merhaba. ben daha yeni 2005 model 1.3 gls getz aldım. ilk aracım ve arabalar konusunda çok bilgi sahibi değilim. bana ne gibi tavsiyeleriniz olabilir. aracım 100 bin km de. ve ankarada yaşıyorum. bakımları için usta tavsiyesi de olabilir. aklınıza gelecek bütün tavsiyelere açığım. bildiğiniz sıfır durumdayım
Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin hoş geldiniz. Bende forumda yeni sayılırım İlk olarak triger ve kayışlara baktırın bu çok önemli ben triger sıyırdım az kalsın pistonlar subaplar gidiyordu Onun dışında malum kış geldi kışlık bakımlarını kontrol ettirin veyahut yaptırın Yani biraz masraflı olacak ama kafanız rahat olur.
hyundai orjinal yedek parça fiyatları genelde pahalı değildir, bütün bakımlarınızda önce yetkili servise uğrayıp parça fiyatlarını sorun, bütçenize uyarsa yetkili servisten parçaları temin edin. sonra ustanıza gidip değişim yapabilirsiniz. ben şaşmaz'da lider otoya gidiyordum, işçilikleri iyidir, fiyatları fena değil. eğer bir hata yapmışlarsa arkasında dururlar. siz öncelikle önceki sahibinin trigeri değiştirip değiştirmediğini kontrol edin. önceki sahibine ulaşamazsanız yetkili servise söylerseniz size daha önce değişip değişmediğini söylerler. ya da hiç riske girmeden gidip değiştirin. sanırım özel serviste parça+işilik 250 tl'ye yapılır. normalde her 60 bin kmde bir triger kayışının değişmesi lazım. bütçeniz uygunsa yağını da değiştirin, kış bakımını da yaptırın. yağ değişimi ve kış bakımı 200-250'yi geçmez.
şöyle bir durum var eğer ki tanıdık bir ustanız yoksa sanayiye giren çıkamıyor diyorlar. ben ciddi manada hiçbirseyden anlamıyorum bu yüzden biraz tedirginim
1-triger kayışı ve diğer kayışların kontrolü mümkünse değişimi 2-motor yağı vizkozite kontrolü mümkünse değişimi 3-antifiriz kontrolü mümkünse değişimi önce bunların yapılması şart