Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni I20 1.4 Crdi 90ps Görüşlerim

'İ20 Forum - Club' forumunda mirza007 tarafından 3 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. mirza007

mirza007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mustafa melih çelebi
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Öncelikle merhaba, aracı alalı yaklaşık 9 ay kadar bir süre oldu 1 hafta önce bi değişim yakaladım onu ve diyer görüşleri belirtmek istedim, dış görünüş için açıklama yapmaya gerek yok genel olarak şık bir araba, iç tasarımda aynı şekilde, yakıt ve performanstan bahsetmek istiyorum konu sonunda ölçtüğüm yakıt bilgilerinide ek olarak yazacagım, araç oldukça tasarruflu ben şahsen bir hyundai ailesi kullanıcısıyım, daha önce getz 1.5 crdi ve matrix 1.5 crdi olmak üzere sıfırdan alıp kullandım, getz baya atik ortalama yakıtlı bir araçtı, matrix ise biraz daha hantal ama ekonomik bir araçtı, ama i20 bu kullandığım iki araca göre daha iyi bir performans ve yakıt sergiliyor, yanlız kafama takılan bazı durumlar var aracım 13 binde ve bu son 4 bini farklı uzun yollarda yüksek veya alçak devirlerde sağladı, bu durumdan sonra araç devir saati ve hızda bir değişiklik gördüm, 3. vitesde 50 yapan araç artık 3.viteste 55-56 yapmaya başladı, aynı durum 4,5 ve 6 dada geçerli 6.vitesde 100 yapan araç artık 105 yapmaya başladı, ilk 6-7bin kmde araç ortalama 4.7-4.9 yakarken 13bin sonunda artık 4.3-4.4 litre şehir içine düştü ve abartısız bir şekilde 1 depo mazot ile 900km ekonomik sürüşte yakalar oldum. ek olarak birde şu durumu belirtmek istiyorum araç torku beygir ile uyumlu bir halde geliştirilmiş yani minumum devirden maksimuma kadar size zevk veren bir araç ama ben bazı kullanımlarda bir durumla karşılaştım, bu durum ise araç bazen çok farklı değişim sergiliyor öyle bir atak oluyorki 160lara 170lere gelmesi minumum sürelerde gerçekleşiyor, ama bu durumun neden kaynaklandığını hala anlamış değilim, bu durumu hisseden arkadaşlar var ise yorum yaparlarsa sevinirim. aracım 1.4 crdi 90 ps style+ şeklinde.

Yakıt testlerim
    Şehir içi 180 tl dizel 900km 20krş
    Şehir dışı 180 tl dizel 1000km 0,16-0,18krş

Bu araç kullananlar için tavsiye ettiklerim
    *Dizel full paketinde cam karartma yok full 2 numara film çektirebilirsiniz araçtaki görünüş farkı hissedeceksiniz.
    *Sadece asfaltta kullanıyor iseniz tampon ekleri araca çok farklı hava katıyor, yere yakın bir araç olduğu için ve biraz dağ taşa sürmeyi sevdiğimden ben çıkarttırdım geri, arka difizörde ve spoiler taktırmanız gereken bir diğer parçalardan.
    *Fabrikasyon çıkışlı sarı farlar sisler ve dönüşler araçta tabiri caiz ise beyaz diş üzerinde maydonoz etkisi yaratıyor, gündüz sürüş ledleri olsun beyaz kaşı olsun araçta beyaza karşı bi hissiyat duyuruyor heleki benim gibi bir beyaz araç sevdanız var ise kesinlikle xenon effectli ampüller takmanız arabanızı daha çok sevmenize neden.

Araçta eksik bulduklarım
    *Ön şase çok yakın yani motorda bir boşluk yok herhangi bir kaza durumunda çok büyük maddi zararlara sebebiyet verebilir.
    *Arka sis'in tek taraflı olması
    *Kısaları açma durumunda gündüz sürüş ledlerinin kapanması.

Birkaç daha düzenleme yaptıktan sonra araçımın fotoğraflarınıda burada paylaşacagım.

VVadam bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş