Arkadaşlar merhaba Aracımla dün birkaç alışveriş yaptıktan sonra eve geldim.Site otoparkına aracımı park ettikten sonra sağ ön lastik üzerindeki yerde ufak sürtme izi gördüm,canım o kadar sıkıldı ki anlatamam..Ama göçük vs yok..Sadece çizikten dolayı boya kalkması olmuş.. Sonuç olarak bunu nerede yaptırabilirim,araç kaskolu ..Auto king'te mini onarım olduğunu söylediler.Yetkili servise hiç götürmeden direk auto king'ten falan mı randevu alsam..Bilemedim.. Lütfen yardımcı olur musunuz.. Şİmdiden teşekkürler..
Hocam canınızı sıkmayın. Sıfır araba alıp gününde bile başa böyle olaylar gelebiliyor. Hafif bir pasta cila işi halleder. En azından göze çarpmasını engeller. Olmazsa sprey boyalar var. İnternetten araç kodu vs ile direkt aynı boyayı gönderebiliyorlar. Boyayı bir fırçayla çiziğe sürüp pasta cila çekerseniz hiçbir şey kalmaz.
Teşekkürler, Acaba yeni i20 kaşmir kahve boyasını nerden tedarik edebiliriz,hepsiburadada var ama güvenemiyorum,aracın tıpa tıp aynı kodlu boyası mı gelir diye. Bilginiz var mıdır ?
Bence çok büyütmemek gerekir böyle şeyleri sizin dediğiniz gibi ufak sürtme izleri her an her yerde olabilecek şeyler. Avm, işyeri, ev otoparklar vs. Özellikle hanım ablalar (sağolsunlar!) bazen çok umursamaz oluyorlar!! Bana sorarsanız, orjinal olmayan boyları kullanmak daha kötü sonuçlar doğurabilir. Daha önce hiç kullanmadığımıda belirtmek isterim. İmkanınız varsa bir fotoğraf görmek isteriz. En azından canınızı sıkan yerin fotoğrafı olabilir. Ufakta olsa gemiş olsun.
belki faydası olur, bu tip sürtmelerde sürten aracın boyası sizin boyanın üzerine geçmişse, sert bir silgi alın(bildiğiniz kırtasiye silgisi). onunla çiziği silmeye çalışın. sizin aracın kaportasına bulaşan boyayı çıkartacaktır. be birkaç kez kullandım bu yöntemi. sizin aracın boyasında hasar varsa da çizik pastasıyla mümkün olduğu kadar temizleyin, çok göze batmıyorsa boyatmayın.
Ben de aracıma sürtmeleri sonucu autoking den randevu almıştım. Randevu sırasında araba biraz kirliydi, hasarı net görmek için temizleme tineri diye birşeyle sildiler, hiçbir şey kalmadı. Meğer hasarın tamamı karşı arabanın boyasıymış