Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Fiesta 1.25

'Diğer Markalar' forumunda i20 Troy tarafından 2 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Bir kaç hafta önce arkadaşımın almış olduğu fiesta hakkında bir kaç gözlem aktarmak istiyorum.

Araç 1.25 motor. Araca bindiğimizde ön konsol şık görünümlü. Zaten aracın ön konsolu yumuşak plastik (kaplama gibi bişi ) olarak yapılmış, sert plastik kullanılmamış. Araç yeterince sessiz ancak gaza bastığınızda klasik 1.25 motor araç seriliğinde... Bu konuda i20 nin 1.2 versiyonlarına göre biraz ağır kaldı sanki... Sağ sol kapı içlerinde sert plastik kullanıldığı bariz belli, arka frenler kampanaydı... Viraj dönüşlerinde hafif yana yatma durumu mevcut... Hatta arkadaşım dahi bunu dile getirdi... Arka kısımda her iki koltuk arkasına cep koymaları güzel olmuş lakin halen tavanda el tutamaçları yok :D ve arka camlar manuel açma kapamalı. Arka dikiz camı ise benim için yetersiz görüş kapasitesinde ben ferahlıktan yanayım her zaman. Direksiyon simidi araç boyutlarına göre bana büyük geldi... Daha sportif daha küçük direksiyon yapabilirlerdi... Beceriksizliğimizden ötürü müdür nedir klimayı manuel olmasına rağmen çalıştıramadık :D:D:D:D Sonra da uğraşmadık kalsın dedik...

Herkese kazasız sürüşler dilerim... Görüşler tamamen şahsıma aittir... Alacak olanlar varsa lütfen kendileri test etsinler...

2. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    selamlar arkadaşım.bende halem kullanmaktayım fiestayı ama benim ki 1.5 dizel ( tdci ) o yüzden çok seri gerçekten.otobanda 90-100 gideyim diyemiyosun araba hemen 140-150 yi görüyo.araç 4 4 lük bir araç ama tek sorunu savrulması.virajlara girerken hiç güven vermiyor.özellikle ben çok yadırgadım çünkü bundan önceki aracım focus II di ve onun yol tutuşu mükemmeldi ondan sonra fiestaya binince baya bi zorlandım virajlarda.senin bindiğin heralde düşük donanımlı olanıydı manuel klima fln demişsin.titanium x paketi en fuludür ve onun malzeme kalitesi çok daha iyidir.birde lastik sesi içeri çok veriyo oda klasik ford hastalığı.ama araçtan memnunum şehir içi 100 km de 5 litre yakıyo ve performansı gerçekten çok iyi.çocuksuz ailelere ideal bi araba bence....saygılar

3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yakıt tüketimi ve arka koltuklarda alan, diz mesafesi nasıl ?

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Yarın işe araçla gelecek... Yarın da bunları değerlendireyim... Yol bilgisayarından öğrenirim... Ama pompa değerini bilemem...

Arka koltuğa oturduğumda diz mesafesi benim için yeterliydi... (1.70 boyundayım)

Önal bunu beğendi.
  5. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İ20 yi almadan önce test etmiştim boyum 1.87 aracın içinde resmen ezildim ferah geniş mekan yoktu bana göre arkada oturdugumdada kafam resmen tavanla birdi İ20 ye bindigimde dünya varmış dedim :)

6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yahuuuu Varmı hyundai i20 ve i30 gibi kendi klasmanında karşılaştırabileceğimiz ? Y O K !!! :)

7. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Donanim olarakta ayrodinamik olarakta saglamlik olarakta fiesta onde ama oyle arabayi kucumsemeyin sadece biraz dar ama ben i20 alacagima param varsa fiesta alirim daha dolu bi araca biniyor olurum tek sacmaligi bana gore kendinden park sensoru yok titanyum x de bile

HTC One cihazımdan gönderildi

8. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    İkisinide almam gider Seat İbiza 1.2 TSi alır duman ederim :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Duman ederken cuzdan da duman olur ve vw grubu (halk arabasi) bos donanim felan yok sadece sekil bi abim ceed aldi once ceed ardindan i30 baktik sonra seat a girip geri cikti hic birsey yok ve gereksiz pahali

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Önal bugün tekrar test ettim aracı,

Ön konsolun ön tarafına yumuşak plastik cama doğru olan kısım ise yine sert plastik,
    Arka mesafe diz için bana yeterli ama uzun boylu Serkan gibi kişiler için dar olacaktır. Arka tarafta orta şaft yüksekliği ayaklar için problem oluyor, bagaj fena değil ama i20 den küçük hacimde, şehir içi kullanımı olanlara yeterli gelir, Arabada 195/50/15 lastik var. hankoook, Yol tutuşu ise ciddi bir şekilde rezalet. Bu konuda i20 çooookk çoookkk üstün bariz belli bu. Araç sağa sola çok oynuyor her an devrilecekmiş gibi. Tüketim değerleri şehir dışı 30 krş civarlarında şehir içinde 35 krş olduğunu belirtti arkadaşım. Müzik güzel ses derinden geliyor hissiyatı var...hatta i20 den daha iyi bir müzik sistemi var. Klimayı bugün çalıştırabildik :D Çalışma butonu hoşuma gitmedi ama soğutması gayet güzel... Ayrıca sessiz çalışıyor... kapı ceplerine su şişesi rahatlıkla girebilecek genişlikte... Süspansiyon çok sert değil...

