok kıskanır :)

5. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    öyle bir motor gelse ilk alacağım araba . :)

6. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    pek heveslenmeyin avrupa tanıtımı en büyük motor 1,4 100ps benzinli dijital klıma ve bluetooth var :) neyse bir şekilde araç türkiyeye giriş yaptı kapı kuleden olsa bile :)

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Ama böylede olmaz ki sen spor araba yap full donanım koy 100 hp lik atmosferik motor koy görünüşe yazık olur diyorum :)

8. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Tipi resmen şahane ama böyle bi kasaya koyduğunuz motor 1.4 100 hp atmosferik bi motorsa kaale bile alınmayacak bi otomobil bence satar mı satmaz mı bilmem ama asla alınmayacak bir otomobil bence .İsterse koltuk ısıtma masajlı koltuk dijital kliması olsun boğaza kadar dolu donanımla gelsin 1.4 atmosferik motorla asla almayacağım bir otomobil .Koy şuna 1.6 veloster motoru o zaman klima müzik çalar olsun kafi

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    coupe tanımını herkes yanlış anlamış:)

Wikipediden alıntı yapıyorum buraya ;

Coupe 2 veya 4 oturma yeri olan, 2 kapılı, 2 veya 4 yan penceresi olan kapalı binek taşıtıdır. İki kişilik olup bir arka oturacak yeri olanlar clup coupe olarak adlandırılmıştır. SAE coupeyi iç hacmi 934 litreden daha küçük otomobil diye tanımlarken, Fransızlar yolcu bölümü bir ara cam bölme ile sürücü bölümünden ayrılarak aracın sürücüsünün açıkta yolcularının kapalı mekanda seyahat ettiği ilk taşıtlara coupe chauffeur adını vermişlerdi.
    alıntı sonu...

Görüldüğü üzere kaç beygir olması gerektiği yazmıyor:) bu tanımı ilk okuduğumda bende kendi kendime ''nasıl olur ya'' dedim

ayrıca ne kullandım nede bindim ancak yeni i20 lerin motor gücünü en fazla garipseyenlerden birisiyim ben, en son dizelinede yorum yazıldı, görünen köy kılavuz istemez, yeni i20 nin niçin böyle ufak güçsüz motorla donatıldığını daha önce çokça yazdım, birincisi nerede sosyal bir ortama girseniz hyundai konusu açılsa çok yakıyor diyor millet, neymiş doğuş un sorunlu arabaları az yakıyormuş istemiyoruz onları isterse kuş tutsun jetta otomatik şehir içi 5,5 litre yakmış odun kalası gibi estetik yok jetta da poloda,

ikincisi bu motor eski i20 deki motorun teknoloji olarak nerdeyse aynısı, fazla bir beklenti içinde olmak gereksiz ne benzinli turbo nede gas direct injection (GDI) gibi teknoljileri barındırmıyor :(, üçüncü sebep ise yeni i20 bence tamamen ekonomi sınıfı B segmenti tercih eden insanların ufak boyutlardaki bu otomobille ekonomik aile ekonomik bütçe gibi şeyleri hedeflemesi sonucu bu otomobilinde onları hedeflemesi.

Bundaki temel amacın Hyundai den performans almak isteyen kişileri ansızın Genesis coupe gibi yada Veloster gibi modellere yöneltmekten başka birşey anlamadım ben... i30un hızlısıda çıkacak lakin eski hyundai coupe ler gibi hem 1.6 xd2 motorlu hemde V6 motorlu seçeneklisi bu model çokluğunda i20 için çıkmaz:) , o zaman yeni i20 ne diye böyle motorlarla piyasaya sürüldü demekte bir yerde gereksiz, aslında i20 yerli yerinde bir otomobil oldu, Hyundai de performans isteyene performanslı modeller var lakin pahalı, herkes alıştı tabi pejonun 106 sı gibi 206 sı gibi opel astra nın gsi si yada reno clio RS gibi ucuz compact sınıf otomobilleri hızlı ve güçlü olarak görmeye ondan sonra yeni i20 nin daha az performans sunması garip geliyor aslında bundan sonra dahada güçsüz araçlar göreceğiz, ancak önümüzdeki 10-15 sene içinde hybrid yaygınlaşacak o zaman elektrik+yakıt ile beraber çalışan biraz daha hızlı arabalar olacak bence,

diğer marka modellerde hyundai den pek farklı değiller bazısının spor yada racing seçeneği var, onlarda TR de var yada yok ama i20 nin sport yada racing seçeneği hiç çıkmayabilir.

