Arkadaşlar... 2010 model Hyundai Getz 1.5 VGT Start modelini satın aldık. Fakat aracı 2 gün sonra teslim alacağım. İlk defa sıfır araç satın alıyorum. Neleri kontrol etmek gerekir. Bu forumda birçok şey okudum, kafam çok karıştı. Bazı arkadaşlar boyaları bile kontrol edin boyalı parça bile çıkabilir diyorlar. Bu olaylar gerçekten başıma gelebilir mi? Örneğin aracın donanımında hyundai sitesinden baktığımda 175 kalınlıkta lastikler yazıyor. Teslim almaya gittiğimde 165 lastik varsa üstünde karşı çıkmalımıyım? Bu konuda bana yardımcı olursanız. Bir liste halinde neleri kontrol edebileceğimi yazarsanız. Kafası karışmış ve araştırmaktan yorulmuş birini sıkıntıdan kurtamış olursunuz Şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar
Merhaba... Öncelikle hayırlı olsun. Aracı teslim alırken serviste bir takım kontrollerden geçecek. Bunları sıkı takip edin. Ayrıca start modelinde ne varsa kontrol edin. Eksikleri hemen bildirin ve kabul etmeyin.
aramıza hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun sıfır arabada bakılcak bişey olmamalı aslında yinede sağına soluna bakarsınız, çalıştırıp otoparkta birkaç tur atarsınız ben öyle yapmıştım
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dileriz. Ben kendi başıma geldiği için biliyorum, lastiklerin basıncını kontrol ettirin, ya da çıkınca ilk benzin istasyonunda bakın. Ben de ilk aldığımda sormama rağmen "yok abi biz baktık herşeyine" demişlerdi, aracı ilk kez ben benzinciye götürdüğümde dur şuna bir bakayım dedim ki gördüğüm manzara karşısında hayrete uğradım. 32-34 civarında olması gereken lastik basınçları önde 42, arkada 44 çıktı Olması gereken basınç değerlerini şöför kapısını açtığınızda eşiğin biraz üstüne yapıştırılmış bir etikette görebilirsiniz. Düzenleyen : bcetin
lastiklere bilerek fazla hava basılıyor, benimkilerde 40 civarı çıkmıştı lastik yeni olduğundan janta iyi yerleşsin diye duydum, birkaç hafta yaklaşık 1000km civarı kullanıp balans yaptırırsınız ve havaları ayarlatırısınız
Evet sanırım sebebi nakliye sırasında inmemesi falanmış ama servisten çıkarken bu konuda herhangi bir uyarı yapılmıyor
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Ben biraz tedirginlik yaptım kendi kendime sanırım. Aracın boyalı parçası olabileceği ne biliyim ufak tefek de olsa hasar olabileceği gibi bir takım düşük ihtimalli konular kafama takıldı açıkcası.