Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni I20 1.4 Otomatik Yakıt Değeri Video

'İ20 Forum - Club' forumunda burak-doganay tarafından 29 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. burak-doganay

burak-doganay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    araç 1.4 konya şehir full rekor deneme sabırla düşük devirlerde ortalama hız 53olması lazım

erenuzel41 bunu beğendi.
  2. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ort hız 53 diyosun, hem de şehiriçi diyosun.

25 km/h nin altında olması gerek ortalama hızın.
    Tüketimin de 10 ile 13 arası olması gerek.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Gerçekten rekor olmuş, çünki 2014-2016 1.4 otomatik i20 nin ilk çıktığı zamanlarda hyundai nin kendi sayfasında ortalama yakıt değeri çok yüksekti 9 küsür litre gibi bir rakam yazıyordu orada sonradan bunu değiştirdiler aşağı çektiler şu anda 8.5 litre ve 5.1 litre yazıyor peki bu araçta bu bilgi değişikliğine gidilmesine sebep olan bir güncelleme oldumu ? bence olmamıştır. Sonuçta firma bilgilerde değişiklik yapma hakkına sahip ona birşey diyemeyiz, teoride böyleyse reelde de videodaki gibi olabiliyorsa hakkında hayırlısı diyelim:) yakıt ortalamasında iyi işler yapmak otomatik i20 kullanıcılarına kalıyor.

Bu çalışmayı beğendim:)

Bu youtube ta bir acayiptir teypte çalan şarkıyı telif hakkı var diye videoyu telif hakkı içeren içerik olarak etiketler:)

burak-doganay bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Şehir içi tüketimden kastımız, max 50-60km hızlarda dur-kalk trafiğidir.

5. burak-doganay

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Yok hayır konyada hergün işe gidiyorum evim istanbul yolu üzeri 70km hız sınırlamalı ve şehir içinde sadece 1 lambaya takılıyorum 15km yol gidiyorum 15te geliş

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Işte o şehir dışı sayıliyor. Konya'da bildiğim kadarı ile nispeten daha düz bir zemine sahip. Yokuş filan olmayınca tuketime pozitif etki ediyor. Şehir içiniz bile şehir dışı gibi, ne mutlu size.

7. burak-doganay

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Araç triptonikte kullanıyorum devmlı vites 2ile bile kalkabilirsiniz 30kmh de 3 vites 50kmh 4vites ama su bir gercek 50kmh den sonra 60kmhle ilerleyince 4.8lt cıvarı oluyor sonra yokus aragı yakayınca hızı yukseltmek yerıne dusurup 40kmh ye yanlız vites trıptonıkte 4 viteste kalıyor gaza yuklenmedıgınız surece sonra hız sabıtleyıcı ıle 40kmh 3.3 ile 3.5arası gıdıyor hız ortalasını yakalıyorsunuz ustene yakıtıdabasagı cekmıs oluyor

8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    otomatik i20 zaten planet dişli sistemli 4 ileri vitese sahip olması lazım ben öyle biliyorum, birde yağlı tip tork konvertörlü kavramaya sahip olması lazım bu sistem yeni kuru ve çift kavramalı sistemlere göre eski ve daha dayanıklı ancak yakıt ekonomisi konusunda fazla yakıt harcatır derler, şimdi bu yağlı tip kavrama sürüş koşuluna göre zaman zaman yağ basıncı ile yarım kavrar durumda zaman zaman ise tam kavrar halde çalışıyor olmalı bu durumda tiptronikte iken ne yaptığını anlamak zor açıkçası:) birde bizde de otomatik i30 var i20 den farklı ama yağlı tip planet dişli sistemi aynı olması lazım birde vites sayısı farklı, biz bunu eğer tiptronik e alıp büyük vites düşük devire zorlarsak kendi kendine artık emniyet amaçlı mıdır? yoksa başka bir sebepten midir? bilinmez vitesi manuel modda iken kendi kendine alt vitese alıyor alt viteste zorlamaya izin vermiyor

Ancak birgün hız sabitleyici ile uzun yolda 80km hızda gidiyordum vites D konumunda idi merak edip tiptronik e çektim ve vitesin 5. vitese takılı olduğunu gördüm bende vitesi 6 ya alıp tekrar D ye taktım motor devri biraz azalıp ortalama tüketim değeri azalmıştı hız sabitleyici ile gittiğim düz yol boyunca tekrar 5. vitese almadı kendini.

Otomatik vitese akıl erdirmesi zor iş:)

9. burak-doganay

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Otomatik ayak gazıyla alaklı bende onu dıyorum teıptonik bazı kasullarda yakıt tüketimi için gerçekten iyi önümüzdeki günlerde bakın iki video daha yapıcam aynı yol aynı mesafe durup kalkmalı yanlız bırı trıptonık cekım bırıdenotomatık viteste olucak hanı aradakı farkı gorme acısından yol bılgısayarını sıfırlıcam

10. burak-doganay

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bende onuy dıyorum sehır ıcı kavramı sehırden sehıre göre degısıyor benimkide sehır ıcı ıstanbul içi akıcı olmayan trafıkte sehır ıcı orda 8.5 9yakacagına sorun orda degıl bulundugunuz ortama uygun arac almakta bundan önceki aracımda aynı getz vardı otomatık oda 4 ileri otomatıktı acıkcası hyundai sehır ıcı hız lımıtlerıne gore bana uyan dort dortluk bır arac oldugundan aldım

Bu Sayfayı Paylaş