Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Honda Civic 2012-2013 (10 bin km sonrası)

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda Mete_han tarafından 23 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA

Evet arkadaşlar bildiğiniz üzere Honda Civic almıştım tatil memleket vs. derken 10 bin km yaptım araçla...

Burada aracın tipi hakkında vs. değilde edindiğim tecrübeler açısından konuşacağım.

Aracın yol tutuşu gayet iyi geldi. Bir kere vsa yı devreye soktum istemeden, gayet iyi çalışıyor yoksa kaza kaçınılmazdı zaten...

Yüksek hızda güven veriyor ve hızı hissettirmiyor. Ses yalıtımı gayet başarılı. Sadece lastik sesi alıyor biraz.

Motor gücü yerinde ve yeterli. Motoru hangi araba olursa olsun çözmek kullanmasını bilmek gerekiyor. Arabada 210da tahminimce devir kesici devreye girdi hız denememde. Ancak alt devirlerde rampada hemen toplamayı seven bir araba değil. Devirli girmek gerekiyor performans için bir çok 1.6da olduğu gibi.

Yakıta gelince...

Aracım lpgli ve manuel. Normal hızlarda "klima hep açık" 100 TL ile 450 kmde yaptım 380 de.

Yakıt konusunda bu arabanın özeti şu basarsan deli gibi gidiyor rampa vs. aldırmıyor 190-200 gidiyorsun ama yakıt tüketimi de haliyle deliriyor. Bu da her arabada olur.

Sakin de değil ama normal (120-130) kullanırsan civic çok yakıyor diyorlar ya alakası yok 100 TL ile şu zamlı zamanda 2,60dan aldığın gazla 450 kmyi görebilirsin.

Son günlerde lpg baya arttı. 2,60-,2,70 çoğu yerde. 100 kmde ortalama 9 litre lpg yaksa bile 2,70 den 23 kuruş eder bence normal.

(Bu arada bence şehir içi şehir dışı pek farketmiyor yoğun trafikle işim hiç olmuyor)

Aldığımdan beri lpg ayarlarına hiç baktırmadım daha iyi değer elde edenler var bu aralar bi kontrol ettireceğim.

**

Donanım...

Donanım olarak araç tatmin ediyor. Katlanır aynalar, geri görüş kamerası, park sensörü, yağmur sensörü, far sensörü, dijital klima, direksiyondan kumandalı cd/usb/radyo, hız sabitleyici, viraj denge sistemi(vsa), frenlerin dozajı ve durması gayet iyi...

Aldığı parayı gayet hakkediyor benim açımdan...

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Nice 10 bin lere insallah.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. H.c.K

H.c.K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    H.Cemal KASIM
    En çok geri görüş kamerası hoşuma gitti bu serilerde. Otomatik kullandım bende bi ara çıt yok arabada. Allah kazadan beladan esirgesin güle güle binmek nasip etsin :)

4. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    2008-2009 tüplü otomatiğine bakıyorum bu sıralar, inşallah temizini bulurum.

5. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Maşallah Allah kaza bela vermesin

6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Allah kazalardan belalardan korusun güle güle kullanın... :) maşallah... :)

Bu Sayfayı Paylaş