Söyleceklerim bu kadar sormak istedikleriniz varsa cevap vermeye çalışırım.

Kazasız belasız sürüşler...

Önal bunu beğendi.
  11. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Benim arkadasta da var sizin arkadas cok yakiyormus bence bizimkide az yakiyor diyor ve yaklasik 100 km yaptik beraber ben cok begendim boyum kisa olsa almak isterdim focus alamayacagim icin 192 boy var benim arkamda biri mumkun degil oturamaz ve kafam tavana cok yakin oldugu icin gunesligi gormekten yolu goremiyorum boyle araclarda ben yol tutusunu ve konforunu begendim cunki kisa bi arac ve hafif benim arac sedan oldugu icim arkadan kayma olabiliyor ses yalitimida i20 den daha iyi bunuda pas gecmeyelim

12. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Geçen sene baktığımda ibizanın dolusu + 1.2 tsi motorla birde dsg şanzımanla 40.000 civarında idi bunun neresi pahalı acaba donanım yok derken 4 airbag , Abs , Esp , 4 disk fren , 4 cam otomatik , Digital klima ne ararsan var araçta ayrıca aracı geçen sene alaydık yetkili kişi bana ışık paketini vericekti ondada far yıkama , ön , arka ledli stop grubu vardı neresi boş anlamadım Polo boş bir araba yanlız İbiza hakkını veriyor ezip geçme öyle ;)

13. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Bilmiyorum ama ben bi leon alacagima gidip i30 ceed alirim ben sevmiyorum bana bos geliyor bunlara gore 4 cam otomatik 4 disk fren esp abs hidrolik direksiyon deri koltuk karartmali ayna felan bunlar olmazsa zaten sahine binerim :) durusu guzel ledlerden ama gerisi yok

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Aynen bende Leon alacağıma her türlü i30 alırım köpek gibi araba ama i20 , Fiesta , Corsa gibi araba alacağıma her türlü İbiza alırım kendi sınıfında olmayan donanım onda var birde motoru var 1.2 tsi 105 hp ama dsg ile tam uyumlu test sürüşü yaptım turboda sıfır boşluk var gaza dokun anında tepki gerçekten kendi sınıfında en performanslı araba olumsuz yönü içerisi sade ve sert plastik malzeme ile yapılmış oda sınıfına göre çok normal birde virajı acık zayıf gibi hemen hemen makyajlı civicler gibi arada derede duruyor bu arada şimdi baktım 45.000 olmuş geçen sene 1.2 tsi dsg Style paketi 40.000 liraydı almayada çok niyetlendiydim 1.2'de manuel vites olmadığı için vazgeçmiştim .

15. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yakit performans ben pek alamiyorum 1.6 dan dusuk araclarda bi bakmak lazim hic kullanmadim 1.2 1.3 1.4 araclar hep 1.6 2.0 2.4 felan kullandim bilmiyorum ama cekisten dusme olmuyordur bence ama cok yakar gibime geliyor 1.4 olsa cok iyi olurmus

16. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    5 kilometre kullandım yolun yarısını otomatik yarısını elle kontrol ettim iki durumdada motoru denemek için bastım anlık tüketim 6-6.5-6.7 litrelerdeydi çokta yakmıyor aslında çünkü motor soğuktu ve 110-120'lere inip çıktım

17. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Iyiymis o zaman cok degil ama 4 kisi binipte bi bakmak lazim tabi arkadasta clio var gecen diyoki en az skinti cikaran arac hyundai cikmis gecende cok sasirdim diyo ne sandin senim markan mi bu sorun cikarcak en iyi motor sistemlerinden biri var skinti cikarmaz kolay kolay dedim

18. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araçta zaten 4 kişiydik yanımda satış sorumlusu arkamda annem ve kardeşim vardı :) Ayrıca 1.2 deyince insan gitmez , yakar , yüklüyken yokuşta bayar falan diye düşünüyor insan ama ciddi anlamda hafiflikte bir etken tabi ama tam bir otoban faresi onu söylesem yeterli heralde :) Ayrıca Hyundai gerçekten hakkını veren tek marka ve ciddi anlamda sorunsuzdur bizim taksici bir abimiz var 2007 1.5 CRDi Era aracı var geçen görüştüm daha ve şu anda aracı 390.000 kilometreleri bulmuş geçen hafta orjinal olan turbosunu değiştirmiş ve aracı sıfır aldı abi üst kapak daha bir kere olsun açılmamış :) Sıfır araba alırsam ya i30 yada ix-35 alıcam hem sağlam hem güçlü hemde 5 yıl garantili oh mis :)

19. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Insallah diyelim o zaman :) 1.2 beygir yuksek bilemedim kullanimada bagli arkadasimda 1.4 tsi 160 hb mi oyle birsey tiguan var cok yakiyor

DoğukanGeyik bunu beğendi.
  20. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    cevabınız için teşekkür ederim. hyundai iç mekan genişliğinde ve ferahlık bakımından gerçekten çok iyi. Aslında b sınıf bir araç düşünmüyorum ama arkadaşın poloyu baya bir kullanınca çok beğendim süspansiyonu gidişi vs çok rahat ama onunda arkası çok çok dar, bu aralar baya bir yol yapmaya başladım bu tarz bir araç bakınıyorum polo,corsa,fiesta(dizel) gibi. ama hem rahat hemde istediğim tarz bir araç bulamadım bu sınıfta. c sınıfına geçmedikçe fazla kaşınmasam iyi olur sanırım.

Bu Sayfayı Paylaş