19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni I20 1. Vites Sabit Hızlanmama

'İ20 Forum - Club' forumunda mengin tarafından 13 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. mengin

mengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Muhterem Zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar

2015 model i20 jump modeli sahibiyim. Arabamda 1.vites hafif yokuş kalkışlarında 2000-2500 devir arasında sanki ayağımı gaz pedalından çekmişim gibi bir yığılma, motor sesinde değişme ve aktarılan güçte bir dalgalanma hissediyorum. Yani aracın ivmelenmesinde dalgalanma hissediyorum. Bu durum özellikle gaza nispeten yumuşak bastığım durumlarda ortaya çıkıyor. 1. vites haricinde diğer viteslerde benzer bir durumla hiç karşılaşmadım. 2500 deviri geçersem araba normal şekilde ivmelenmeye devam ediyor. 2500 devirde bir süre sabit tutarsam motorun sesi gaz verip bırakıyormuşum gibi inişli çıkışlı geliyor. Bu durum aracı ilk aldığımdan beri mevcut, üstüne şimdiye kadar çok düşmedim ama durum oluşunca can sıkıcı oluyor. Neden olabilir, bu durumla karşılaşan çözüm üreten var mıdır?

2. Sedat86

Sedat86 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    sedat maden
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba, bende i20 1.2 style aldım henüz 1200 km oldu. Bahsettiğiniz durum bendede mevcut. Her zaman olmuyor, belki 100 defa kalkıştan sadece 1 tanesinde oluyor ancak yinede sinir bozucu. 1. vites 2000-2500 devir civarına çıkmasına rağmen sanki birşeyler aracı tutuyor yada çok aşırı yük varmış da zorlanıyor gibi. Yokuşun yanı sıra düz yoldada yaptığı oldu. Ben yürümediğini anladığımda 2. vitese alıyorum 2 de normal ilerliyor. Servise götürmeye henüz gerek görmedim ancak çözüm üretebilen birisi var mı diye bende merak ediyorum ?

mengin bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2 vites e atınca düzelme varsa debriyaj siviç i ile alakalı bir durum olabilir. servis e ugramakta fayda var.

VVadam bunu beğendi.
  4. mengin

mengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Muhterem Zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Merhaba arkadaşlar, yukarida bahsettigim durumla alakalı servise ugradim. Ustayla sıkıntıyı tekrarladık. Gaz kelebegini temizlediler 1. Vites biraz daha rahatladi ama çözüm olmadı. Bende yapabildigim kadar telefonla motorun sesini kaydettim servise ilettim. Serviste yapacaklari bir durumun olmadigini, fabrikaya problemi ileteceklerini soylediler. Geri dönüş oldugunda tekrar buraya yazarim. Çözüm bulan olurda bilgilendirebilirse çok makbule geçer.

5. 34DraGon

34DraGon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Aykut Güneş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Tamamen aynı durum bende de var. aracım 2013 dizel i20

mengin bunu beğendi.