arkadaşlar merhaba... aracımı alalı henüz 1 yıl yeni oldu fakat mâlum benziklikte yıkatmaktan kendi yıkamamdan veya birazda bu konularda acemiliğimden dolayı boyayı biraz biraz soldurdum diyebilirim ve güneiş altında akıl almaz derecede kılcak çizikler mevcut bazıları derin gibi kaputta tırnak takılmakla takılmamak arasında gelip gidiyor her neyse arabam yeni olduğu için pasta cila yaptırıp boyayı inceltmek istemiyorum. bu elle uygulanan cilalardan alsam pasta yaptırmadan kendim uygulasam ( makine değil elle ) parlaklığına faydası olurmu - birazda olsa boyayı korurmu. beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler....
Yazık olmuş arabanıza. İşin içinde çizik de varsa Sonax AutoHartWax'ı tavsie ederim. %100 faydası olmaz ancak çizikler konusunda diğer Sonax cilalara göre daha iyidir. Boyanın korunmasına da yardımcı olur. Aracı cilaladıktan sonra kendiniz kaliteli şampuanlarla yıkamayacaksanız anlamı yok ama. Yine de bilginiz olsun, yüzey ne kadar pürüzsüz ise cila o kadar verimli olur. Bu nedenle ciladan once kil barıyla temizlik öneriliyor zaten. Ancak sizin problem temizlik problemi değil, çizik. Bu nedenle net bir şey söyleyemem.
hakan kardeşim arabaya yazık olacak kadar abartılı çizikler yok arabada güneşin altında komple kılcak çizik ve sadece ön kaputta 2 yerde dairesel çizikler var az miktarda oda martı pisliğini temizlerken çizdi oda acemilik. şimdi ılık döküp öyle temizliyorm. pratik elle atılabilen cila arıyorum ve nasıl yapılır ona bakıyorum...
Bilinçli yapılan uygulamada 3-5 mikron gideceği için 100-120 mikronluk boyada pek sıkıntı olmaz ama uygulanan ürünler ve uygulayan önemli. Elle ancak cila atılır ama o da üzerindeki solgunluğu almaz, polisaj yapılması gerekir. Yine de boyama hiç etkisi olmasın derseniz auto gylm srp gibi dolgulu ürünler makine ile uygulanabilir. Ağustos ortasında Giresuna geleceğim, Ordu`da da kuzenim var. Denk gelirsek uygulamayı ben bile yapabilirim.
Kürşat kardeşim, mesajımı alıntıladığım ve altını çizdiğim ifadeniz üzerine yazmıştım. Şimdi "yazık olacak kadar abartılı çizikler yok" diyorsanız sevinirim tabi ki. Özür dilerim.
hepsiburadada var hızlı cila ürünleri onlardan kullanmayı düşünüyorum... sadece cila yapacağım o kadar... teşekkür ederim...