1 HP 75kg ağırlığındaki kütleyi 1 saniyede 1 metre yukarı taşımaya tamı tamına yeten kuvvettir, mahrum kalmamak lazım:) coupe ye sahip olunup binilecek ise yeni i20 fena olmazdı işin amacına görsel şekil bir otomobil sahibi olmak olarak bakmak iyi olur.

xxi20xx bunu beğendi.
  10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    vay vay vay.. şu güzelliğe bak, ne kadar bunun fiyatı

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bu haliyle çıkar piyasanın nabzını yoklar seneye hafif makyaj t-gdi motor ile tamam olur bu araç

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Şahane görünüyor. En azından 1.6 atmosferik motor olsaydı. Turboyu geçtik.

13. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    en azından motor seçeneği olsaydı

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

14. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    "diğer marka modellerde hyundai den pek farklı değiller bazısının spor yada racing seçeneği var, onlarda TR de var yada yok ama i20 nin sport yada racing seçeneği hiç çıkmayabilir." Ben bu görüşe katılmıyorum şahsen çünkü birçok markanın artık b ve c sınıfı hatchback otomobillerinin hızlı coupe versiyonları var renaultun clıo rs megane rs , peugeotun gtı versiyonları seat leon cupra ibiza cupra - bocanegro , skoda fabia rs audi a1 tsı , honda type r versiyonları , volkswagen golf gtı , golf r ,polo gtı , scirocco ,cıtroen ds3 racing ... bu liste daha uzaaarrr gider şimdi bu saydığım araçların hepsi hothatch sınıfında yani standart versiyonlarının tek kapılı ve güçlü versiyonları şimdi ben genç bi adamım hothatch sınıfında bir araba almaya karar verdim atıyorum vw showroomuna girdim polo gtı'ı gördüm 1.4 tsı 180 hp çift kavrama dsg şanzımanlı harika bir görünüm ve harika teknik özellikler sunuyor çıktım hyundai showroomuna gittim sonra i20yi gördüm vuruldum ama 1.4 atmosferik 100 hp motor 4 ileri basit bir şanzıman direk ordan teşekkür eder kaçarım siz tek kapılı bir otomobille coupe/hothatch sınıfına adım atmaya karar veriyorsunuz ve aracın standart i20den tek farkı 2 kapı eksik olması bu araç bence tutmayacak çünkü hedef aldığı kitle genç olanlar ama genç olan adam da gider hızlı bi araç alır.Gerçi bizim ülkede tutar millet sadece dış görünüşe göre araç alıyor :)

15. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hyundailere M dopingi ...

Hyundai, araba fuarlarında yıllardır güzel ve değişik konsept araçlar sergiliyor. Bu araçlar çok ilgi görse de, yollara çıkan modeller tasarımsal olarak konseptlerine pek yaklaşamıyor. Almanlar’da ise bu durum tam tersi. Konsept modelin %90’ı yeni modellere benziyor.

Koreliler, gün geçtikçe pazarda daha iddialı duruma geliyor. Hyundai-Kia grubunun daha önce eski Audi tasarımcısı Peter Scheyer’i bünyesine kattığını biliyoruz. Sadece tasarımla yetinmeyenlere de güzel bir haberimiz var. Önceki BMW M departmanının mühendis patronu Allan Biermann, birkaç gün önce Koreliler’e katıldı. Bu da demek oluyor ki, yola çıkan modeller konseptlerine daha çok benzeyecek. 2010 yılında fuarda sergilenen, resimdeki i-Follow’a benzeyen Hyundailer’i, yollarda görmek hayal olmayabilir.

