Merhaba üstadlar başlıkta belirttiğim full aracı 37.000e aldım.Bu araç ilk Hyundai aracim Volkswagen kullanmıştım daha önceleri poloydu araçlar. Ama Hyundai'in donanım ve özellikleri dikkatimi çekti ve daha kârlı olacağımızı düşündüm. Arac 1.4 sense full otomatik ve benzinli ve bi 250km şirketin aracını kullandım sadece yokusta simdi siz ustadlardan biraz Hyundai hakkında bilgi almak istiyorum fiyat konusunda ve bu araba düz yolda ne kadar seri,gunde 150kmde kaç tl yakar..Simdiden cok tesekkurler
Yakıt Türü Dizel Şehir İçi Tüketim 5.0 lt Şehir Dışı Tüketim 3.8 lt Ortalama Tüketim 4.3 lt Km Başı Tüketim 18 Krş Yakıt Deposu 45 lt Co2 Emisyonu 110 gr Aşağı Yukarı Yukardaki Rakamları Görürsünüz Hocam
Bendeki 1.2 ye göre böyle hemen hemen Şehir İçi Tüketim 6.3 lt Şehir Dışı Tüketim 4.8 lt Ortalama Tüketim 5.0 lt Km Başı Tüketim 30 Krş Yakıt Deposu 45 lt Co2 Emisyonu 110 gr
2 gün önce kullanma imkanım oldu.2013 model 1.4 benzinli otomatik i20. Aracın iç tasarımı gayet hoşuma gitti.Yol tutuşu fena değil.Frenler vasat.Serilik olarak sınıfındaki otomatik araclara kıyas yaparsak güzel.Çok dik rampalarda vites ''D'' konumunda iken dipgaz yapsanızda araç tepki vermiyor.''L''ye çekip devam ederseniz araba çıldırıyor Yakıt tüketimi olarak katalog verileri şehiriçi 8.1 lt..Ara ara sert kullanırım diyosanız gördüğüm kadarıyla söylüyorum 10,6-10,7 lt ortalamayı görmeniz mümkün..Katalog verisini yakalayarak kullandığınızı düşünerek hesap yaparsak benzinin lt'si 5,07 TL'den km'de; 8,1*5,07=0,41 krş'a (şehiriçi) 6*5,07=0,30 krş'a (karma) 4,8*5,07=0,24 krş'a (şehirdışı) tekabül ediyor. Tabiiki bunlar katalog verileri.Şehiriçi dediğim gibi performanslı kullanımla güncel akaryakıt fiyatıyla hesap yaparsak 50-55 krş'ları görmeniz mümkün.. NOT:Gözlemlediğim yakıt değerleri tamamen yol bilgisayarının vermiş olduğu değerlerdir.Pompa ölçümü farklılık gösterebilir.
yol bilgisayarları gerçeği göstermiyor. yol bilgisayarı 5,7 gösteriyor. 5,7 ye göre ortalama gidilmesi gereken km 45*5,11 = 230 tl 5,7*5,11 = 29,127 ( ortalama 30 krş km başına ) 230 tl / 0,30 krş = 760 km yol gitmesi gerekli malesef araç 230 tl lik benzin ila ancak 650 km yol gidiyor. fark 760-650 = 110 km fark
Işık yandıktan sonra içinde kalan 7-8 lt benzini hesaba katarsanız yine aynı km'yi yapar. Yol bilgisayarınız bence doğruyu gösteriyor.
150 liralık benzin ile şehir içi yapacağınız max km 350 km dir. Uzun yolda bu rakam dikkatli kullanımda 550 km ye çıkar.
Üstad teşekkürler öncelikle,ben aracımı sadece dik yokuşta D'de kullandım ve arabadan hiçbirşey anlamadım Araba 2 hafta sonra falan elimde olacak inşallah.Frenler konusunu biraz daha açabilir misiniz ?