Autocar dergisine konuşan Hyundai’nin Birleşik Krallık bölgesi patronu Tony Whitehorn, yeni bir spor araba üretimine şu an için öncelik vermediklerini söyledi. Yeni bir spor araba üretip güçlü rakiplerinin karşısına çıkarmak, Whitehorn’a göre kolay olmayan riskli bir iş.

Görünen o ki, Hyundai yeni bir spor araba üretmek yerine bünyesindeki modellerin çok daha güçlü versiyonlarını üretecek. Güçlü modelleri sahne alacak olan modeller, ilk olarak i20 ve i40 olacak. Yüksek güç üreten turbo şarjlı i20 ve i40’lar, Audi S1 ve Subaru WRX STI gibi değil de, Ford Fiesta ST ve Skoda Octavia vRS benzeri olacak. Peugeot, Renault, Ford ve Volkswagen’in rekabet ettiği GTI-RS-ST savaşına katılacak olan Hyundai’nin işi zor. Koreliler’in güvendiği nokta ise BMW M departmanın eski patronuna sahip olmaları.

Biraz sabretmemiz gerekecek ama değecek muhakkak ;)

Torkır17 ve Murat bunu beğendi.
  16. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    şöyle de bir durum var hyundnai eğer spor isteyenleri genesis coupeye yönlendirmek istiyorsa bunu hiç bir zaman başaramaz. misal ben. HOT HATCH sınıfında bir arabaya sahip olmak isterim. motorundan dolayı fazla vergi ödemeyi istemem. hot hatch alacaksam yakıt o kadar önemli olmayabilir ama piyasadaki diğer markalar 1.4 motordan 180 hp yi çıkarıp küçük sporlarına koyabiliyorsa bunu hyundai de yapabilir. ben 50-60 bin para verip te millete kendimi güldüremem. tek kapı coupe bir araba alıyorsam yakıtın önemi ikinci plandadır. asıl amacım performanstır. bakınız polo GTI ve ibiza CUPRA. iyi işler çıkarıp kullanıcısını tatmin edebiliyorlar. sonuçta ömürlük binilecek arabalar değiller orası aşikar ama kullanıldığı süre içerisinde sürücüsünü ve içinde oturanları memnun edip yüzlerini güldürmeleri gerek. hyundai yazık eder bu arabada ekonomiyi düşünürse

17. crrash

crrash Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    İnanç AKTI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Kimse heveslenmesin, bu araç Türkiye' de satılmayacak :)

18. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yannış tanım bu araç türkide satılacak diyorlar motor seceneide mevcut 1,4 dizel 1,2 benzin 1,4 benzin 100 bg ve 85 bg olarak anladıgım kadarıyla burada aracı spor araç görünümlü araç kulanmak istiyenlere coupe keyfini tat tıracak gençler icin cebinde parası azsa alıp bine cegi bir araba olucak gibi :);)

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    :) :) 100hp olanının manuel viteslisi olmayacaktır kanımca, 1.4 100hp olan versiyon otomatiktir, hemde DCT değil klasik tip planet dişli sistem otomatiktir, manuel vites seçeneği sadece 1.2 litre 85hp motorla satışa sunulur, alacak kişi sportif ruhuna bakmaksızın gider lpg de taktırır:) hiç satmaz değilde birazcık satar, 200-300 adedi geçmez gibime geliyor. Diğer esas yeni i20 nin benzinli otomatik viteslisi 9.6 litre/100km yakıyorsa bunun 100hp lik otomatik viteslisi 11 litre/100km civarı yakar

Subaru impreza sti gibi 4x4 300hp ve kiapro ceed GT gibi 200HP lik ve de daha üst segment otomobillere göre, onlardan fazla yakan ama çok daha az performans gösteren bir otomobil olur:)

can01 bunu beğendi.
  20. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    [​IMG] [​IMG]

1.0 litrelik turbo beslemeli benzinliyse en güçlü versiyon olacak. Bu motor, 120 beygir güç ve 172 nm tork üretecek. diye bir rivayet var :)

salih_karali bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş